Lütfen bekleyin..



Sahabenin yolu, Hz.Muhammed (S.A.S.)’in yoludur

30 Ekim 2015, 16:27 - Okunma: 3118

Vuslat Dergisi’nin, Kasım sayısı Sahabe Özel sayısı olarak çıktı.

Dergi, 173. Sayısında farklı makale ve içerikle sahabe konusunu detaylı bir şekilde gündeme getiriyor.   Vuslat, “Gökteki Yıldızlar” manşetiyle dikkatleri “Sahabe Nesline” çekmektedir. 

Sahabe, İslam’da Önemli Bir Yere Sahiptir
Her dosya çalışması, ayrı bir mesaj ve ayrı bir anlam taşımaktadır. Bu ayki gündemimiz: Sahabe Nesli!.. Sahabe, İslâm Medeniyeti’nde hayatî bir yere sahiptir. 
Allah (c.c.), Sahabe’yi ayetleriyle övmüştür. Resulullah (s.a.s.) ise, “Ashabı, Hayırlı Nesil” olarak tanımlamıştır. Bu örnek şahsiyetleri, dosya konusu olarak işlemek, çok büyük bir titizlik ve samimiyet gerektirmektedir. Çünkü Allah’ın razı olduğu bir nesilden söz ediyoruz. Yeryüzü zalimlerine karşı, hak ve hakikati ilk haykıran muvahhid bir nesidir, Ashab Nesli…
Sahabe Nesline Bugün, Dünden Daha Çok İhtiyacımız Var
İslâm uğruna mallarından, canlarından,  vazgeçen öncü bir nesil… Resulullah (s.a.s.)’: “Anam babam sana feda olsun” diyen fedakâr bir nesil… Ahlâklarıyla, duruşlarıyla ve gayretleriyle Müslümanlara örnek olan aziz bir nesil… İşte bu örnek şahsiyetlere, bu neslin ahlâkına, duruşuna ve gayretine bugün, dünden daha çok ihtiyacımız var. 
Bu fedakâr şahsiyetler, İslâm adına ödenmesi gereken bütün bedelleri yaşadıkları çağda ödediler. Bu muvahhid nesil, İslâm’ın günümüze kadar sahih bir şekilde gelmesinde hayatları ve tavırlarıyla büyük bir örneklik gösterdiler. Onlar kendi nefislerini,  kardeşlerine tercih ettiler. Bugün örnek alınması gereken asıl şahsiyetler, Asr-ı Saadet döneminde yaşayan Ashab-ı Kirâm’dır. Sahabe’nin verdiği mücadeleyi, yeni nesillere daha çok okutmalı, Sahabe’yi daha çok gündemde tutmalıyız.
Allah (c.c.), Sahabe’yi Övmüştür, Peygamber’de Kefil Olmuştur
Rabbimiz Allah Teâlâ: 
"Kendilerinde bir açıklık (ihtiyaç) olsa bile (kardeşlerini) öz nefislerine tercih ederler. Kim nefsinin cimri ve bencil tutkularından korunmuşsa, işte onlar, felâh (kurtuluş) bulanlardır" (Haşr,59/9) diye övdüğü Ashab-ı Kirâm için önderimiz Resulullah (s.a.s.) şöyle buyurur: "En hayırlı nesil, benim asrımın neslidir."
Sahabeyi sevmek, Resulullah (s.a.s.) sevmektir. Sahabeyi anlamaya çalışmak,  Resulullah’ı anlamaya çalışmaktır. Resulullah’ı anlamak, Kur’ân’ı anlamaktır!..
Dergide Yazısı Olan Yazarlar
Prof. Dr. Kasım Şulul, Prof. Dr. Mehmet Özşenel, Prof. Dr. M. Fatih Kesler, Prof. Dr. Ahmet Yaman, Prof. Dr. Ali Çelik, Prof. Dr. Hüseyin Algül,  Prof. Dr. Adnan Demircan, Doç. Dr. Mehmet Akbaş, Doç. Dr. Aynur Uraler,  Yrd, Doç. Dr. Fatma Kızıl, Yrd. Doç. Dr. Tevhit Bakan, Yrd. Doç Dr. Hüseyin Akgün, Dr. Mehmet Sürmeli,  Hüseyin Kerim Ece,  Muhammed Emin Yıldırım, Abdullah Dâi,  Seyfulislam Çapanoğlu,  Muhammed İslamoğlu,  Süleyman Gülek, Nasruddin Yasin, Bilal Hattab…
Dergi Hakkında Detaylı Bilgi İçin: 0(216) 612 78 22 www.vuslatdergisi.com 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahsın üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=