Lütfen bekleyin..


"İlim" hakkında yazılar

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin "Gelir Dağılımı İstatistikleri" bültenini açıkladı.Gelir dağılımı araştırması bir ülkede gelirin nüfus gruplar..
Tarih boyunca aydınlığa, bilime düşman olan kafir topluluklar, son yıllarda Kur'an'ı yakarak bilime ve kitaplara düşmanlıklarını daha da ileri götürdüler. Onların ataları da daha önc..
Bu hafta bir bilim yolculuğuna çıkacağız. Geçenlerde gazetede şöyle bir haber okudum; bilim adamları çok hassas mikrofonlar sayesinde karıncaların kendi aralarında konuştuklarını keşfetti. Bu ke..
Toplumumuzda son dönemlerde iyice artan dilenciler ve dilenciliğin artık bir meslek haline geldiğini ve istismar edildiğini görüyoruz.Sosyal bilimcilerin yaptığı araştırmalarda geçtiği üzer..
Yazımıza önce fıkra gibi bir hikâye ile başlayalım. Anlatılır ki Osmanlı döneminde Kûrdistan’ın sarp dağ köylerinin birinde 15 yaşındaki bir genç medreseye gitmek, ilim tahsil etme..
Bu haftaki yazımızda ileride bir gün “Kim Milyoner Olmak İster” yarışmasının İslamcası düzenlendiğinde karşınıza çıkabilecek muhtemel soruların cevaplarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Konum..
Günümüzde herkesin yaptığı ama kimsenin dinleme ihtiyacı hissetmediği, küçük büyük herkesin dilinde olduğu ama kimsenin kulağına küpe yapmadığı bir konuyu ele alacağım inşal..
Dünyanın ilk üniversitesi Qarawîyyîn Üniversitesiymiş. Ben de yeni öğrendim. Kurucusu da Fatime Binti Muhammed El-Qûreyşî El-Fihri’dir. Yazımızın başında sorumuza hemen c..
Başlığı görünce bu şimdi nereden çıktı dediğiniz duyar gibiyim.Siyer-i Nebi’den bir olay ile konuya giriş yapalım:Hz. Peygamber (S.A.V.), Bedir’e hareket ettiğinde hicretin 2. Yılı ay..
Geçen yıl Ekim ayında Suudî Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin ‘Ilımlı İslâm’a’ döneceğini beyân etmişti.   Bu beyândan s..
24 Ekim günü Riyad’da düzenlenen ve 60 kadar ülkeden 2 bin 500 kişinin katıldığı “ Gelecek Yatırımlar Girişimi” toplantısında Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed Bin Sel..
Müslümanlar bilime ne kadar katkı sunmuş sorusu hep sorulur. Tarihinden habersiz olan yeni nesil bunu cevaplamakta zorlanır. Tarihini bilmediği için de bu sorunun altında hep ezilir, bu soruyu soran karş..
Asrımızın insanının hastalıklarından biride sabırsızlık hastalığıdır. Teknoloji ve kitle iletişim araçlarının bu kadar ilerlemesine rağmen günümüz insanında atalet, hantallık ve sabırsızlık hastalığ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=