Lütfen bekleyin..


Mehmet Ziya Gümüş

Çocuklarımız ve biz

24 Kasım 2024, 21:31 - Okunma: 264

Çocuğum laftan anlamıyor, çocuğuma söz geçiremiyorum mu diyorsunuz? Suçu kendinde ara, suçlu o değil sen olabilirsin.

Çocuğuma okuması için bir sürü kitap aldım, kitaplara iyi bir bütçe ayırdım. Seviyelerine göre çok güzel kitaplar aldım ama okumuyorlar, bir-iki sayfa okuduktan sonra kitabı top gibi sektiriyorlar. Onlar için başka ne yapayım mı diyorsun? Suçu onda değil kendinde ara, suçlu sen olabilirsin.

Çocuğum sağa-sola çok çatıyor. Herkes ondan şikâyetçi ne yapacağımı bilemiyorum mu diyorsun? Aile içinde ona karşı davranışlarını kontrol et. Suçu onda arama, suçlu sen olabilirsin.

Eşeği bu kadar dövseydim şimdi fırına gidip bize ekmek almayı öğrenirdi mi diyorsunuz? Suçu onda arama, suçlu sen olabilirsin.

Çocuğumun kafası telefondan kalkmıyor. Telefonla oynaması için ona sadece yarım saatliğine süre veriyorum. Sadece iki oyun oynamasına izin veriyorum, telefonu kapıp kanepenin arkasına saklanıp yine gizlice oyun oynuyor mu diyorsunuz? Suçu onda arama kendinde ara, suçlu sen olabilirsin.

Çocuğum öfke patlamaları yaşıyor, mahalleyi ayağa kaldırıyor mu diyorsunuz? Suçu onda değil kendinde ara, suçlu sen olabilirsin.

Çocuğum yalan söylemeye başladı. Ne yapacağımı bilemiyorum mu diyorsunuz? Bu bir alarm seviyesidir. Suçu onda arama, suçlu sen olabilirsin.

Çocuğum çok agresif, çok kindar. Ne yapsam ki mi diyorsun? Suçu onda arama, suçlu sen olabilirsin.

Çocuğum çok cimri. Paylaşımcı değil. Bilmem kime çekti. Ailemizde böylesi hiçbiri yok mu diyorsunuz? Suçu onda arama, suçlu sen olabilirsin.

Çocuğuma bir nasihatte bulunayım diyorum. Ben konuşunca o içinden bir şarkı söyleyip ayağıyla ritim tutuyor. Vallahi ne yapacağımı bilemiyorum mu diyorsunuz? Suçu onda arama, suçlu sen olabilirsin.

Çocuğum 22 yaşında evde hiçbir işe el atmıyor mu diyorsun? Suçu onda arama, suçlu sen olabilirsin.

Vallahi hocam bu çocuk bize çok çektiriyor mu diyorsun? Suçu onda arama, suçlu sen olabilirsin.

Çocuğum çok kavgacı. Neredeyse her gün birisinin yakasına yapışıyor. Ayda birkaç kez beni okula çağırıyorlar mı diyorsun? Suçu onda arama, suçlu sen olabilirsin.

Babamız evde içeri girdiğinde hepimiz, saygının en âlâsını gösterir, söylediklerine pür dikkat kesilir, nasihatlerini can kulağıyla dinler, kulağımıza küpe yapardık. Çocuğum benden hiç etkilenmiyor. Evde kendimi bir bostan korkuluğu gibi hissediyorum mu diyorsun? Suçu onda arama, suçlu sen olabilirsin.

Ve benzer durumlarda olan ebeveynlere diyeceğimiz şudur ki; tez elden, vakit kaybetmeden bir pedagoga görünün. “Durumunuz pek kudretli değildir”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
190 gün önce
211 gün önce
380 gün önce
450 gün önce
485 gün önce
520 gün önce
541 gün önce
674 gün önce
681 gün önce
744 gün önce
751 gün önce
793 gün önce
836 gün önce
840 gün önce
937 gün önce
971 gün önce
1014 gün önce
1113 gün önce
1127 gün önce
1133 gün önce
1174 gün önce
1203 gün önce
1246 gün önce
1253 gün önce
1315 gün önce
1414 gün önce
1442 gün önce
1462 gün önce
1477 gün önce
1491 gün önce
1525 gün önce
1546 gün önce
1617 gün önce
1622 gün önce
1632 gün önce
1652 gün önce
1661 gün önce
1668 gün önce
1673 gün önce
1680 gün önce
1729 gün önce
1743 gün önce
1749 gün önce
1764 gün önce
1799 gün önce
1806 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=