Lütfen bekleyin..


Mehmet Ziya Gümüş

CHP kaynama noktasına doğru

11 Şubat 2025, 02:07 - Okunma: 397

Son zamanlarda CHP’de bir trafiktir yaşanıp gidiyor. Özgür Özel, Mansur Yavaş ile görüşüyor, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ile görüşüyor, Ekrem İmamoğlu Özgür Özel ile… Cumhurbaşkanı adaylarını belirlemek için bir araya geliyor, görüşüyorlar. Her bir görüşme her zaman kısık ateşte kaynayan CHP kazanına taşınan bir odun gibi oluyor. CHP kazanı kaynama noktasına doğru yol alıyor. Her birisinin destek beklediği tabanın farklılığı kafalarda migren ağrılarına yol açıyor. DEM tabanı İmamoğlu’nu desteklerken Mansur Yavaş’a soğuk bakıyorlar. Ama günün sonunda Erdoğan’a karşı şeytanla iş birliği yapma potansiyelleri olduğu unutulmamalıdır.

Zahirde cumhurbaşkanı adaylarını belirleme sürecini başlattıklarını söylüyorlar ama vakada CHP kazanını kaynatma fitilini ateşliyorlar.  Ayrıca siyasi kulislerde geçen seçim öncesi Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Yavaş görüşmesini akıllara getiren Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın bugün yeni bir görüşme yapacakları konuşuluyor. Özgür Özel’e yakın isimler, Mansur Yavaş’a yakın isimler, İmamoğlu’na yakın isimler başlıkları altında yapılan yorumlar gösteriyor ki CHP kazanı üç koldan kaynatılıyor. Özel, İmamoğlu ve Yavaş meselesinin de bir savaşa dönüşeceğini tahmin etmek güç değil.

Mansur Yavaş: “Aday belirlemek için çok erken. Seçim tarihi belli değil, o zamana kadar Türkiye’de şartlar, her şey değişir. Adayların birbirinin enerjisini yormaması gerektiğini düşünüyorum” dedi demesine de İmamoğlu’nun acelesi var gibi gözüküyor. 

CHP “Erken kalkan yol alır” düşüncesiyle hareket etse de hızlı koşan atın tersinin seyrek olacağını da hesaba katmalıdır.

Geçen seçim öncesinde 6’lı masayı kurarak her şeyi berbat eden muhalifler, şimdi de her birinin başında Özgür Özel, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu’nun bulunduğu, her biri ayrı yerde kurulmuş, her birisinin hesabı farklı 3’lü masa ile sonuç almaya çalışıyorlar. Şimdiden sadece CHP’lilerin oy kullanacağı ön seçimi dillendirmekle Mansur Yavaş’ın masasını tekmeledikleri görülüyor. Yanlış yerde, yanlış çalışmanın doğru bir sonuç getirmeyeceğini yine yaşayarak öğrenecekler.

Sadece Ortadoğu’da değil, CHP’de de kartlar yeniden karılacak. Bunun sonucunda da sandalyeler adet olduğu üzere yine havada uçuşacak. CHP’ye altın kemer de taksan  CHP, yine CHP’dir.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
233 gün önce
254 gün önce
423 gün önce
493 gün önce
528 gün önce
563 gün önce
584 gün önce
717 gün önce
724 gün önce
787 gün önce
794 gün önce
836 gün önce
879 gün önce
883 gün önce
980 gün önce
1014 gün önce
1057 gün önce
1156 gün önce
1170 gün önce
1176 gün önce
1217 gün önce
1246 gün önce
1288 gün önce
1296 gün önce
1358 gün önce
1457 gün önce
1485 gün önce
1505 gün önce
1520 gün önce
1534 gün önce
1568 gün önce
1589 gün önce
1660 gün önce
1665 gün önce
1675 gün önce
1695 gün önce
1704 gün önce
1711 gün önce
1716 gün önce
1723 gün önce
1772 gün önce
1786 gün önce
1792 gün önce
1806 gün önce
1842 gün önce
1849 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=