Lütfen bekleyin..


Mehmet Ziya Gümüş

Fenerbahçe ve CHP arasındaki ortak özellik

05 Nisan 2023, 00:58 - Okunma: 252

Kabul edersiniz veya etmezsiniz eğer Türkiye’de yapılan siyasete bir aşinalığınız var ise, bu sahada Fenerbahçe Başkanı Ali Koç beceriksizliği gibi “Kılıçdaroğlu beceriksizliği” diye bir vakaya da şahit olmuşsunuzdur.

Bazen maçı kendi becerilerinizle değil, karşı tarafın beceriksizliği sayesinde kazanırsınız. Veya şöyle diyelim; maçı bazen kendi beceriksizliğiniz yüzünden kaybedersiniz. Görünen o ki Erdoğan gireceği bu son tarihi seçimde kendi becerileriyle değil karşı tarafın yaptığı ve yapacağı hatalar ve beceriksizlikler sayesinde kazanacak. Şimdi bu beceriksizliklere bir göz atalım;

1-Kılıçdaroğlu’nun seccadeye ayakkabılarıyla basarak verdiği poz sonucu Erdoğan’ın eline bir kez daha bir koz vermesi, özür dilerken ki çaresizliği ve sonunda samimi Müslümanlara sığınması. Ayakkabılarıyla seccade üzerinde fotoğraf çektiren Fetullah Gülen ile pişti olması. Tamam, o seccadeyi fark etmedi diyelim, kurmaylarının, korumalarının ve ekip arkadaşlarının da durumu fark etmemesi bize ekip işi bir beceriksizliğin varlığını gösteriyor.

2-Hırsız kovalamaca sonucu İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden kurşun sonrası koparılan fırtına ve daha ortada hiçbir şey yokken Erdoğan’ın azmettirici olarak suçlanması.

3-Kur’an’ı ezbere bildiği söylenen Kılıçdaroğlu’nun bir Allah’ın günü çıkıp bir ayeti kerime okumaması.

4-Kılıdaroğlu bazen kuyuya bir taş attığında, 40 yandaş gazetecinin bunu çıkaramaması. Kadir Gürsel’in “lider başı dik yürür, aşağıya bakmaz” şeklindeki garip savunması gibi.

5-Birçok kişi Kılıçdaroğlu’nun kimliğinin yani Alevi oluşunun, biraz Kürt oluşunun, cami yolunu bilmeyişinin onun için bir dezavantaj olduğunu düşünüyor. Aslında değil. Onun tek dezavantajı beceriksiz oluşu. Havasını atacağı bir başarı hikâyesinin olmaması… İnsan göz ayarıyla dahi baktığında onun Erdoğan karşısında çok silik bir kişi olduğunu görecektir.

6-Herkesin her yönüyle ittifakları konuştuğu bir dönemde az da olsa bir oy potansiyeli bulunan Muharrem İnce’ye hem de bir Ramazan gününde sadece dostlar alışverişte görsün kabilinde çay-pasta ziyaretinde bulunması.

Bu beceriksizliği 14 Mayıs gecesi birçok kişiyi yatağa düşürecek gibi. O gecede tescilli TSE damgalı bir beceriksizlik diploması alacağını düşünüyorum… Lütfen bana beceriksizliğin daniskası olan kendi oyunu bile kullanamadığı hikâyeyi hatırlatmayın.

Gel de Yılmaz Özdil’i hatırlama! Şöyle demişti Özdil; “Yedi defa kaybetmiş biri hâlâ rakipsiz genel başkan seçiliyorsa bunu sadece geri zekâlılık ile tarif etmek yeterli değildir.”

En azından buna bir beceriksizlik sıfatı da eklenebilir. Kısacası geçen hafta Arda Güler’li Fenerbahçe, sahasında “Burası Kadıköy buradan çıkış yok” sloganlı statta, 10 kişi kalan Beşiktaş’a karşı beceriksizliği sayesinde kaybetti. Gerçi Mehmed Göktaş hocanın bir Ramazan günü bütün Müslümanların gözü önünde su içen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a su içmesinden sonra Fenerbahçe’ye ettiği bedduaya bağlamıyor da değilim. Yoksa Üstad Bediüzzaman’ın CHP’ye yaptığı bedduayı mı aklınıza getirdim; "Bu asil millet ihtiyarıyla o partiyi kat'iyen iktidara getirmeyecek. Çünkü Halk Partisi iktidara gelecek olursa, komünist kuvveti aynı partinin altında bu vatana hâkim olacaktır. Hâlbuki bir Müslüman kat'iyen komünist olamaz, anarşist olur. Bir Müslüman hiçbir zaman ecnebîlerle mukayese edilemez. İşte bunun için, hayat-ı içtimaiye ve vatanımıza dehşetli bir tehlike teşkil eden bu partinin iktidara gelmemesi için, Demokrat Parti'yi, Kur’an, vatan ve İslâmiyet namına muhafazaya çalışıyorum."

Sanki dünden bugüne hiçbir şey değişmemiş…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
103 gün önce
110 gün önce
173 gün önce
180 gün önce
222 gün önce
264 gün önce
269 gün önce
366 gün önce
400 gün önce
443 gün önce
542 gün önce
556 gün önce
562 gün önce
632 gün önce
681 gün önce
744 gün önce
842 gün önce
870 gün önce
890 gün önce
905 gün önce
920 gün önce
954 gün önce
974 gün önce
1046 gün önce
1050 gün önce
1060 gün önce
1080 gün önce
1090 gün önce
1096 gün önce
1101 gün önce
1108 gün önce
1157 gün önce
1171 gün önce
1178 gün önce
1192 gün önce
1227 gün önce
1234 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=