Lütfen bekleyin..


Mehmet Ziya Gümüş

Bahçeli'nin verdiği akort

27 Mayıs 2025, 02:44 - Okunma: 138

Saz gibi telli çalgıları çalanlar bilir. Kulağa hoş gelebilecek bir müzik için aynı düzlemde bulunan tellerin birbirleriyle milim milim uyumlu olması ve aynı sesi vermesi gerekir. Sesler uyumlu değilse eller hemen ayar çubuğuna uzanır, bir ayar verilir, aynı sesi vermeleri sağlanır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine hafta sonu Macaristan dönüşü uçaktan gündeme bir ok fırlattı: “Benim tekrar seçilme veya tekrar aday olma gibi bir derdim yok.” dedi. Oysa ki MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin onu tekrar seçtirme gibi bir derdi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu durumun Erdoğan'ın ilk anda herkesin zihninde meydana gelen genel anlamda seçilme gibi bir derdinin olmaması elbette ki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye dert olacaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eyleme geçecek bu söylemi Cumhur İttifakı'nın akort ayarlarının bozulması anlamına gelecekti. Hele hele gönül frekansı bam teli olarak DEM’i de iyicene demlemişken. Bahçeli'nin eli hemen akort ayar çubuğuna uzandı.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Benim tekrar aday olma derdim yok’ ifadesi, bizim nazarımızda adil ve hakkaniyetli bir hal beyanı değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin, yeni yüzyılın yol haritasını çizen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok ihtiyacı olduğu tartışmasız bir tarih ve hayat gerçeğidir.”

Kim bilir belki Erdoğan "Böyle bir derdim" yok derken "Nasıl olsa tek rakibim vardı, onun da diploması yoktu. O da şimdi hapishane duvarına çizikler atıyordur. Nasıl olsa ben yine seçileceğim. Neden öyle bir derdim olsun ki?" anlamında kullanmıştır. Bu durumda seçilmeme gibi nasıl bir derdi olabilir ki? İşleri yolundaysa, rakipsiz ise, kendisiyle yarışıyorsa elbette ki tekrar seçilme derdi olmazdı.

Burası Türkiye! Olmaz, olamaz dediğimiz, ama yeri ve zamanı gelince olan, imkânsız diye gördüğümüz şeylerin imkân dahiline girdiği o kadar çok hikayemiz var ki!

"Bir zamanlar Bahçeli" diye ağızları açık bırakacak bir edit hazırlanabilir ki sormayın! Şimdilerde Erdoğan ile aynı telli çalgının omuz omuza veren telleri gibiler. Herkesin ağzı açık izlediği bir filmin başrolündeler. Hele hele önce kaynamaya sonra DEMlemeye başladıkları supporting bir aktörü de yanlarına almışlarken…

İnanınız "Hangi akılla Erdoğan'a oy veriyorsunuz?" diye etrafa çemkirenler DEMlendikten sonra "Seni başkan yaptıracağız" diye bir kampanya başlatmaları dahi siyasi gözlemciler için pek şaşırtıcı olmayacaktır.

Netice itibarıyla siyasette kartlar yeniden karılıyor. Herkes yeniden vaziyet alıyor. Siyaset borsasında herkes kendi çıkarına bakıyor.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
106 gün önce
127 gün önce
296 gün önce
366 gün önce
401 gün önce
436 gün önce
457 gün önce
590 gün önce
597 gün önce
660 gün önce
667 gün önce
709 gün önce
752 gün önce
756 gün önce
853 gün önce
887 gün önce
930 gün önce
1029 gün önce
1043 gün önce
1049 gün önce
1090 gün önce
1119 gün önce
1161 gün önce
1169 gün önce
1231 gün önce
1330 gün önce
1358 gün önce
1378 gün önce
1393 gün önce
1407 gün önce
1441 gün önce
1462 gün önce
1533 gün önce
1538 gün önce
1548 gün önce
1568 gün önce
1577 gün önce
1584 gün önce
1589 gün önce
1596 gün önce
1645 gün önce
1659 gün önce
1665 gün önce
1679 gün önce
1715 gün önce
1722 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=