Lütfen bekleyin..



Vali Deniz: ​"Geçmişimizdeki medeniyetimizin temelinde de eğitim var"

01 Kasım 2017, 08:48 - Okunma: 2617

Batman'ın Kozluk ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunan Batman Valisi Ahmet Deniz, okul müdürleriyle buluştuğu toplantıda, eğitimin toplum üzerindeki önemine değindi.

​Batman Kozluk ilçesinde okul müdürleriyle bir araya gelen Batman Valisi Ahmet Deniz, eğitimin toplumlar üzerindeki önemine değinerek, geçmişteki medeniyetlerinin temelinde de eğitimin olduğunu söyledi.

Kozluk’ta bir dizi incelemelerde bulunan Batman Valisi Ahmet Deniz, okul müdürleriyle buluştu. Vali Deniz, eğitimin toplum üzerindeki önemine değindi.

Vali Deniz’e, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Müftüsü Turgut Erhan, İl Gençlik Spor Müdürü Halil Eren, İl Özel İdare Müdürü Abdulkadir Özer ve kamu kurum ve yöneticileri eşlik etti.

Deniz’i, Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, Belediye Başkanı M. Veysi Işık ve daire amirleri karşıladı. Kozluk Kaymakamı Osman Bilici’yi makamında ziyaret eden Deniz, ardından Kaymakamlık konferans salonunda okul müdürleriyle bir araya geldi.

Yıl boyu ilçede eğitimin kalitesini arttırmaya yönelik yapılan faaliyetler hakkında konuşan Bilici, ilçede eğitim kalitesini arttırmaya yönelik çabalarının artarak devam edeceğini söyledi.

Ardından kürsüye çıkan Vali Deniz, öğretmenlerin çocukların eğitimindeki rolüne değinerek, eğitimdeki başarıyı arttırmak adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"Geçmişimizdeki medeniyetimizin temelinde de eğitim var"

Eğitimin önemine vurgu yapan Deniz, "Bizim eğitimden başka yolumuz yok. Geçmişimizde bir medeniyet inşa etmişiz. Geçmişimizdeki medeniyetimizin temelinde de eğitim var, bilgi var. Ondan ne zaman uzaklaşmışız, gerilemeye başlamışız. Artık Türkiye tekrar eski değerlerine dönmeye başladı. Tekrar kendi geçmişinden güç alarak geleceğini daha hızlı inşa etmeye başladı. Bu anlamda uygulamaya koyduğumuz en büyük projelerimizden bir tanesi ‘Batman her yerde okuyor’ projesiydi. Çünkü okumadan mesafe almak mümkün değil. Biz okumadığımız zaman birileri bize bir şeyler okutuyor. Yanlış şeyler okutuyorlar. İyi ki de böyle bir projeye start verdik. Dokuz gün süreyle açtığımız 1. Batman Kitap Fuarına inanılmaz bir ilgi vardı. Yazarların ve yayın evlerinin bize söyledikleri, birçok vilayetle kıyasladığımız zaman çok üst düzeyde bir katılım vardı. Günlük 10 bin kişi." dedi.

"Eğitimdeki en temel realite öğretmenlerimizdir"

Son yıllarda okulların fiziki anlamda kıyaslanamayacak derecede mesafe aldığını belirten Deniz, "Eğitimdeki en temel realite öğretmenlerimizdir. Biz onlardan çok şey bekliyoruz. Yürekli, vatanını, bayrağını, ezanını seven, milli ve manevi değerlerine sahip bilgili, donanımlı gençler yetiştirmek ancak öğretmenlerimiz sayesinde olacaktır. Belirli prensiplerimizin dışına çıkan, ülkemizin birliği, beraberliği, vatanın bölünmezliği gibi temel değerlerimizin dışına çıkmaya çalışan varsa da, geçmişte maalesef bu yanlışa düşen öğretmenlerimiz oldu. Onlara da fırsat vermeyeceğiz. Okul müdürlerimiz 1. Dereceden okullarından sorumlu. Bizim hedefimiz bilgili donanımlı, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip gençlik yetiştirmek. Çocuklarımızı o yönde kanalize etmek. Onun dışında yanlış bir şeye kimsenin kanalize edilmemesi lazım. Sendikal faaliyetler kendi öğretmenlerimizin özlük haklarıyla, sosyal haklarıyla ilgili. Ama onun dışında çocuklarımızı kimsenin siyasi anlamda yanlış yönlendirmeye hakkı yok. Okul müdürlerimizin en büyük sorumluluğu burada başlıyor." ifadelerini kullandı.

Deniz konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Ülkemiz, çocuklarımız 30-40 yıldır kandırıldı. Bunu uygun bir dille insanlarımızla paylaşmamız lazım. Bu da önemli. Çünkü yıllardır bu coğrafyada maalesef hain bir terör örgütü bu insanlarımızı zehirlemeye kalktı. Tehdit etti, baskı yaptı ama şimdi biz her yerde kanun hâkimiyetini uyguluyoruz. Her yerde güvenlikle ilgili ciddi tedbirlerimiz var. Kırsalda ufak tefek şeyler olsa da ona da müdahale ediyoruz. Şehirlerimizde zaten bir şey yok. Bizim tek derdimiz; bir tane çocuğumuzun dahi kandırılıp, yanlış yöne sevk edilip, terör örgütünün tuzağına düşmesini istemiyoruz. Bu çok önemli. Çocuklar bizim her şeyimiz. O çocuklar bizim geleceğimiz. Kendi çocuklarımıza nasıl özen gösteriyorsak bu çocuklarımıza da öyle özen göstereceğiz."

