Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Müslümanlar şuursuz olunca oyunlar bitmez!

02 Kasım 2019, 09:04 - Okunma: 1484

Müslümanlar her konuda olduğu gibi dini, içtimai ve siyasi konularda da şuurlu ve bilinçli olmalıyız. Sadece kalbi temiz ve ibadetlerine önem vermek te yetmiyor, İslam düşmanı emperyalistlerin ve kuklalarının oyun ve hilelerini görüp, bu tezgâhlarını bozacak zeka ve ferasete de sahip olmalıyız.

Maalesef Müslümanlar birçok hayati alanı ihmal ettikleri için, yapılan oyun ve planları görmediklerinden sürekli olarak emperyalistlerin tezgah ve kumpaslarının kurbanı oluyorlar.

Öncelikle hiçbir zaman bize gösterilen olay ve figürlere göre hareket etmememiz gerektiğini yaşanan onca tecrübeyle öğrenmiş olmamız gerekir. Onların kurdu kuzu, kuzuyu kurt olarak gösterdiklerini bilme şuuruyla hakikati sorgulamamız gerekir.

İnsanlık sürekli olarak propaganda ve algı operasyonları ile egemen güçlerin isteği doğrultusunda yönlendirilmeye çalışılıyor. Egemen küresel güçler baskı oluşturmak amacıyla her gün farklı bir propaganda ve algı operasyonları ile ümmet coğrafyasına ve evlatlarına saldırıyorlar.

Üç yüzyıldır ortaya çıkan laiklik fikri ile İslam düşmanları insanlığı dinden; İslam Ümmeti'ni de İslami yaşamdan uzaklaştırmak için şeytani plan ve söylemler geliştirdiler. Emperyalistler bir taraftan bizleri parçalayıp birbirine düşman ederken, bir taraftan da aramıza fikri derin ayrılık ve fitneler koymak suretiyle aziz dinimiz İslam ve İslami düşünceye ağır darbeler vurdular ve vuruyorlar. Bizi tankla-tüfekle İslam'dan uzaklaştıramayanlar 'Laiklik' ve 'siyaset' söylem ve oyunlarıyla istedikleri yöne çektiler.

Bizleri İslam'dan uzaklaştırmadan bize hükmedemeyeceklerini bilen emperyalistler; "Dini siyasete alet etmemeli", "Din ayrı siyaset ayrı", "Dini siyasete karıştırmamalı." gibi söylemlerle toplumdan ve hayattan kopardılar. İslam’ı sadece şekli ibadetler ile sınırlandırmamızı sözde “çağdaş devrimler” eliyle nesillere dayattılar. Oysa din, dünya ve ahireti kapsayacak şekilde hayatın bütün alanlarını düzenler. İslam düşmanı emperyalistler ve onların işbirlikçisi kesimler şuurdan yoksun ve İslam’ın ruhundan uzak Müslüman halk ve kitleleri öyle ustalıkla uyutarak İslam’dan uzaklaştırdılar ki, nesillerimiz kendi elimizle İslam’a ve Müslümanlara düşman edildi.

Evet, bizi siyasetten ve hayattan uzaklaştırdılar. Böylece bizlerde siyasetten, dolayısıyla yönetimden uzak durduk. Böyle olunca da, onlar istedikleri kanunları getirip istedikleri gibi milleti ve devleti emperyalistlere payanda yaptılar. Ümmeti İslam dışı rejim ve sistemlerle yönettiler. Bu oyunları gören alim ve rehberlerimizin algı operasyonları ile itibar suikasti, hapis ve katliamlarla ortadan kaldırdılar.

Değerli dostlar!

Şöyle bir düşünelim ve İslam coğrafyasının haline bakalım! Zamanında işgal edilen ülkeler veya sömürge iken bağımsızlık mücadelesi verilen ülkelere bakalım. Osmanlı, Mısır, Suriye, Hindistan, Pakistan, Libya vs. hangisine bakarsak bakalım bu ülke halklarının mücadelelerinin ön saflarında alimlerimiz, münevverlerimiz İslami sancağı vardır. Ancak zafer elde edildikten sonra maalesef Müslümanların 'siyasi şuur' eksikliği, oynanan oyunları görmemeleri, siyaseten saflık göstermeleri sonucu, cephede kazandıkları zaferleri masa başında kaybettiler. İngilizler, Fransız, İtalyan ve diğer emperyalistler çekildiler ancak yerlerine yerli işbirlikçileri olan “esmer İngilizleri” bıraktılar ve bunlar onların yapamadığı icraat ve zulümleri fazlasıyla yaptı.

Bizler İslam'dan uzaklaştığımız, Allah ve Resulu'nun bizlere göstermiş olduğu yolu terk ettiğimizde Allah'ın mümin kullarına verdiği feraset ve basiretten de uzak kaldığımızdan; emperyal egemen güçlerin oyunları görmüyor ve birbirimizi öldürüyor, birbirimize düşman oluyoruz.

Unutmayalım ki, Müslüman siyasi şuurdan yoksun olunca ruhsuz ceset gibidir. Cihad ve mücadele ihlas ve şuurdan yoksun Müslümanın ne kendine nede cihana bir faydası olmayacaktır. Wesselam...

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
31 gün önce
101 gün önce
199 gün önce
255 gün önce
318 gün önce
325 gün önce
535 gün önce
577 gün önce
640 gün önce
1045 gün önce
1179 gün önce
1193 gün önce
1249 gün önce
1305 gün önce
1325 gün önce
1340 gün önce
1359 gün önce
1401 gün önce
1416 gün önce
1436 gün önce
1444 gün önce
1474 gün önce
1479 gün önce
1547 gün önce
1696 gün önce
1829 gün önce
2002 gün önce
2025 gün önce
2054 gün önce
2238 gün önce
2368 gün önce
2389 gün önce
2514 gün önce
2581 gün önce
2607 gün önce
2637 gün önce
2780 gün önce
2817 gün önce
2922 gün önce
2945 gün önce
3175 gün önce
3244 gün önce
3365 gün önce
3523 gün önce
3526 gün önce
3582 gün önce
3600 gün önce
3603 gün önce
3624 gün önce
3658 gün önce
3713 gün önce
3722 gün önce
3795 gün önce
3914 gün önce
3889 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=