Lütfen bekleyin..


Mehmet Ziya Gümüş

CHP kaynama noktasına doğru

11 Şubat 2025, 02:07 - Okunma: 106

Son zamanlarda CHP’de bir trafiktir yaşanıp gidiyor. Özgür Özel, Mansur Yavaş ile görüşüyor, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ile görüşüyor, Ekrem İmamoğlu Özgür Özel ile… Cumhurbaşkanı adaylarını belirlemek için bir araya geliyor, görüşüyorlar. Her bir görüşme her zaman kısık ateşte kaynayan CHP kazanına taşınan bir odun gibi oluyor. CHP kazanı kaynama noktasına doğru yol alıyor. Her birisinin destek beklediği tabanın farklılığı kafalarda migren ağrılarına yol açıyor. DEM tabanı İmamoğlu’nu desteklerken Mansur Yavaş’a soğuk bakıyorlar. Ama günün sonunda Erdoğan’a karşı şeytanla iş birliği yapma potansiyelleri olduğu unutulmamalıdır.

Zahirde cumhurbaşkanı adaylarını belirleme sürecini başlattıklarını söylüyorlar ama vakada CHP kazanını kaynatma fitilini ateşliyorlar.  Ayrıca siyasi kulislerde geçen seçim öncesi Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Yavaş görüşmesini akıllara getiren Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın bugün yeni bir görüşme yapacakları konuşuluyor. Özgür Özel’e yakın isimler, Mansur Yavaş’a yakın isimler, İmamoğlu’na yakın isimler başlıkları altında yapılan yorumlar gösteriyor ki CHP kazanı üç koldan kaynatılıyor. Özel, İmamoğlu ve Yavaş meselesinin de bir savaşa dönüşeceğini tahmin etmek güç değil.

Mansur Yavaş: “Aday belirlemek için çok erken. Seçim tarihi belli değil, o zamana kadar Türkiye’de şartlar, her şey değişir. Adayların birbirinin enerjisini yormaması gerektiğini düşünüyorum” dedi demesine de İmamoğlu’nun acelesi var gibi gözüküyor. 

CHP “Erken kalkan yol alır” düşüncesiyle hareket etse de hızlı koşan atın tersinin seyrek olacağını da hesaba katmalıdır.

Geçen seçim öncesinde 6’lı masayı kurarak her şeyi berbat eden muhalifler, şimdi de her birinin başında Özgür Özel, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu’nun bulunduğu, her biri ayrı yerde kurulmuş, her birisinin hesabı farklı 3’lü masa ile sonuç almaya çalışıyorlar. Şimdiden sadece CHP’lilerin oy kullanacağı ön seçimi dillendirmekle Mansur Yavaş’ın masasını tekmeledikleri görülüyor. Yanlış yerde, yanlış çalışmanın doğru bir sonuç getirmeyeceğini yine yaşayarak öğrenecekler.

Sadece Ortadoğu’da değil, CHP’de de kartlar yeniden karılacak. Bunun sonucunda da sandalyeler adet olduğu üzere yine havada uçuşacak. CHP’ye altın kemer de taksan  CHP, yine CHP’dir.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
140 gün önce
210 gün önce
245 gün önce
280 gün önce
301 gün önce
434 gün önce
441 gün önce
504 gün önce
511 gün önce
553 gün önce
595 gün önce
600 gün önce
697 gün önce
731 gün önce
774 gün önce
873 gün önce
887 gün önce
893 gün önce
963 gün önce
1005 gün önce
1012 gün önce
1075 gün önce
1173 gün önce
1201 gün önce
1221 gün önce
1237 gün önce
1251 gün önce
1285 gün önce
1305 gün önce
1377 gün önce
1381 gün önce
1391 gün önce
1411 gün önce
1421 gün önce
1427 gün önce
1432 gün önce
1439 gün önce
1488 gün önce
1502 gün önce
1509 gün önce
1523 gün önce
1558 gün önce
1565 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=