Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Anız yangınlarından konser yangınlarına!

01 Ekim 2018, 11:33 - Okunma: 2342

Geçen hafta yazmış olduğum “Anız sorunu ne zaman bitecek?” başlıklı yazıya, sorunun devam etmesi ve okurlardan gelen talep üzerine devam ediyoruz. Maalesef sorun çözülmedi ve anız yakılması ile belli mahallerde mukim hemşehrilerimiz nefes alamadıklarını belirterek, sorunun bir an önce çözülmesini talep ettiler. Nasıl bir memlekette yaşıyoruz ki; ALLAH’ın en büyük nimetlerinden olan bir nefes sıhhate bile hasret kalıyoruz.

Konuyla ilgili tek olumlu gelişme diyebileceğimiz açıklama geçtiğimiz cuma günü valilikte yapılan mahalle muhtarları toplantısında Vali Ahmet Deniz’den geldi. Vali Deniz, Batman'ın, çevre illerde yaşanan anız yangınlarına maruz kaldığını belirterek, bunun önlenmesi için gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Bazı okurlarımızda rafineriden de anız gibi şikayetçi oldular. Bu konu hakkında elimizde net bir bilgi olmadığından konuyu yetkililere ve çevrecilere havale ederek, bu kadarıyla iktifa ediyoruz. 

Her yıl bu mevsimde yaşanan anız sorununun artık şehrimizin gündeminden kalıcı olarak çıkması için yetkililerin sonuç alıcı çözümler üretmelerini bekliyoruz.

Anız yangınlarını sorunu, insan ve çevre sağlığına verdiği zararı konuştuğumuz bir dönemde birileri de çok önemli bir iş yapıyorlarmış havasında, toplumumuzu ve gençlerimizi inanç, örf ve değerlerinden uzaklaştıracak adımları hayata geçirme gafletinde bulunuyor.

Yüzyıllardır ifsad ve dinden uzaklaştırma projeleri; çağdaşlık, batıcılık, milliyetçilik adıyla gençlerimize süslü gösterilerek, nesillerimiz İslam’dan ve İslam Medeniyeti’nden uzaklaştırıldı. Batılılar, İslam toplumunu kendilerine benzetmek için bu yozlaştırma faaliyetlerine değişik isimler adı altında devam etmeye, ümmetin evlatları da maalesef bu tuzağa düşmeye devam ediyor.

Bu yozlaştırma adımları bilinçli bir şekilde artırılarak; sevgililer günü, anneler günü, babalar günü, yılbaşı, konser, sanat gibi kandırmaca adlarla yozlaşma kültürü aramızda yaygınlaştırılmaya ve nesillerimiz manevi olarak yok edilmek isteniyor.

Şimdi hangi amaca hizmet ettiği meçhul, Batman Belediyesi’nin sözde kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında açık hava konserlerine başlandı. Anız ile sağlıklı nefes almamız engellenirken, en az anız kadar tehlikeli yozlaşma faaliyetleri ile maneviyatımız ve nesillerimiz zehirleniyor. Yetkililer bu sözde programlarla ne amaçlıyorlar anlamak mümkün değildir. Geçmiş yönetim zamanında yapılan bu ifsad faaliyetlerinin bir amaca matuf olarak planlı yapıldığını biliyor ve karşı çıkıyorduk. Peki, şimdiki yönetim fiziki olarak yaptığı iyi ve takdir edilen hizmetlerinin yanında konser vb. sözde etkinliklerle neyi amaçlamaktadır?  Geçen yılda Ramazan ayında da “Ramazan Şenlikleri”nde sihirbaz oynatma gafletinden dönen belediye yönetimi; yüklü paralarla sözde sanatçılara konser verdirerek, halkın parasını çarçur etmesi bir yana; toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz maneviyatımıza darbe vuran projelerle nereye varmak istiyor? Unutmayın beyler! Necaset necasetle temizlenmez. Necaset ancak tahir olan manevi projelerle ortadan kaldırılabilir. Bu yozlaşma adımlarını gördüğümüzde manevi olarak aslında yönetimde pekte bir şey değişmediğini görüyoruz.  

Yozlaşma projeleri ve adımlarının bir diğer etkisi de artan boşanmalarda kendini gösteriyor. Aileyi ortadan kaldırma yasası olan 6284 sayılı sözde “Aileyi koruma kanunu” sayesinde hem boşanmalar arttı, hem de sorunlar ve şiddet katlandı. Geçen günlerde ziyaret ettiğim bir kurum müdürü, dikkatini çeken bir tespitini bizimle paylaştı. Son zamanlarda Batman’da 2-3 çocuklu genç kadınların boşandıklarını ve bu rakamın ürkütücü boyutta olduğunu söyledi. Bir taraftan nafaka, bir taraftan devletten alınan dulluk maaşı ile sözde kadın dernek ve kurumlarından taktik alarak bu yola tevessül edenlerde ciddi artış var. Bu kötülüğü kadınlara, çocuklarımıza, aileye ve topluma yapanlar yarın nasıl hesap vereceklerini düşünüyorlar mı acaba? Onların bilinçli ve planlı olarak yaptığı bu ihanet karşısında hangi toprak onların günahını taşıyacakta kabul edecek, bir düşünsünler?

Bizler toplum olarak yozlaşma projelerine ve oyunlara karşı uyanık olalım ve projelerin figüranı olmaktan sakınalım da, farkında olmadan şeytanın adımlarına uymayalım. Anızlarla ciğerlerimizi, konser yangınlarıyla da kalplerimizi ve nesillerimizi zehirlemeyelim.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
96 gün önce
124 gün önce
166 gün önce
264 gün önce
320 gün önce
383 gün önce
390 gün önce
600 gün önce
642 gün önce
705 gün önce
1111 gün önce
1244 gün önce
1258 gün önce
1314 gün önce
1370 gün önce
1391 gün önce
1405 gün önce
1425 gün önce
1467 gün önce
1482 gün önce
1502 gün önce
1510 gün önce
1540 gün önce
1545 gün önce
1613 gün önce
1762 gün önce
1895 gün önce
2067 gün önce
2091 gün önce
2120 gün önce
2304 gün önce
2433 gün önce
2455 gün önce
2580 gün önce
2646 gün önce
2672 gün önce
2703 gün önce
2846 gün önce
2882 gün önce
2987 gün önce
3010 gün önce
3240 gün önce
3310 gün önce
3431 gün önce
3589 gün önce
3592 gün önce
3648 gün önce
3666 gün önce
3669 gün önce
3690 gün önce
3724 gün önce
3779 gün önce
3788 gün önce
3861 gün önce
3980 gün önce
3955 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=