Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Yolumuzu Aydınlatan Kandiller!

11 Şubat 2021, 12:28 - Okunma: 2158

Tarih boyunca Tevhid davası ve İ’la-yi Kelimetullah uğruna can veren; başta peygamberler olmak üzere nice dava önderleri, âlim ve münevverler şehadet kervanına katılarak yolumuzu aydınlatan kandiller olmuş ve manevi yüce makamlara yükselmişlerdir.  

Sonsuz güç ve kudret sahibi Rabbimiz Al’i İmran: 169-170 Ayetlerinde, İslam uğruna mücadele ederken öldürülenlerin aslında diri olduğunu ve kendi katında nimete erdirildiklerini bildirmiştir.

Aynı şekilde Peygamber Efendimiz (S.A.V.) de şöyle demiştir:  “Ruhumu kudret elinde tutan Cenabı Allah’a yemin ederim ki, Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi, sonra tekrar dirilip savaşarak tekrar öldürülmeyi, yine dirilip savaşta öldürülmeyi arzu ederim.” -Buhari-

İslam davası ve Tevhid sancağının yeryüzüne hâkim kılınması gayesiyle cihad ve şehadet emrine aşkla-şevkle koşan yüzlerce âlim ve dava lideri Şubat ayında şehid olduğu için bu ay şehadet, şan ve şeref ayı olarak adlandırıldı.  Bu ayda zulüm, baskı ve dayatmalara boyun eğmeyerek Müslümanların izzet ve şereflerini korumaya çalışan öncülerimiz, zalimlerin gaddar ve hain saldırılarının daima hedefi oldular.

Asrımızda da nice dava önderleri, âlimler, gönül ve cihad erleri şehadet kervanına katılmak için candan ve serden geçtiler. Bugün eğer İslam coğrafyasında ve dünya genelinde İslam davası gündemde ise şehidlerin mücadelesi ve pak kanlarının bereketindendir.

Bizler, İslam davasını sürdürmek ve hizmet etmek istiyorsak, öncelikle bu uğurda canlarını veren şehidlerimizi, mücadele ve fedakârlıklarını göz önünde bulundurmalı ve onların bize bıraktığı mirasa sahip çıkmalı ve bu mirasa layık bir şekilde taviz vermeden bu mücadeleyi sürdürmeliyiz. Eğer bu konuda gevşeklik gösterirsek, ALLAH’ın dinini yeryüzüne hâkim kılma konusunda tereddüt içerisinde olursak, ALLAH’a verecek bir hesabımız olmayacağı gibi aziz Peygamberimizin emanetine ve davasına sahip çıkmamış oluruz. Bu durumda ne O’nun ne de şehidlerimizin yüzüne bakacak bir vaziyetimiz de olmayacaktır.

Her yıl Şubat ayında “Şubat ayı Şehadet ayı” veya “Şubat ayı şehidler ayı” adıyla anma programları düzenlenir ve şehidlerin hayatından ve mücadelesinden kesitler anlatılırdı. Korona salgını nedeniyle bu programlar maalesef yapılamıyor. Bu nedenle bizler eksikliği giderme adına gayret sarf etmeliyiz. İslam uğruna mücadele ve mücahede ederek serdengeçen bu yüce şahsiyetleri devamlı gündem yapmalı, başta kendi çocuklarımız olmak üzere nesillerimize anlatmalı ve gençlerimizin Peygamber efendimiz (S.A.V.) ve sahabe efendilerimizden sonra asri şehidlerimizi örnek almalarını sağlamalıyız. Nesillerimize İslami bir şuur verdiğimizde Peygamberler, sahabeler, şehidler ve salih insanları örnek alacaklardır. Bunu yapmaz ve atalet gösterirsek, nesillerimiz farklı aktörleri örnek alarak İslam’a hizmetten uzak olacaklardır. Hem bizler bu mirasa sahip çıkmadığımızda İslam düşmanları aziz şehidlerimizi itibar suikastı ve algı operasyonları ile nesillerimize yanlış tanıtıp uzaklaşmalarını amaçlayacaklardır.  Bunu zaten Şeyh Said Efendi ve İskilipli Atıf Hoca’ya karşı yapılan karalama kampanyalarından görüyoruz.

Tabi şehidlerimizi anlatırken onların mücadele ve fedakârlıklarını ve İslam’a hizmetlerini anlatalım. Sadece konuşma ve anma ile yetinmeyelim. Onların mücadele ruhunu kuşanalım ve davalarına hizmet edelim.  Yok, eğer bunu yapmaz isek, ah-vah çekmemiz bir şey ifade etmiş olmaz. Eğer onları sevip sayıyor isek, onların davasına sahip çıkmamız ve İslam sancağını en üst noktaya taşımak için gayret göstermemiz gerekir. Wesselam…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
106 gün önce
134 gün önce
176 gün önce
274 gün önce
330 gün önce
393 gün önce
400 gün önce
610 gün önce
652 gün önce
715 gün önce
1121 gün önce
1254 gün önce
1268 gün önce
1324 gün önce
1380 gün önce
1401 gün önce
1415 gün önce
1435 gün önce
1477 gün önce
1492 gün önce
1512 gün önce
1519 gün önce
1550 gün önce
1555 gün önce
1623 gün önce
1771 gün önce
1905 gün önce
2077 gün önce
2100 gün önce
2129 gün önce
2314 gün önce
2443 gün önce
2465 gün önce
2589 gün önce
2656 gün önce
2682 gün önce
2713 gün önce
2855 gün önce
2892 gün önce
2997 gün önce
3020 gün önce
3250 gün önce
3320 gün önce
3441 gün önce
3599 gün önce
3601 gün önce
3658 gün önce
3676 gün önce
3679 gün önce
3700 gün önce
3734 gün önce
3789 gün önce
3798 gün önce
3871 gün önce
3989 gün önce
3964 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=