Lütfen bekleyin..



BATÜ “Şehitler Tepesi”ne Eren Bülbül Ormanı oluşturuluyor

15 Aralık 2020, 15:44 - Okunma: 1508

Batman Üniversitesi Batı Raman Külliyesi’ne Şehit Yasin Börü Ormanı’nın oluşturulduğu “Şehitler Tepesi”ne şimdi de Eren Bülbül Ormanı'nın oluşturulacağı belirtildi.

Batman Üniversitesi Batı Raman Külliyesi’ne Şehit Yasin Börü Ormanı’nın oluşturulduğu “Şehitler Tepesi”ne şimdi de Trabzon’da şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül Ormanı oluşturulacağı açıklandı.

25 dönümlük alan üzerine 10 bin fidan dikilerek oluşturulması planlanan ormanın ilk etabına 5 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

İkinci etap kapsamında ise 5 bin fidan daha dikilerek “Eren Bülbül Ormanı” oluşturulacak.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, tarihin her döneminde bu ülkenin dış mihrakların hedefinde olduğunu ancak bu necip milletin bu toprakları kanları pahasına savunduğunu söyledi.

Söz konusu vatan olunca her yaştan insanın cepheye koştuğunu anımsatan Rektör Durmuş, şunları söyledi, “Dün Çanakkale’de yedi düvele nasıl geçit verilmediyse 100 yıl sonra bugünde ülkemize karşı cephe alan mihraklara, teröristlere geçit vermiyoruz. Birlik, beraberliğimizin timsali, 15’liler. Çanakkale’de küffara geçit vermeyen 15’liler, 100 yıl sonra da küffara geçit vermedi. PKK’lı teröristlerin şehit ettiği Yasin Börü ve Eren Bülbül’ün adlarını Batı Raman’da “Şehitler Tepesi”nde yaşatıyoruz.  Biri Trabzonlu diğeri Diyarbakırlı. Ortak noktaları; inançları, vatan ve bayrak sevdaları. İki fidanımızın adını binlerce fidan dikerek oluşturduğumuz “Şehitler Tepesi”nde yaşatıyoruz. Nasıl Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Arap’ıyla Çanakkale’de yanyana yatarak birlik ve beraberliğin en güzel örneğini dünyaya sergiliyorsa bugünde bu iki fidan bu birlik ve beraberliğimiz çimentosu olmuştur. Rabbim şehitlerimize rahmetiyle, şefaatiyle muamele eylesin.”

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=