Lütfen bekleyin..



Vali Deniz: İslam’a karşı dünyada bir proje var

11 Nisan 2018, 15:12 - Okunma: 1508

Batman Valisi Ahmet Deniz yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldiği basın toplantısında, dünyada son yıllarda İslam'ı ötekileştirmek için bir proje olduğuna dikkat çekti.

Batman’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle Mado Cafe’de kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Vali Ahmet Deniz,  kente yapılan yatırımlar ve çalışmalar ile bilgi verdi.

Son günlerde Batman gündemine gelen 500 yataklı hastane ile ilgili konuşan Vali Deniz, “200 yataklı hastane planlaması vardı. Ancak bunu 500 yataklıya çevirmek için başvurduk. Mevcut yerde 60 dönümlük yer ayırmıştık, ama bakanlık 100 dönümlük yer isteyince mevcut yeri değiştirmek durumundayız. 120-130 dönümlük yer arıyoruz. Ama yaptığımız araştırmalarda hastanenin mevcut yere yapılmasından yana. Bakanlık ile görüşeceğiz eğer 80 dönüme ikna edebilirsek aynı yerde yapacağız. Bunda hiç kimsenin hatır gönül meselesi için bir şey yapmayız. Bugünden tıp fakültesi için alt yapıyı hazırlamak adına bu hastanemizi yapmamız lazım. Bugün hastaneyi yaptığımız zaman tıp fakültesi kendiliğinden gelir.” dedi.

İslam’a karşı dünyada bir proje var

İslam’ı ötekileştirme, düşmanlaştırma gibi büyük bir proje olduğuna dikkat çeken Vali Deniz, “İslam’ı ötekileştirme, düşmanlaştırma, terörle anma gibi büyük bir proje var son yıllarda. Bunu görmemek için kör duymamak için sağır olmak lazım. 100 yıl önce bu coğrafyada bir projeyi hayata geçirmek isteyenler başaramadı 100 yıl sonra yeniden hayata geçirmeye başladılar. Bunlar bizi bizden daha iyi tanıyorlar. Bize düşen daha çok çalışmaktır.” diye konuştu.

Batman’a mesire yerleri açıyoruz

Batman’da vatandaşların en çok mesire yeri talebi olduğuna dikkat çeken Vali Deniz, “3 milyon liraya yapımı tamamlanan 500 dönüm üzerine Kıra Dağı'nda mesire alanının açılışını 2 hafta içerisinde gerçekleştireceğiz. Malabadi de tabiat parkı yapılacak. Kırkat göletine mesire yerini açtık” şeklinde konuştu.

Uyuşturucu ile mücadele

Batman olarak huzur olduğunu ve sıkıntı olmadığını dile getiren Vali Deniz, “Huzurumuz var, sıkıntımız yok. Polis ve jandarma halkın güvenliği için gece gündüz çalışıyorlar, çok mesafe aldık. Uyuşturucu ile mücadelede kararlıyız. Bizim için terör örgütü neyse uyuşturucu satışları da aynıdır. Mahallerimizde denetimlerimizi artırdık, dronelerle mahallelerde denetimler yapıyoruz. Emniyette özel görevlendirmelerimiz var uyuşturucu satıcılarına nefes aldırmayacağız.” dedi. 

Okuryazarlık seferberliği

Başlatılan okuryazarlık seferberliğine katılıma işaret eden Vali Deniz, “Okuryazarlık seferberliğine teyzelerimiz, annelerimiz geliyor. 8 bin’in üzerinde katılım var. 15 bin rakamına ulaşmayı planlıyoruz. Kursa gelenlere yemek takımı hediye ediyoruz. Kurslara yoğun katılım var.” ifadelerini kullandı.

Eğitim yatırımları

Batman’da yapılan yatırımlarda 10-15 yıl öncesine göre çok iyi olduğunu belirterek, “Batman'ın durumu diğer illere göre ve her alanda 10-15 yıl öncesine kadar çok daha iyi. Şu anda 480 derslik şuan yapılıyor, 600 derslikli okulu da ihaleye çıkaracağız. Hedefimiz 2019'da tekli öğretimin altyapısını hazırlamak. Eğitimin çıtası yükselmedikçe ne yaparsanız boştur. Eğitimde kararlı adımlar projesinin sonuçlarını almaya başladık. TÜBİTAK bize gönderdiği yazıda 745 proje ile TÜBİTAK'a proje gönderen 4.’üncü il olduk” bilgisini verdi.

İşsizlik ve yatırımlar

Batman ve köylerine yapılan yatırımları anlatan Vali Deniz, “Geçen sene 260 kilometre sıcak asfalt yaptık köylerimizde. 15 milyon olan KÖYDES ödeneği bu yıl 25 milyona çıktı. 15 bin kişilik stadımız 2-3 ay içerisinde açılarak hizmete sunulacak. Batman TRC3 bölgesinde yer alıyor. İşsizlik oranı yüksek olan bir bölgedir. Önceliğimiz eğitim ve istihdam dedik. Uzun süredir devam eden 2 bin dönümlük arazinin kamulaştırma işlemleri tamamlandı 30 milyon lira kamulaştırma bedelini yatırdık, şuan parselasyon yapıyoruz. Geçen hafta 12 yatırımcıya da yer tahsisi gerçekleştirdik. Tamamlanması ile beraber 15 bin kişilik istihdam öngörüyoruz.” dedi.

Batman batıdaki yatırımcıların gözdesi oldu

Yatırımlar ile ilgili bilgi vermeye devam eden Vali Deniz, “Burası batıdaki yatırımcıların gözdesi oldu. Özellikle tekstil merkezi olma yolunda ilerliyor. Bu yıl bu kapsamında tekstil meslek ve moda meslek yüksek okulu açacağız. Burada artık tasarımda yapılacak. O kültür ve potansiyel var Batman'da. İstanbul'a çalışmak için gidenlerin neredeyse tamamı tekstillerde çalışmış bugün de gelip kentine tekstil yatırımı yapıyor. Batman ulaşımı kolay, iklimi ılıman olduğu için her açıdan yatırıma elverişli. Batman 3-5 yıl içerisinde birçok sorununu çözmüş olacak.” şeklinde konuştu.

Vali Deniz, konuşmasının sonunda yapılan sosyal yardımlarda mesafe alındığını belirterek şöyle dedi: “Sosyal yardımlaşma her gün 250 aileye ulaşıp bir sorunu, sıkıntısı, derdi var mıdır diye görüşmeler yapıp sorununu gidermeye çalışıyor. Bir vatandaşımızın sıkıntısı varsa biz rahat edemeyiz. Şuana kadar sosyal markette 20 bin kişiye ulaşmışız. İhtiyaç sahiplerimizin de desteği ile ücretsiz bir şekilde ihtiyaç sahiplerimizi giydiriyoruz. Engelli, evde bakım ücretleridir gerçekten Türkiye sosyal devlet olma alanda son yıllarda çağ atladı. Türkiye bu kadar saldırıya rağmen FETÖ, PKK DEAŞ'a rağmen hızlı bir şekilde büyüyor. Yüzde 7,4 gibi büyüme rakamı ile dünyada örnek oldu.”

Toplantı sonrası “Batman Her Yerde Okuyor” kampanyası kapsamında gazetecilere kitap dağıtıldı. Kampanyaya destek veren gazeteciler Vali Deniz ile birlikte kitap okumaları ile toplantı sona erdi. 

 

ahmet-deniz-.jpg

ahmet-deniz--001.jpg

ahmet-deniz--002.jpg

ahmet-deniz--003.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=