Lütfen bekleyin..



Batman’da poşet ve fiyat denetimi yapıldı

24 Ocak 2019, 15:42 - Okunma: 1595

​Batman’da 4 kurumdan oluşturulan 2 ekip tarafından kentteki tüm AVM ve marketlerde poşet ile fiyat denetimi yapılıyor.

Batman Valiliğinin talimatıyla Batman Defterdarlığı koordinatöründe Ticaret İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ile Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden oluşan 4 kurumdan oluşturulan 2 ekip Batman’da poşet ve fiyat denetimi yapmaya başladılar.

Batman’daki tüm AVM ve marketlerde denetim oluşturulan 2 ekip tarafından dünden beri denetimler yapılıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çevre kirliliğine ilişkin mevzuatı poşet denetimi yaparken Ticaret İl Müdürlüğü personeli de fahiş fiyat artışıyla haksız kazanç sağlayanları yaptırım içeren mevzuatı hakkında denetim yapıyor.  

Konuyla ilgili basına açıklamada bulunan Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Afif Çelebi, “Bilindiği üzere bazı kanun ve çevre kanunda yapılan değişiklikle ilgili bu kanun kapsamında poşetlerin ücretlendirmeye tabi olması esasa bağlandı. Bu kanunu bizim bakanlık yürütmekte. Bizler de il müdürlüğü olarak takip etmekte ve denetim yapmaktayız. Bütün satış noktalarında kalınlığı 15 mikron üzerinde olan poşetler ücrete tabidir. Ücret minimum 25 kuruştur. Poşetin büyüklüğüne kalınlığına göre 25 kuruştan daha pahalıya da olabiliyor. İl müdürlüğü olarak denetimlerimizi yapmaktayız. Şu ana kadar 25-30 arası işyerini denetlenmiş bulunmaktayız.” dedi.

Batman Valisi Hulusi Şahin talimatıyla ekipler kurulup denetimlerin yapıldığını belirten Çelebi, “Defterdarlığı koordinatöründe Ticaret İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Batman Defterdarlığı ve müdürlüğümüzün elemanlarında oluşturulan bir komisyon çalışmalarını hâlihazırda yürütmektedir. Bu kanunu biz önemsiyoruz. Çünkü bir poşetin yüzyıllarca çözülmeden doğada kaldığı bilinmektedir. Dolayısıyla çevre kirliliği önüne geçmek aracılığıyla çevreyi daha temiz daha yaşanılabilir kılmak mamacıyla bu kanunu önemsiyoruz. Bunu kamuoyuyla paylaşmamız tanıtmamız kamuoyunuzda buna hazırlamamız gerekmektedir. Denetimlerimiz devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Yapılan mevzuata aykırı davranan tüm satış noktalarına cezai işlem yapılabileceğini söyleyen Celebi, “Mevzuata aykırı ücrete tabi olması gereken bir poşeti ücretsiz satışı tespit ettiğimiz bir yerin depo alanı hariç metrekare başına 12 lira 37 kuruş idari ara cezası uygulama imkânımız ve sorumluğumuz vardır.” şeklinde konuştu.

Çevre temizliği için poşet mevzuatını desteklediklerini belirten vatandaşlardan Salih Kaplan, “Poşet pahalıdır. Fiyatını indirseler iyidir. Mecburuz 25 kuruşa alıyoruz. Çevre temizliği ve geri dönüşümlü amacıyla yapılmasını iyidir destekliyoruz.” dedi. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Küresel riskler petrol fiyatlarını düşürdü


Küresel riskler petrol fiyatlarını düşürdü

Küresel riskler petrol fiyatlarını düşürdü

Küresel riskler petrol fiyatlarını düşürdü

Küresel riskler petrol fiyatlarını düşürdü

Küresel riskler petrol fiyatlarını düşürdü

Küresel riskler petrol fiyatlarını düşürdü

Küresel riskler petrol fiyatlarını düşürdü

Küresel riskler petrol fiyatlarını düşürdü

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=