Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Zamlara Kim Dur Diyecek?

16 Aralık 2021, 19:38 - Okunma: 841

Aralık 2019’dan beri dünyayı etkisi altına alan Korona belası ile dünya çapında yaşanan kısıtlamalar, kapanmalar ve üretimin durması ile küresel çapta ekonomik kriz yaşandı. Yaşanan kuraklık ve afetler ile de dünya genelinde gıda krizi ve enflasyon sorunu ortaya çıktı.

Bu sorundan ülkemizde fazlasıyla etkilendi. Ekonomi faiz, kur ve enflasyon üçgeninde kıvranırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz ve faiz lobisi ile mücadele edeceklerini ve buna inanmayan arkadaşları ile yol yürüyemeyeceklerini parti grubunda söyledi. Merkez Bankasının faizi düşürmesi ile döviz ve altında öngörülmeyen büyük artışlar ve buna bağlı olarak hemen her üründe fahiş fiyat artışları yaşandı. “Faiz sebep, enflasyon neticedir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan da yeni ekonomi politikasına geçtiklerini belirtti ve bu mücadeleyi “Ekonomik Kurtuluş Savaşı” olarak adlandırdı.

İşin ilginci AK Partinin ekonomik kurmaylarının “faiz” konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi düşünmedikleri anlaşılıyor. Berat Albayrak’tan sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gelen Lütfü Elvan affını isteyerek yerini yardımcısı Nureddin Nebati’ye bıraktı. Aynı şekilde Merkez Bankası Başkanlığında kaç defadır değişim oluyor. Lakin sadra şifa bir çözüm bulunamıyor.

Akaryakıttan gıda ürünlerine, üretimden hizmet sektörüne kadar fahiş oranda zam yapılmayan hiçbir sektör ve ürün kalmadı. Dolar ve altın fiyatıyla ilgili olan ürünlerde yapılan artışları anlıyoruz da, ilgisi olmayan ürün ve hizmetlerde durumdan vazife çıkaran kesimlerce vicdansızca yapılan fahiş zamlara ne diyeceğimizi bilemiyoruz.

Asgari ücret görüşmelerinin yapıldığı günlerde ortaya çıkan tabloya baktığımızda, bu görüşmeler ve yapılacak maaş artışlarının da pek bir anlamı kalmadı.

Piyasada bazı ürünler stokçular ve fırsatçılar sebebiyle bulunamıyor. Bu stokçu ve fırsatçılara bir şey yapılamıyor. Bu amaçla yasa değişikliği için geçte olsa düğmeye basıldı. Lakin yapılan zamlar sonucu alım gücü iyice düştü. Çarşı-pazarlardaki fahiş fiyat artışlarından etkilenmeyen kimse kalmadı. Her alanda yüksek fiyat artışları yaşanıyor. İşin ilginci bu durumdan herkes dert yanıyor. O zaman bu zamları kim yapıyor? Veya bu zamlardan kim faydalanıyor? Diye sormamız lazım.

Ülkemizin ekonomik olarak dış egemen güçlerin ekonomik bir saldırısı ile karşı karşıya olduğunu ve ekonomik olarak bir operasyon çekildiğini bu konuyu takip eden herkes biliyor ve görüyor. Yalnız ortada bunu öngörmeyen ve bunun tedbirini alamayan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Her geçen gün döviz ve altın yükselmeye devam ederken, fiyatlarda artmaya devam ediyor. Hükümet ise sadece üretimin arttığı, büyüme rakamları ve artan ihracatı örnek gösterip ekonominin belirtildiği kadar kötü olmadığını göstermeye çabalıyor. Fakat halkın elindeki para gittikçe eriyor ve alım gücü düşüyor. Bunun önüne geçmekte hükümetin en önde gelen görevidir.

Peki, sorun sadece hükümet mi? Meclisteki muhalefet ve ittifak ortakları ne yapıyor? Bir çözümleri var mı? Sadece söyledikleri “Erdoğan gitsin her şey düzelecek” tekerlemesinden başka bir şey sundukları yok. Aslında bununla dış güçlerin yaptıkları operasyonu itiraf etmiş oluyorlar. Ülkenin içinde bulunduğu sorunlar karşısında HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi dışında alternatif çözüm üreten başka partide yok. Basında bunlara yeterince yer vermiyor. Ülkemizde sadece iktidar değil, aynı zamanda “muhalefet” sorunu da var.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
32 gün önce
102 gün önce
200 gün önce
256 gün önce
319 gün önce
326 gün önce
536 gün önce
578 gün önce
641 gün önce
1046 gün önce
1180 gün önce
1194 gün önce
1250 gün önce
1306 gün önce
1326 gün önce
1341 gün önce
1360 gün önce
1402 gün önce
1417 gün önce
1437 gün önce
1445 gün önce
1475 gün önce
1481 gün önce
1548 gün önce
1697 gün önce
1830 gün önce
2003 gün önce
2026 gün önce
2055 gün önce
2239 gün önce
2369 gün önce
2390 gün önce
2515 gün önce
2582 gün önce
2608 gün önce
2639 gün önce
2781 gün önce
2818 gün önce
2923 gün önce
2946 gün önce
3176 gün önce
3245 gün önce
3366 gün önce
3524 gün önce
3527 gün önce
3583 gün önce
3601 gün önce
3604 gün önce
3625 gün önce
3659 gün önce
3714 gün önce
3723 gün önce
3796 gün önce
3915 gün önce
3890 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=