Lütfen bekleyin..



"PKK’nın temel amacı toplumun kültürel yapısını bozmaktır"

28 Mart 2019, 22:06 - Okunma: 2187

Batman Valisi Hulusi Şahin, "Yirmi yıl önceki bu toplumun kültürel yapısıyla bugünü karşılaştırdığınızda, aile ve akrabalık bağlarında yaşanan bozulmanın ve çözülmenin arkasında PKK'nın dezenformasyon ve tahribatı yatıyor." dedi.

Batman Valisi Hulusi Şahin, Kozluk ilçesinde bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Burada kaymakamlık toplantı salonunda ilçede daha önce görev yapıp emekli olan güvenlik korucuları ile bir araya gelen Vali Şahin, güvenlik korucularının sorun ve taleplerini dinledi.

Şahin burada yaptığı konuşmada, PKK’nın temel amacının toplumun kültürel yapısını bozmak olduğunu söyleyerek, "Yirmi yıl önceki bu toplumun kültürel yapısıyla bugünü karşılaştırdığınızda aile ve akrabalık bağlarında yaşanan bozulmanın ve çözülmenin arkasında bu hain örgütün yaydığı dezenformasyon ve bizim kodlarımıza yönelik yapmış olduğu tahribat yatıyor." dedi.

Toplantıda güvenlik korucularına hitap eden Şahin, PKK’ya karşı verilen silahlı mücadelenin başarılı bir şekilde son noktaya getirildiğini ifade etti.

Dağlarda PKK’ya karşı İHA ve SİHA’larla çok önemli başarılar elde edildiğini belirten Şahin, "Dağlarda çok az sayıda kalan teröristler de en kısa sürede temizlenecek. Fakat mücadele devam edecek, bu gün sizlerle beraber bunu istişare etmek için bir araya geldik. Bu memleketin Müslüman, mütedeyyin ve vatanperver insanlarına bu terör örgütü kanla, ihanetle ve yalanla bazı şeyleri nakşetti. Bu batıl fikirler maalesef bu bölgede taban buldu. Bu batıl zihniyetin unsurlarını sokaklarda görebiliyoruz. Öğrencilerine bir şeyler öğretmek için Çorum'dan gelen 21 yaşındaki Aybüke öğretmeni burada şehit ettiler. Hayatın baharındaki bu öğretmenimizin kime ne kötülüğü olmuştu. Sizlerden istirhamım; kahvede, pazarda, çarşıda ve neresi olursa olsun bu zihniyete karşı yüksek sesle karşı çıkmanızı, hakkı ve haklıyı savunmanızı istiyorum. Artık bizim bu zihniyetlerle mücadele etme zamanımız gelmiştir." diye konuştu.

PKK’nin temel amacının toplumun kültürel yapısını bozmak olduğunu ifade eden Şahin, "Yirmi yıl önceki bu toplumun kültürel yapısıyla bugünü karşılaştırdığınızda aile ve akrabalık bağlarında yaşanan bozulmanın ve çözülmenin arkasında bu hain örgütün yaydığı dezenformasyon ve bizim kodlarımıza yönelik yapmış olduğu tahribat yatıyor. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan bu çarpık zihniyete karşı her ortamda kendi değerlerimizi anlatmalıyız. Sabırla çalışarak, topraklarımızda bu batıl fikirlerin filizlenmesini engelleyeceğiz. Bu birden olabilecek bir şey değil, sabırla ve gayretle çalışmamız lazım. Hepimiz her zaman bu misyonla çalışmamız gerekiyor." dedi.

Batman Üniversitesi Kozluk Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yurt olarak tahsis edilmesi düşünülen binada incelemelerde bulunan Şahin, daha sonra meslek yüksekokulu öğrencilerini ziyaret ederek, öğrencilerin sorun ve taleplerini dinledi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=