Lütfen bekleyin..



SAĞ-ÇEV’den "kalitesiz kömür" uyarısı

16 Ekim 2017, 11:47 - Okunma: 1550

Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş, Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından maddi durumu düşük ailelere dağıtılacak kömürün kaliteli olunmasına özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, uyarılarda bulundu.

​Hava kirliliğinin önüne geçilebilmesi için kış aylarının gelmesiyle birlikte dar gelirli ailelere dağıtılacak kömürün kaliteli olunması gerektiğini belirten Batman SAĞ-ÇEV, yetkililere uyarılarda bulundu.

Kış aylarının yaklaşmasıyla oluşacak hava kirliliğine dikkat çeken Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından maddi durumu düşük ailelere dağıtılacak kömürün kaliteli olunmasına özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, uyarılarda bulundu.

Hava kirliliğinin çevre ve insan sağlığı üzerinde büyük etkilerinin olduğunu söyleyen Güneş, “Malumunuz kış mevsimine girmiş bulunmaktayız. Dar gelirli halkımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılacak olan kömürün kaliteli olmasına son derece dikkat edilmesi gerekir. Çünkü kalitesiz kömürün çevreye son derece olumsuz etkileri vardır. Hava kirliliği oluşturmaktadır. İnsan sağlığına da son derece kötü etkileri olan kalitesiz kömür ve onun oluşturduğu hava kirliliği KOAH, solunum sistemi hastalıkları, astım, kalp damar sağlığı hastalıkları ve çocuk hastalıklarına neden olmakta ve halkımızı ciddi anlamda mağdur etmektedir.” dedi.

Kentte, muhtaçlara dağıtılan kömürlerin kaliteli olması gerektiğine işaret eden Güneş, “Yaz aylarında anız yangınlarından dolayı mağdur olan halkımız bari kış aylarında kalitesiz kömürden mağduriyet yaşamasın. Bu amaçla Batman Valiliğinin bu konu üzerinde ciddiyetle durması gerektiğini düşünüyoruz. Halkımızın rahat ve sağlıklı bir kış geçirmeleri için konunun üzerinde hassasiyetle durulmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“Mağduriyet oluşmaması için erken kömür dağıtılmalıdır”

Öte yandan, her yıl kentte binlerce dargelirli aileye dağıtılan kömür yardımının erken verilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Güneş, aksi takdirde kış ortasında dağıtılacak kömürün faydasının olmayacağını ve halkı mağdur edeceğini belirtti. Yetkililere seslenen Güneş, kömür yardımı bekleyen vatandaşların mağdur olmaması için kömürlerin bu yıl erken getirilip bir an önce dağıtılması gerektiğini kaydetti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=