Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Yine yılbaşı, yine aynı uyarı, yine aynı çirkeflikler!

29 Aralık 2017, 18:08 - Okunma: 2984

İslam düşmanları yüzyıllardır ümmeti İslam’dan uzaklaştırmak için farklı ifsad ve yozlaştırma projeleri ile ümmeti ve nesillerimizi İslam’dan uzaklaştırdılar.

Bunda öyle başarılı oldular ki; daha önce silah ve işgal yoluyla yaptıramadıklarını, kültür emperyalizmini kullanarak tek tek gerçekleştirdiler.

Demokrasi balonu ile ümmeti İslam ahkamından uzaklaştırdılar. Yılbaşı, moda vb. tuzaklarla bizleri İslam’dan uzaklaştırıp, dinimizce haram sayılan sözde kutlama ve çirkeflikler bataklığına müptela ettiler.

Bakınız her yılbaşı öncesi Diyanet İşleri Başkanlığı, Yeşilay gibi dernekler ile alimler “yılbaşı kutlamaları” diye bir çirkefliğin İslam diyarında ve Müslümanlar arasında olamayacağını delillerle ve verdiği zararlar ile anlatmaya çalışıyorlar ama nafile. Adeta büyülenmiş gibi toplumun bir kesimi, yılbaşı kutlaması ve piyango bileti almaktan vazgeçmiyor. Konuşmalar ve uyarılar kifayetsiz kalıyor. İnsanlarımız maalesef nefis ve şeytanın adımlarını takip etmekten vazgeçmiyor.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, yılbaşı kutlamalarında alkol alımının oluşturduğu olumsuz etkiler konusunda halka uyarılarda bulundu. Eğlence masumiyetinin altına sığınılan yılbaşı gecelerinde alkol kullanımının arttığına dikkat çeken Prof. Öztürk, “Alkolün sağlığa verdiği zararların yanı sıra yol açtığı sorunlar da çok acı vericidir. Yılbaşı kutlamalarında alkolden kaynaklanan kaza, şiddet ve taciz görüntüleriyle bu yıl karşılaşmamak için halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Diyanette dünkü hutbede “EŞSİZ SERMAYEMİZ: ÖMÜR!” başlıklı hutbede ömür sermayesinin kıymetinin bilinmesine dikkat çekerek, “Yılları ister hicri, ister miladi diye adlandıralım. Günleri ister hicri ister miladi takvime göre hesaplayalım. Zamanın yegâne sahibi Yüce Rabbimizdir. Her bir ânımızı bizlere emanet olarak lütfeden O’dur. Ve Rabbimizin katında asıl önemli olan, zamanı nasıl geçirdiğimizdir. Sayılı nefeslerimizi ne uğrunda tükettiğimizdir. Ömür nimetini, yaratılış gayemize uygun değerlendirip değerlendirmediğimizdir… Bu yıl boyunca sevap hanemize hangi hayırları, hangi iyilik ve güzellikleri kaydedebildik? Elimizi, dilimizi, gözümüzü, kulağımızı, zihnimizi, gönlümüzü haram ve günahlardan ne kadar koruyabildik? İki günü birbirine denk olanın zararda olduğu şu hayatta acaba kaç günümüzü diğerinden daha verimli kılabildik? Kaç günümüzü ebedi kazanca dönüştürebildik?” şeklinde uyarıda bulundu. Merak ediyorum hutbeyi dinleyen kaç kişinin cebinde piyango bileti vardı? Ve utanmadan hutbede sözde ikramiye çıksın diye dua ettiler mi?

Ömrümüzün bir yıl daha kısaldığı ve ölüme bir daha yaklaştığımızı ve hayatımızın muhasebesini yapmamız ve tevbemizi tazelememiz gereken vakitlerde Maide 90. Ayette buyrulduğu gibi “şeytan işi pisliklerle” geçirmemiz akla ziyan bir tavırdır.

Bugün Müslümanlar olarak o kadar çok sorunla karşı karşıyayız ki; hangisini sayacağımızı bilemiyoruz. Buna rağmen hiçbir sorunumuz yokmuş gibi; içki, kumar vb. haram ve masiyet bataklığına saplanmamız, bu da yetmezmiş gibi birde propagandasının yapılmasını anlamamız ve kabullenmemiz mümkün değildir.

 

Yüce Rabbimiz, Mülk Suresi 2. Âyet-i kerimede şöyle buyuruyor: “Allah, hanginizin daha iyi amel işlediğini ortaya koymak amacıyla sizi imtihan etmek için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.”

Peygamber Efendimiz (s.a.s) de şöyle buyuruyor: “İki nimet vardır ki insanların çoğu bunları değerlendirme hususunda aldanmıştır: Sağlık ve boşa geçirilen vakit.” -Buhâri, Rikâk, 1-

İmtihan için geldiğimiz dünyada; salih ameller işlemek varken, nefsimizin esiri olarak harama bulaşmanın bir anlamı var mı? Yarın ALLAH’a hangi yüzle hesap vereceğiz? Üzülmemiz ve amellerimizi hesaba çekmemiz gerektiği halde, birde hiç ölmeyecekmişiz gibi ALLAH’ın ve Resulu’nun uyarılarını ve emirlerini göz ardı ederek ömrümüzü masiyet içinde geçirmek bize yakışmaz. Bize yakışan kendimizi ve ehlimizi cehennem ateşinden koruyarak, İslam yolunda şerefle yürümek olmalıdır.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
82 gün önce
110 gün önce
152 gün önce
250 gün önce
306 gün önce
369 gün önce
376 gün önce
586 gün önce
628 gün önce
691 gün önce
1096 gün önce
1230 gün önce
1244 gün önce
1300 gün önce
1356 gün önce
1376 gün önce
1391 gün önce
1410 gün önce
1452 gün önce
1467 gün önce
1487 gün önce
1495 gün önce
1525 gün önce
1530 gün önce
1598 gün önce
1747 gün önce
1880 gün önce
2053 gün önce
2076 gün önce
2105 gün önce
2289 gün önce
2419 gün önce
2440 gün önce
2565 gün önce
2632 gün önce
2658 gün önce
2689 gün önce
2831 gün önce
2868 gün önce
2973 gün önce
2996 gün önce
3226 gün önce
3295 gün önce
3416 gün önce
3574 gün önce
3577 gün önce
3633 gün önce
3651 gün önce
3654 gün önce
3675 gün önce
3709 gün önce
3764 gün önce
3773 gün önce
3846 gün önce
3965 gün önce
3940 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=