Lütfen bekleyin..



Eren: “Kızılay güven ve yaşam biçimidir”

02 Kasım 2017, 13:52 - Okunma: 1842

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ ve çalışanlarını ziyaret etti.

Kızılay’ın güven ve yaşam biçimi olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Burak Eren, Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran ve gençlik liderlerinin hazır bulunduğu ziyarette Kızılay’ın Batman ve Türkiye’nin dışında yurtdışında yapmış olduğu çalışmalardan söz edildi.

“HEPİMİZ KIZILAY GÖNÜLLÜSÜYÜZ”

Yapılan ziyarette Kızılay çalışmaları hakkında bilgi veren Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ; “Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlanır. Kızılay, deprem, sel, yangın, salgın hastalık gibi doğal afet ve felaketlerde insanlara yardım eden ve ticari kaygısı olmayan bir yardım kuruluşudur. Kızılay yardımlarında din, dil, ırk ve ülke ayrımı yapmaz. Yardıma muhtaç tüm insanlara, elinden geldiğince ve imkânlar çerçevesinde yardıma koşar. Yardım insancıl bir duygudur ve insanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, ülkemiz ve tüm dünya için mutluluk verici bir durumdur. “diye konuştu.

“BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYI ÖĞRETİR”

Kızılay’ın insanlara barış içinde yaşamayı da öğrettiğini belirten Şube Başkanı Ali Tezdiğ; “Kızılay Barış içinde bir arada yaşamayı sağlar. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir. Ülkemizde 1868 yılında Yaralı Askerlere Yardım Derneği kuruldu. Dernek bir süre sonra Hilal-i-Ahmer adını aldı. Hilal ay, ahmer kırmızı demektir. Cumhuriyet döneminde derneğin adı bu anlamı açıklayıcı biçimde değiştirildi. Türkiye Kızılay Derneği oldu.  Kızılay, savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara yardım eder. Depremden, selden, yangından zarar görenlerin yardımına koşar. Felakete uğrayanların barınmaları için çadır, battaniye yiyecek, giyecek dağıtır.”dedi.

“YARALLARA SAĞLIK HİZMETİ VERİR”

“Yaralananların iyileşmeleri için geçici hastaneler kurar. Savaşta yaralanan askerlerin iyileşmeleri için çaba gösterir. Onlara her tür yardımda bulunur.” Diyen Başkanı Tezdiğ; “Kızılay salgın hastalık durumlarında hastalara yardım eder. Aşevleri açar, aşevlerinde yoksul, kimsesiz, düşkün yurttaşlara yiyecek ve içecek verir.Yurt içinde ya da yurt dışında deprem, sel baskını, savaş olur olmaz Kızılay depolarını açar, felaket bölgesine çadır, battaniye, giyecek, yiyecek, kan ve ilaç gönderir. Bu yardımların dağıtımını sağlar. Kızılay ülke içinde ve ülke dışında yaptığı bu yardımları; üyelerin ödentileri, yardımseverlerin bağışları ve öğrencilerin satın aldıkları Kızılay pullarından elde ettiği gelirlerle karşılar.” ifadelerini kullandı.

“KIZILAY’A EL İŞLEMELİ TEPSİ”

Yapılan ziyaretin sonunda Kızılay Batman Şubesinin ilimizde gerçekleştirdiği anlamlı ve başarılı çalışmalar için, Gençlik Merkezi öğrencilerinin yapmış olduğu el işi tepsi hediye edildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, tüm personel ve çalışanlarının yanı sıra gençlerin de hazır birer Kızılay gönüllüsü olduklarını belirten Spor Şube Müdürü Burak Eren ve Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, her alanda görev almaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=