Lütfen bekleyin..


Mehmet Ziya Gümüş

Abdullatif Şener Vakası (M. 2023. H.1444) ve Asgari Ücret

22 Haziran 2023, 01:54 - Okunma: 258

Artık Abdullatif Şener siyaset tarihinin bir sayfası olmuştur. O siyaset tarihinde yerini alırken kaynayan CHP kazanına karbonat atmıştır. Bu vesileyle insanlık tarihinden bir sahifeye bir göz atalım.

Asırlar önce bir bedevi devesiyle çölde seyrederken zar zor yürüyen bir adama rast gelmiş. Adam bedeviyi görünce “Allah rızası için bir yudum su” diye yalvarmış. Bedevi devesinden inip adama matarasını uzatmış. Bedeviye bir yumruk atıp bedeviyi yere serdikten sonra devesine atlayıp kaçmış. Vicdansız adam meğerse hırsızmış.
Bedevi devesini kaçıran hırsızın arkasından bağırmış:
“Bir dur! Sana çok önemli bir şey söyleyeceğim. Deveyi al git. Deve senin olsun, hakkım da sana helal olsun. Ama senden bir ricam var; sakın bu olayı kimseye anlatma!”

Hırsız şaşırmış. Neden anlatmayayım? diye sormuş:
“Eğer anlatırsan, bu mesele her tarafa yayılır ve insanlar bir daha yardıma muhtaç birilerini gördüklerinde onlara yardım etmezler” demiş.

Bu meseleyi burada yazdığımıza göre demek ki hırsız olayı anlatmış. Ta ki bize kadar ulaşmış. Abdullatif Şener dışında bu meşhur hadiseyi duymayanımız kalmamıştır diyorum. O, bu meseleyi duymuş olsaydı zaten kirli olan siyaseti daha da kirleteceğini bileceğinden, ömür billah kimsenin artık siyasetçilere güvenemeyeceğini bileceğinden oyunu adayına vermediğini kimseye anlatmazdı. Siyasetçilere güvensizlik noktasında bir çığır açtı böylece.

Mevzuyu biliyorsunuz; CHP milletvekili olan Abdullatif Şener geçen seçimde oyunu kendi adayı Kılıçdaroğlu’na vermediğini söylemişti. Önce NTV yayınına katıldı, CHP’yi perişan etti; “Kılıçdaroğlu kazansa da tek bir kanun çıkaramaz” dedi. Bütün CHP’lileri yutkundurdu. Saç baş yoldurdu. NTV’de katıldığı programa bilerek ve tasarlayarak, kendisinin istediğini ve programı planladığını söyledi. O bunları söyleyedursun onun Halk TV’deki yayına da bir plan, program, proje çerçevesinde katıldığını düşünüyorum.

Barış Pehlivan “CHP’liyken nasıl Sinan Oğan’a oy verdiniz?” diye soruyor. Abdullatif Şener bir süre duruyor, Barış Pehlivan’a bakıyor ve adeta sana ne dercesine “Verdim” diyor.

Şimdi haklı olarak birçok kişinin kafasında Temel Karamollaoğlu’nun, Babacan’ın, Davutoğlu’nun, Uysal’ın ve diğer liderlerin kime oy verdiği sorusu cevap arayacaktır. Merak edilmeyen tek lider Yapıcıoğlu olsa gerek. Çünkü o zarfı sandığa atmadan önce düşürmüş ve kime oy verdiği ortaya çıkmıştı. Cumhuriyet Gazetesi de seçim günü bunu haberleştirmişti.

Abdullatif Şener kendisine yöneltilen eleştirilere son olarak Kızıltepe’de katıldığı bir düğünde halaylı bir video paylaşarak CHP tribününe Abdullatifçe bir nanik yapmış oldu. Abdullatif Şener tarihi vakasında son perde şu oldu; “Programda gazeteciler anayasal kuralların dışına çıkarak bana sorular sordular, beni çembere aldılar, ben de onlarla kafa buldum” dedi.

Şimdi de birçok kişi zamanında şarap için “Tadından başka her şeyini bilirim” dediği şarap ile neden kafa bulmadığını merak edecek.

Aslında asgari ücreti yazmayı düşünüyordum. Asgari ücret bugün açıklandı.  %34 bir zam oranıyla 11 bin 402 lira oldu. Tedarikçiler ve marketçiler kolları sıvadılar bile.

Ekmek daha önce 6, 5 lira iken asgari ücretin artışıyla paralel olarak 10 lira oldu. Kiralara da aynı belki de daha fazla bir oranda zam gelecektir.  Kısacası zamlar durdurulmadan bu maaş artışları hiçbir işe yaramayacaktır. Ekonomi bilgimizin olmasına gerek yok. Artık sokak da bu oyuna aşina. Fazla detaylara girmeye gerek yoktur. Hükümetin başarısı maaş artışlarıyla değil, fiyat durduruşuyla ölçülecektir.  Zam-zam oyununa müdahale edilmeden asgari ücret artışına “Hayırlı olsun” demekle asgari ücret hayırlı olmaz.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
104 gün önce
111 gün önce
174 gün önce
181 gün önce
223 gün önce
265 gün önce
270 gün önce
366 gün önce
400 gün önce
444 gün önce
543 gün önce
556 gün önce
563 gün önce
633 gün önce
682 gün önce
745 gün önce
843 gün önce
871 gün önce
891 gün önce
906 gün önce
920 gün önce
955 gün önce
975 gün önce
1046 gün önce
1051 gün önce
1061 gün önce
1081 gün önce
1091 gün önce
1097 gün önce
1102 gün önce
1109 gün önce
1158 gün önce
1172 gün önce
1179 gün önce
1193 gün önce
1228 gün önce
1235 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=