"Sigara gibi kötü alışkanlıkları çocuklarımıza alıştırmaya kimsenin hakkı yok"

Okuldaki öğrencilerin güvenliğiyle ilgili okul çevresinde yoğun bir tedbirlerinin olduğunu belirten Deniz, "Okulun bahçesine yakın yerde, okulun dağılma dönemlerinde, okulla herhangi bir bağlantısı olmayan, bir işi olmayanlara müsaade etmiyorsunuz. Zaten Valiliğimizin de bu konuda genelgesi var. Onun dışında okul çevresindeki kafeteryalardır, dükkânlardır, işyerleridir, internet cafelerdir, buralarda da herhangi yanlış bir şeye müsaade etmeyeceğiz. Denetimlerimiz okullarda yoğun bir şekilde devam edecek. Okullarımızın çevresinin güvenli olma zorunluluğu var. Okul çevresinde sigara satan olabilir. Bazen kulağımıza geliyor, hemen işlem yapıyoruz. Sigara gibi kötü alışkanlıkları çocuklarımıza alıştırmaya kimsenin hakkı yok. Hedefimiz akademik başarıyı arttırma ama bununla beraber çocuklarımızı sporda da başarılı kılmaya çalışalım. Onun dışında akademik başarıyla birlikte hayatta da başarılı olsunlar." dedi.

"İnsanın en büyük düşmanı kibirdir"

Toplumun en kötü hastalıklarından bir tanesinin bireysellik olduğunu belirten Deniz, idarecilerin çağın en kötü hastalıklarından biri olan kibirden uzak durması gerektiğini söyleyerek, kibrin insanın en büyük düşmanı olduğunu kaydetti.

Deniz, "Maalesef toplumumuzun en kötü hastalıklarından bir tanesi bireysellik, bencillik. Hep egomuzun esiri olmaya, kibirli olmaya başladık. İnsanın en büyük düşmanı kibirdir. Ama maalesef bazen makam-mevki sahipleri, bazen para-pul sahipleri, bazen zenginlik insanlarımızı kibir sahibi yapıyor. Bu çağın en büyük hastalığı. Öncelikle kendimizi karşıdaki insanın yerine koyacağız. Hepimiz insanız ve gelip geçiciyiz. Hepimizin gideceği yer belli. Hesabımızın görüleceği yer orası. Oraya giderken de kimse parasından ve makamından dolayı bir şey kazanmıyor. Öbür tarafta vali olmanın bir anlam ve ifadesi yok. Özel bir muamelesi de yok." ifadelerini kullandı.

"Helal ve haram konusunu çocuklarımıza öğretmeye çalışalım"

Okullarda çocuklara helal ve haram kavramlarının iyice öğretilmesi gerektiğini aktaran Deniz, bunun birçok sorunun çözüme kavuşmasında rol oynayacağını belirtti.

Deniz son olarak şunları söyledi: "Okul müdürleri ve öğretmenlerimiz özellikle helal ve haram konusunu çocuklarımıza öğretmeye, söylemeye çalışalım. O yerleşirse birçok şey de zaten kendisini iyi hissedecek. Ama maalesef birçok şey insanlarımız nezdinde meşrulaşıyor. Devletten alınan ve bir şekilde farklı şeylerde kullanılan mal ne fark eder denilip meşrumuş gibi algılanıyor. Hak etmediğin bir şeyi alıyorsan haramdır. Ha gitmişsin Ziraat Bankası’ndan silah zoruyla soygun yapmışsın, ha sahtekârlık yaparak devleti soymuşsun, ne fark eder. Hak eden, devletin hak ettiği imkânı alsın. Ama hak etmeyen de almasın. Eğer biz adaletli bir şekilde işimizi yaparsak bu defa fakir-fukara hak eden insanlar daha çok devletin imkânlarından faydalanacak."

Okul ziyaretinin ardından Kozluk ilçe merkezinde yapımı devam eden 24 derslikli Kozluk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatında incelemelerde bulunan Vali Deniz, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İnceleme ve ziyaretlerin ardından Vali Deniz ilçeden ayrıldı. (İLKHA)

Şile'de batan geminin yeri tespit edildi


Şile'de batan geminin yeri tespit edildi

Şile'de batan geminin yeri tespit edildi

Şile'de batan geminin yeri tespit edildi

Şile'de batan geminin yeri tespit edildi

Şile'de batan geminin yeri tespit edildi

Şile'de batan geminin yeri tespit edildi

Şile'de batan geminin yeri tespit edildi

Şile'de batan geminin yeri tespit edildi
Şile'de batan geminin yeri tespit edildi
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=