Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Yolumuzu Aydınlatan Kandiller!

11 Şubat 2021, 12:28 - Okunma: 1988

Tarih boyunca Tevhid davası ve İ’la-yi Kelimetullah uğruna can veren; başta peygamberler olmak üzere nice dava önderleri, âlim ve münevverler şehadet kervanına katılarak yolumuzu aydınlatan kandiller olmuş ve manevi yüce makamlara yükselmişlerdir.  

Sonsuz güç ve kudret sahibi Rabbimiz Al’i İmran: 169-170 Ayetlerinde, İslam uğruna mücadele ederken öldürülenlerin aslında diri olduğunu ve kendi katında nimete erdirildiklerini bildirmiştir.

Aynı şekilde Peygamber Efendimiz (S.A.V.) de şöyle demiştir:  “Ruhumu kudret elinde tutan Cenabı Allah’a yemin ederim ki, Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi, sonra tekrar dirilip savaşarak tekrar öldürülmeyi, yine dirilip savaşta öldürülmeyi arzu ederim.” -Buhari-

İslam davası ve Tevhid sancağının yeryüzüne hâkim kılınması gayesiyle cihad ve şehadet emrine aşkla-şevkle koşan yüzlerce âlim ve dava lideri Şubat ayında şehid olduğu için bu ay şehadet, şan ve şeref ayı olarak adlandırıldı.  Bu ayda zulüm, baskı ve dayatmalara boyun eğmeyerek Müslümanların izzet ve şereflerini korumaya çalışan öncülerimiz, zalimlerin gaddar ve hain saldırılarının daima hedefi oldular.

Asrımızda da nice dava önderleri, âlimler, gönül ve cihad erleri şehadet kervanına katılmak için candan ve serden geçtiler. Bugün eğer İslam coğrafyasında ve dünya genelinde İslam davası gündemde ise şehidlerin mücadelesi ve pak kanlarının bereketindendir.

Bizler, İslam davasını sürdürmek ve hizmet etmek istiyorsak, öncelikle bu uğurda canlarını veren şehidlerimizi, mücadele ve fedakârlıklarını göz önünde bulundurmalı ve onların bize bıraktığı mirasa sahip çıkmalı ve bu mirasa layık bir şekilde taviz vermeden bu mücadeleyi sürdürmeliyiz. Eğer bu konuda gevşeklik gösterirsek, ALLAH’ın dinini yeryüzüne hâkim kılma konusunda tereddüt içerisinde olursak, ALLAH’a verecek bir hesabımız olmayacağı gibi aziz Peygamberimizin emanetine ve davasına sahip çıkmamış oluruz. Bu durumda ne O’nun ne de şehidlerimizin yüzüne bakacak bir vaziyetimiz de olmayacaktır.

Her yıl Şubat ayında “Şubat ayı Şehadet ayı” veya “Şubat ayı şehidler ayı” adıyla anma programları düzenlenir ve şehidlerin hayatından ve mücadelesinden kesitler anlatılırdı. Korona salgını nedeniyle bu programlar maalesef yapılamıyor. Bu nedenle bizler eksikliği giderme adına gayret sarf etmeliyiz. İslam uğruna mücadele ve mücahede ederek serdengeçen bu yüce şahsiyetleri devamlı gündem yapmalı, başta kendi çocuklarımız olmak üzere nesillerimize anlatmalı ve gençlerimizin Peygamber efendimiz (S.A.V.) ve sahabe efendilerimizden sonra asri şehidlerimizi örnek almalarını sağlamalıyız. Nesillerimize İslami bir şuur verdiğimizde Peygamberler, sahabeler, şehidler ve salih insanları örnek alacaklardır. Bunu yapmaz ve atalet gösterirsek, nesillerimiz farklı aktörleri örnek alarak İslam’a hizmetten uzak olacaklardır. Hem bizler bu mirasa sahip çıkmadığımızda İslam düşmanları aziz şehidlerimizi itibar suikastı ve algı operasyonları ile nesillerimize yanlış tanıtıp uzaklaşmalarını amaçlayacaklardır.  Bunu zaten Şeyh Said Efendi ve İskilipli Atıf Hoca’ya karşı yapılan karalama kampanyalarından görüyoruz.

Tabi şehidlerimizi anlatırken onların mücadele ve fedakârlıklarını ve İslam’a hizmetlerini anlatalım. Sadece konuşma ve anma ile yetinmeyelim. Onların mücadele ruhunu kuşanalım ve davalarına hizmet edelim.  Yok, eğer bunu yapmaz isek, ah-vah çekmemiz bir şey ifade etmiş olmaz. Eğer onları sevip sayıyor isek, onların davasına sahip çıkmamız ve İslam sancağını en üst noktaya taşımak için gayret göstermemiz gerekir. Wesselam…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
64 gün önce
126 gün önce
133 gün önce
344 gün önce
385 gün önce
449 gün önce
854 gün önce
988 gün önce
1002 gün önce
1058 gün önce
1113 gün önce
1134 gün önce
1149 gün önce
1168 gün önce
1210 gün önce
1225 gün önce
1245 gün önce
1253 gün önce
1283 gün önce
1288 gün önce
1356 gün önce
1505 gün önce
1638 gün önce
1811 gün önce
1834 gün önce
1863 gün önce
2047 gün önce
2177 gün önce
2198 gün önce
2323 gün önce
2390 gün önce
2416 gün önce
2446 gün önce
2589 gün önce
2626 gün önce
2731 gün önce
2754 gün önce
2984 gün önce
3053 gün önce
3174 gün önce
3332 gün önce
3335 gün önce
3391 gün önce
3409 gün önce
3412 gün önce
3433 gün önce
3467 gün önce
3522 gün önce
3531 gün önce
3604 gün önce
3723 gün önce
3698 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=