Lütfen bekleyin..


Mehmet Ziya Gümüş

Serkan Ramanlı’yı tanırsanız yolunuz nereye çıkar?

11 Mart 2024, 11:25 - Okunma: 158

Bugün Türkiye siyasetinde en çok konuşulan isimlerden biri olan HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, kendi deyimiyle yerinde rahat oturmayıp kalkıp Batman Belediye Başkanlığına da adaylığı koyunca bir anda ismi, söylemleri ve yaptıklarıyla öne çıkmaya başladı. Ve merakla izlenmeye başlandı. Siyasete farklı bir bakış açısı kazandırdığı, dikkatleri celp çok açık.

Kimi yıldız dedi, kimisi kral dedi, kimisi farklı dedi, kimisi büyüleyici bir dili var dedi, kimisi ona bakıp onda kaybolarak bu bir HÜDA PAR’lı olamaz dedi, kimi o ayrı HÜDA PAR ayrı, diyerek klasik ayrıştırma atraksiyonlarına başvurdu, kimisi vicdanının sesini dinledi bu sefer oyum HÜDA PAR’a dedi.

Geçenlerde bir meclisteydim. Birazdan Serkan Ramanlı’nın geleceğini söylediler. Tabii olarak siyasetten konuşuyorduk. Orada bulunan birkaç kişi kendi aralarında konuştuklarını ve Serkan Ramanlı’yı destekleme kararı aldıklarını söylediler.

Derken Serkan Ramanlı meclisimize geldi. Belediye başkanı seçildiğinde yapacaklarından bahsetti. Özellikle uyuşturucu konusuna bir parantez açtı. Kendisi bir hukukçuydu ama bana daha çok bir vaiz gibi geldi. Ayetlerden alıntı yaptı. Said Nursi’den alıntılar yaptı: “Biz muhabbet fedaileriyiz, adavete vaktimiz yok” dedi. “Biz halkımızı kucaklayacağız” dedi. “Bize gelmeyene gideceğiz, bizi sormayanı soracağız” dedi. “Bizim halkımız diye bir derdimiz var” dedi. Kardeşlikten, barıştan, kenetlenmekten kısacası pozitiflik namına ne varsa dillendirdi.

İster istemez ortamda pozitif bir rüzgâr esti. Biri kendini o rüzgâra kaptırdı ve aynen şöyle dedi: “Serkan Bey! Ailece sana oy vermeye karar vermiştik. Soz bê em ê ji te re bişixûlin jî (Sözümüz olsun artık senin için çalışacağız da)”

Söz döndü dolaştı Cezeri’den, Ahmed-i Xani’den, Feqiye Teyra’dan da açıldı. Onlardan bahsetti ve dikkat çekici bir noktaya değindi: “Birileri tarihimizin ve tarihimizin bir parçası olan bu şahsiyetlerimizin tanınmasını istemiyor. Halkımızın bu Kürt şahsiyetleri tanımasını istemiyorlar. Çünkü onlar biliyor ki onları tanısalar yolları İslam’a çıkar. İslam’ı tanırlar. İslam’ı tanıyınca da özlerine dönerler. Özlerine döndüklerinde de kimse onları gütmeyecek” dedi Serkan Ramanlı. Aydınlatıcı bilgileriyle, birikimiyle herkesi kendisine hayran bıraktı.

Ben de onun söylediklerine bir ilave yapmak istiyorum. Serkan Ramanlı, Melayê Cezeri, Feqiyê Teyran, Ahmedi Xani’den bahsettiğinde “Birileri bunların tanınmasını istemiyor. Biliyorlar ki bunları tanısalar, yolları İslam’a çıkar, özlerine dönerler. Kimse onları gütmeyecek” demişti.

Ben de diyorum ki birileri Serkan Ramanlı’nın da tanınmasını istemiyor. Biliyorlar ki onu tanısalar yolları  “Referansımız İslam’dır” diyen HÜDA PAR’a çıkar. Ve İslam’la tanışırlar. Ve tabiatıyla birilerinin matematiksel hesabı bozulur. Serkan Ramanlı’yı, HÜDA PAR’ı düşmanlaştıranlara, ötekileştirmeye çalışanlara bir de bu gözle bakın.

Başlıktaki sorumuza cevap verdik sanırım; Serkan Ramanlı’yı tanırsanız özünüze dönersiniz.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
103 gün önce
110 gün önce
173 gün önce
180 gün önce
222 gün önce
265 gün önce
269 gün önce
366 gün önce
400 gün önce
443 gün önce
543 gün önce
556 gün önce
562 gün önce
632 gün önce
682 gün önce
744 gün önce
843 gün önce
871 gün önce
891 gün önce
906 gün önce
920 gün önce
954 gün önce
975 gün önce
1046 gün önce
1051 gün önce
1061 gün önce
1081 gün önce
1090 gün önce
1097 gün önce
1102 gün önce
1109 gün önce
1158 gün önce
1172 gün önce
1179 gün önce
1193 gün önce
1228 gün önce
1235 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=