Lütfen bekleyin..



İŞKUR’dan Engelli ve Eski Hükümlülere Hibe Desteği

29 Mayıs 2018, 13:23 - Okunma: 2748

İŞKUR, Engelli İstihdamına Yönelik Desteklerini Arttırarak Sürdürüyor…

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verileceği belirtildi.


besim-eviz-002.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz; “Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır.” şeklinde konuştu.
Engellilerin istihdamların sağlanması için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Eviz, “Batman İŞKUR olarak engelli kardeşlerimizin hem meslek edinmeleri hem de edindikleri mesleklerde istihdamlarının sağlanması için önemli projeler ve çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda 2017-2018 yılında toplam 16 meslek dalında yaklaşık 1.250.000 TL bütçe ile19 projenin altına imza atarak bu projeler ile 106 engelli vatandaşımızın meslek sahibi olması sağlanmıştır. Ayrıca 13 engelli vatandaşımıza kendi işlerini kurmaları amacıyla hibe desteği verilmiştir” dedi.
Eviz açıklamasının devamında, “Ayrıca Mesleki Eğitim veya Girişimcilik Belgesine sahip ve en az % 40 engel durumu bulunan herkes bu hibeden faydalana bilecek. Önümüzdeki dönem bu hibeden yararlanmak isteyen engellilerin 2018 yılının 2. dönem projeleri için 08 Haziran’a kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Vatandaşlar, başvuru rehberi ve formlara İŞKUR’un internet sitesinden ulaşabilecek.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=