Lütfen bekleyin..



Cuma namazından sonra eller yağmur duası için semaya kalktı

06 Nisan 2018, 17:24 - Okunma: 1613

Batman Gercüş İlçe Müftülüğü tarafından yaşanan kuraklık nedeniyle Gercüş Aksa Cami yanındaki alanda yağmur duası yapıldı.

​Batman’ın Gercüş ilçesinde cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı.

Bu yıl ülkede ve özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan kuraklık nedeniyle Batman’ın Gercüş İlçe Müftülüğü tarafından yapılan çağrı ile cuma namazı sonrası kurban kesilip, yağmur namazı kılınıp ve dualar edildi.

Cuma namazı sonrası Gercüş Kaymakamı Ünal Koç, İlçe Emniyet Amiri Talip Panavur, ilçe jandarma tabur komutanı Ercan Çetin, HÜDA PAR Gercüş ilçe Başkanı Mehmet Dursun, AK Parti Gercüş İlçe Başkanı Şefik Öner, Gercüş İlçe Müftüsü Fazıl Saraç, Müftülük çalışanları ve ilçe sakinleri katıldı.

Program Mescidi Aksa Cami İmam Hatibi Abdulhalim Korkmaz tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Tövbe istiğfar yapıldıktan sonra Gercüş İlçe Müftüsü Fazıl Saraç, 2 rekât yağmur namaz kaldırıp okuduğu hutbe sonrası dua ettirdi.

Program sonrası yağmur duasının dindeki önemini anlatan İlçe Müftüsü Saraç, "Halkımızın isteği üzerine bugün burada yağmur duasını gerçekleştirdik. Katılım azdı ama biliyorsunuz. Hava şartları mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık var. Duamızı yaptık inşallah Cenabı Allah aramızdaki günahsız saf temiz kardeşlerimizin yüzü suyu hürmetine bugün burada duamızı kabul eder. Bölgemizde beldemizde ve ülkemizdeki bütün kurak mekanlarına rahmetini indirir ve bu sayede bizi rızıklandırır. Cenabı Allah hepimizin duasını kestiğimiz kurbanımızı kabul eder. Yağmur duası gerek peygamber efendimizin döneminde ve 4 halife dönemlerinde yapılmış. Peygamber efendimizin sünneti seniyesidir. Peygamberimizin sünnetini yerine getirmekten çok mutluyuz. İnşallah hayırlı rahmetler bekliyoruz." dedi.

İlçe sakinlerinden Şehmus Boncuk, yaşadıkları kuraklık nedeniyle bağ ve bahçeleri kuruduğunu bu yüzden yağmur duasına çıktıklarını söyledi.

Önce tövbe ettiklerini belirten ilçe sakinlerinde Ekrem Gezer de "Arazilerimiz ve bağlarımız kurumaması için dualar ettik. Yağmur yağmadığından bağlarımız neredeyse açılmamış. Bunlardan dolayı burada toplandık ve Allah’tan yardım istedik. İnşallah Allah dualarımızı kabul eder ve üzerimize rahmetini yağdırır. Buradaki toplantımız birlik ve beraberliğimize de vesile olur inşallah." ifadeleri kullandı.

Yağmur duası için burada bir araya geldiklerini söyleyen ilçe sakinlerinden Abdulkerim Turan, "Bu yıl bölgemizde yağmur yok. Ekinlerimiz susuzluktan kurumuş durumdadır. Allah Gafur ve Rahim’dir. Allah rahmetini göndereceğinden umutluyuz. Dualarımızın kabulü için geldik." şeklinde konuştu. (İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=