Lütfen bekleyin..


Mehmet Ziya Gümüş

CHP kaynama noktasına doğru

11 Şubat 2025, 02:07 - Okunma: 464

Son zamanlarda CHP’de bir trafiktir yaşanıp gidiyor. Özgür Özel, Mansur Yavaş ile görüşüyor, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ile görüşüyor, Ekrem İmamoğlu Özgür Özel ile… Cumhurbaşkanı adaylarını belirlemek için bir araya geliyor, görüşüyorlar. Her bir görüşme her zaman kısık ateşte kaynayan CHP kazanına taşınan bir odun gibi oluyor. CHP kazanı kaynama noktasına doğru yol alıyor. Her birisinin destek beklediği tabanın farklılığı kafalarda migren ağrılarına yol açıyor. DEM tabanı İmamoğlu’nu desteklerken Mansur Yavaş’a soğuk bakıyorlar. Ama günün sonunda Erdoğan’a karşı şeytanla iş birliği yapma potansiyelleri olduğu unutulmamalıdır.

Zahirde cumhurbaşkanı adaylarını belirleme sürecini başlattıklarını söylüyorlar ama vakada CHP kazanını kaynatma fitilini ateşliyorlar.  Ayrıca siyasi kulislerde geçen seçim öncesi Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Yavaş görüşmesini akıllara getiren Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın bugün yeni bir görüşme yapacakları konuşuluyor. Özgür Özel’e yakın isimler, Mansur Yavaş’a yakın isimler, İmamoğlu’na yakın isimler başlıkları altında yapılan yorumlar gösteriyor ki CHP kazanı üç koldan kaynatılıyor. Özel, İmamoğlu ve Yavaş meselesinin de bir savaşa dönüşeceğini tahmin etmek güç değil.

Mansur Yavaş: “Aday belirlemek için çok erken. Seçim tarihi belli değil, o zamana kadar Türkiye’de şartlar, her şey değişir. Adayların birbirinin enerjisini yormaması gerektiğini düşünüyorum” dedi demesine de İmamoğlu’nun acelesi var gibi gözüküyor. 

CHP “Erken kalkan yol alır” düşüncesiyle hareket etse de hızlı koşan atın tersinin seyrek olacağını da hesaba katmalıdır.

Geçen seçim öncesinde 6’lı masayı kurarak her şeyi berbat eden muhalifler, şimdi de her birinin başında Özgür Özel, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu’nun bulunduğu, her biri ayrı yerde kurulmuş, her birisinin hesabı farklı 3’lü masa ile sonuç almaya çalışıyorlar. Şimdiden sadece CHP’lilerin oy kullanacağı ön seçimi dillendirmekle Mansur Yavaş’ın masasını tekmeledikleri görülüyor. Yanlış yerde, yanlış çalışmanın doğru bir sonuç getirmeyeceğini yine yaşayarak öğrenecekler.

Sadece Ortadoğu’da değil, CHP’de de kartlar yeniden karılacak. Bunun sonucunda da sandalyeler adet olduğu üzere yine havada uçuşacak. CHP’ye altın kemer de taksan  CHP, yine CHP’dir.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
293 gün önce
314 gün önce
483 gün önce
553 gün önce
588 gün önce
623 gün önce
644 gün önce
777 gün önce
784 gün önce
847 gün önce
854 gün önce
896 gün önce
938 gün önce
943 gün önce
1039 gün önce
1073 gün önce
1117 gün önce
1216 gün önce
1230 gün önce
1236 gün önce
1277 gün önce
1306 gün önce
1348 gün önce
1355 gün önce
1418 gün önce
1516 gün önce
1544 gün önce
1564 gün önce
1579 gün önce
1593 gün önce
1628 gün önce
1648 gün önce
1719 gün önce
1724 gün önce
1734 gün önce
1754 gün önce
1764 gün önce
1770 gün önce
1775 gün önce
1782 gün önce
1831 gün önce
1845 gün önce
1852 gün önce
1866 gün önce
1901 gün önce
1908 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=