Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Samir Başkanı dinlerken…

24 Kasım 2020, 10:10 - Okunma: 2909

Geçtiğimiz Çarşamba günü HÜDA PAR’lı Kayapınar Belde Belediye Başkanı Samir Özhan basınla bir araya geldi. “Dürüst Belediyecilik Gerçek Hizmet” mottosuyla öğretmenevinde düzenlenen toplantıya HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz da katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan İl Başkanı Davut Şahin HÜDA PAR’ın belediyecilik anlayışını anlattı ve tek belediyeleri olan Kayapınar Belediyesi’ne çok önem verdiklerini belirterek, “HÜDA PAR’ın belediyecilik anlayışında inşallah halklımız huzur, modern şehircilik, hizmet ve nezih mekânlar görecektir. Halkın malını tamamen halkımızın hizmetine sarf edeceğiz.” dedi.

Başkan Samir Özhan’da Kayapınar (Aynkef) Beldesinde yaptıkları çalışmaları ve projelerini anlattı. HÜDA PAR’ın ilk belediye başkanı olmasının kendisi için bir izzet ve şeref olduğuna vurgu yapan Özhan, HÜDA PAR’ın belediyecilik anlayışını 3 maddede özetledi:

1-Yalan söylememek…

2- Kimsenin malını yememek. Halkımızın malına sahip çıkmak...

3- Adaletli olmak.

Kayapınar’ı devraldıkları zamanki durumunu, yapılan bir proje olmaması, borç enkazı gibi konuları anlattı. Yaptıkları çalışmalarda belde olarak değil, ilçe olacak şekilde planlama yaptıklarını kaydetti. İstihdam alanında yapılan çalışmalara değinen Özhan, içme suyu pompalarını bütün beldeye su verecek şekilde yeniledikleri söyledi. Sosyal amaçlı çeyiz yardımı, park ve yeşillik alan, öğrencilere yardım, gençleri kazanma ve uyuşturucudan kurtarma amaçlı yapılan çalışmalar ve kadınlar için taziye evi, Kur’an kursu gibi çalışmalarına değindi.

Özhan, belde halkı, alimler ve kanaat önderleri ile sürekli istişare ederek belediyeyi halkla birlikte yönettiklerini söyledi. Yönetim anlayışı olarak sık sık adaleti gözettiklerini ve ayırım yapmadan hizmet ve yardımda bulunduklarına önemle vurgu yaptı.

Özhan, meşhur Midyat taşının aslının “Kayapınar taşı” olduğunu ve ana madenin Kayapınar’da olduğunu ancak Midyat’ta işlendiğinden öyle anıldığını belirterek, buna çözüm için taş işleme atölyesine öncülük ettiklerini ve sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Kayapınar’ın meşhur pestil, sucuk pekmez vs. ürünleri için entegre tesisi kurulması ve istihdamın artırılması için BATSO ve işadamlarına basın aracılığıyla çağrıda bulundu.

Yeşil bir Kayapınar’a tekrar kavuşulması adına “Millet Bahçesi” çalışması yaptıklarını ve bunu Çevre Bakanına ilettiklerini kaydetti. Aynı zamanda beldeyi birbirine bağlayacak “Kanal Kayapınar” projesini hayata geçirmeyi planladıklarını ve meşhur olan Kayapınar’ın suyunu da değerlendirmek istediklerini ifade etti.

Samir Başkanı dinlerken, aklıma acaba Batman’daki kaç kişi Kayapınar beldesini veya ilçelerimiz ile diğer beldelerimizi ziyaret etmiş acaba? Diye düşündüm. Özellikle aslen o ilçe veya beldeden olanların dışında kaç kişi gidip te oraları ziyaret etmiş? Maalesef kendi memleketimizi ve güzelliklerinden haberdar değiliz. İşimiz olmazsa oraya sittin sene kalsa görmek amacıyla kimse gitmiyor nedense. Batı illerine, Karadeniz’e ve birçok yere turizm amaçlı giden Batmanlılar olarak maalesef kendi ilimizi gezme ve görme konusunda cimri ve duyarsız davranıyoruz.

Yine Samir başkanı dinlerken; onun gözlerinde ve duruşunda hizmet aşkı, heyecan ve Kayapınar’ı kalkındırma azmini gördüm. Basın toplantısında projeleri hayat geçirme amacıyla sık olarak Ankara’ya gittiğini öğrendik.

Bizlere de düşen Samir başkan ve halka tepeden bakmayan tüm yönetici ve siyasilere destek olmaktır. İstikamet üzere olmasını diler, çalışmalarında muvaffakiyetler dilerim. Son olarak tüm ilçe ve beldelerimizi ziyaret ederek; oralar ve halkıyla kaynaşma ve dayanışma içerisinde olmayı temenni ediyorum.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
81 gün önce
109 gün önce
151 gün önce
249 gün önce
305 gün önce
368 gün önce
375 gün önce
585 gün önce
627 gün önce
690 gün önce
1095 gün önce
1229 gün önce
1243 gün önce
1299 gün önce
1355 gün önce
1375 gün önce
1390 gün önce
1409 gün önce
1451 gün önce
1466 gün önce
1486 gün önce
1494 gün önce
1524 gün önce
1529 gün önce
1597 gün önce
1746 gün önce
1879 gün önce
2052 gün önce
2075 gün önce
2104 gün önce
2288 gün önce
2418 gün önce
2439 gün önce
2564 gün önce
2631 gün önce
2657 gün önce
2687 gün önce
2830 gün önce
2867 gün önce
2972 gün önce
2995 gün önce
3225 gün önce
3294 gün önce
3415 gün önce
3573 gün önce
3576 gün önce
3632 gün önce
3650 gün önce
3653 gün önce
3674 gün önce
3708 gün önce
3763 gün önce
3772 gün önce
3845 gün önce
3964 gün önce
3939 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=