Lütfen bekleyin..


Mehmet Ziya Gümüş

Kaset mi? Oynatılıyor zaten…

11 Mayıs 2023, 02:07 - Okunma: 205

Bildiğiniz üzere Türkiye’de siyasetin şöyle kötü bir yüzü vardır; seçimler öncesi siyasilere yönelik özellerini veya genellerini her neyse ortaya seren siyaset sahasını dizayn amaçlı, belden aşağı içerikli kasetler yayınlanır.

Son günlerde yine Kılıçdaroğlu’na ait olduğu söylenen bir kaset söylentisidir almış başını gidiyor.

Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş, Uğur Dündar ve Can Ataklı ve bilumum müttefiklerinin panik yapmalarından kaset meselesinin ciddi bir mesele olduğunu anlıyoruz. Mezkur şahıslar ön almak için çeşit çeşit yorumlarda bulundular. Hatta Kılıçdaroğlu müstakbel kaset için; “Benim sesime benzetmişler” anlamında “17-25 Aralık sürecinde de deep face teknolojisiyle aynısını yapmışlardı” diyerek vakti zamanında Erdoğan’a yapılanın mizansen olduğunu kabul etti.

Hal böyle olunca herkes kendince tahmin yürütmeye başladı. Kılıçdaroğlu’nun Amerika ziyaretinde sekiz saat ortadan kaybolduğunda hamburgercide çekilen filmin fragmanı olduğunu söyleyenler oldu.

Kılıçdaroğlu, mecliste PKK ile sıkı fıkı ilişkisini hiçbir zaman inkâr etmeyen, eski genel başkanları Selahattin Demirtaş’ın Öcalan’ın en büyük projesidir diye tanımladığı HDP ile mecliste zahiri bir şey gözükmese de batinî, esrarengiz, alengirli bir görüşme yaptı. Biraz daha sade ifadelerle söyleyecek olursak Kılıçdaroğlu, PKK liderinin projesi olan HDP ve figüranlarıyla mecliste gizli kapaklı bir görüşme yaptı.

Görüşmede Selahattin Demirtaş ve Abdullah Öcalan’ın da içinde olduğu PKK’li mahkûmların çıkışıyla müncer olabilecek bir pazarlığın ses kaydı olduğunu söyleyenler oldu.  Ve buna Sırrı Sakık’ın söylediği: “Kılıçdaroğlu açık net olarak, kapalı kapılar ardındakileri kamuoyuna deklare etmelidir” sözünü delil getirenler oldu.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile beraber Van’da HDP seçmeniyle senkronize bir miting düzenledi. Mitingde “Dişe diş kana kana seninleyiz Öcalan” sloganları atıldı. Buradan hareketle kasetin “PKK İle Çok Güzel Hareketler Bunlar” filminin galası olduğunu söyleyenler oldu.

Cumhurbaşkanlığı forsuyla tur atmanın hayallerini kuran Mansur Yavaş HDP’ye karşı şirinlikler yapmaya başladı. “Selahattin Demirtaş PKK’ye silah bıraktıracak. Yeter artık silahları bırakın diyecek” türü güzellemeler yapmaya başlayarak olası korku filmini dramatize etmeye, duygusallaştırmaya çalıştı.

Duran Kalkan ve ekibi; “Altılı masaya, AK Parti ve MHP'yi yıkmak için her türlü desteği vereceğiz” diyerek filmde başat rol aldıklarına dair ipuçları verdiler.

Der Spigel Avrupa’dan manşetiyle, Biden Amerika’dan sözleriyle muhalefete selam çaktı. Bütün bu yazdıklarımızı ve daha yazamadıklarımızı göz önünde bulundurursanız aslında kasetin oynatılmakta olduğunu görüyoruz. Kaset zaten oynatılıyor.

Sülün Osman’ın cumhuriyet tarihinin en tanınmış dolandırıcılarından birisi olduğunu biliyorsunuz. Anlatılanlara göre kandıramayacağı kimse yokmuş. Bir gün şehrin valisi Sülün Osman’ı çağırıp: “Osman! söylentilere göre dolandıramayacağın kimse yokmuş. Valileri de dolandırabiliyor musun?” diye sormuş. Sülün Osman: “Valileri dolandırmak biraz zor, masraflı bir iştir. Bana 10 altın ver seni de dolandırabileceğim” demiş. Vali arkadaşlarına dönmüş ve: “Şuna 10 altın verin bakalım beni nasıl dolandırabilecek?” demiş.

10 altını alan Sülün Osman iki ay ortalıkta görünmemiş. Vali bir gün Sülün Osman ile karşılaşınca sormuş: “Osman! Hani beni dolandıracaktın? O iş nasıl oldu?” Sülün Osman gülmüş ve: “Sayın valim sizi daha nasıl dolandırayım?”

Arkadaş daha kasetin nesini merak ediyorsunuz? Kaset oynatılıyor ya!

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
102 gün önce
109 gün önce
172 gün önce
179 gün önce
221 gün önce
264 gün önce
268 gün önce
365 gün önce
399 gün önce
442 gün önce
541 gün önce
555 gün önce
561 gün önce
631 gün önce
681 gün önce
743 gün önce
842 gün önce
870 gün önce
890 gün önce
905 gün önce
919 gün önce
953 gün önce
974 gün önce
1045 gün önce
1050 gün önce
1060 gün önce
1079 gün önce
1089 gün önce
1096 gün önce
1101 gün önce
1107 gün önce
1157 gün önce
1171 gün önce
1177 gün önce
1191 gün önce
1227 gün önce
1234 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=