Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Yeni propaganda: “memleketin sahibi yok”

28 Kasım 2017, 18:55 - Okunma: 2618

Son zamanlarda dikkat edilirse çukur ve barikat siyasetinden sonra yerlerde sürünen parti ve ideolojileri sahipleri; topluma söyleyecek sözleri, yapacak bir projesi olmadığından, şimdi ne yapsak, halka ne söylesek te kendimize yeniden çeksek demenin derdine düştüklerini görüyoruz.

Evet, halka tepeden bakan ve halka zarar, gözyaşı ve zulümden başka bir şey vermeyenler şimdi yeni propaganda taktiklerine başvurmaya başladılar.

Son zamanlarda dikkat edilirse kendi parti ve sefil ideolojileri adına bir şey ifade edemediklerinden, toplumun sorunlarını istismar etme yoluna başvuruyorlar. Belediyenin yaptığı alt yapı ve Vizyon 3. Etap çalışmasının uzamasını fırsat bilerek, bunun kara propagandasını yapmaya çalışıyorlar. O kesimi destekleyen hangi esnaf ve şahıs ağzını açsa dikkat edin, aynı ifadeleri tek tornadan çıkmış gibi saymaya başlıyorlar: “memleketin sahibi yok, sahibimiz olsaydı böyle olmazdık? Halkı soran yok!”  gibi propagandalara başvuruyorlar. Sanki 17 yıldır yerel yönetimleri kendileri yönetmemiş gibi… Siz 17 yılda hangi hizmeti yaptınız da şimdi konuşuyorsunuz? Kim konuşursa konuşma hakkı var, lakin sizin konuşma hakkınız yok…

Halk olarak hepimiz altyapı çalışmalarının uzamasından ve belediyenin bazı noktalarda ne yaptığını bilmeyen bir tavır takınmasından muzdaribiz. Lakin Vizyon Proje 3. Etap başlamadan önce basın ve kamuoyu, “ne zaman başlayacak? Neden başlamıyor?”diye tavır sergilemedi mi? Vizyon 3. Etap kısa sürede bitmeyeceğini hepimiz biliyorduk. Birde Gülistan Caddesi esnafı ve esnaf odası yapılsın diye açıklama yapmadı mı? Şimdi uzayınca haliyle şikayet ediyorlar. İyi de kardeşim siz yapılmasını istediniz. Belediye ve yüklenici firmanın ağır davranmasını eleştirelim ama birazda kendimize bakalım. 

Geçenlerde konuştuğum bir esnaf yukarıda yazılan şikayetleri yapınca, esnafın bunu istediğini hatırlattığımda; kabul etti ve “bize bir ayda bitirileceği söylendi” dedi. İşin propagandasını yapan esnaf ve esnaf odası yetkililerinin ortada görünmediğini de ifade etti.

Gülistan Caddesi başındaki MEM parkının planda yokken 1106. Sokak esnafı ve bazı mülk sahiplerinin belediyeye giderek, park kodunun düşürülmesini istedi ve belediye yönetimi de kabul etti. Oysa bu parkın ihalesi eski yönetim zamanında yapılmış ve bir yıl önce halka açılmıştı. Şimdi yeniden bozulmasının haklı ne gerekçesi olabilir. Olay sadece bazı esnaf ve mülk sahiplerinin yararınadır. Kodu düşürmesi gerekiyorsa geçen yıl yapılsaydı. Yollarımız ve parklarımız yaz-boz tahtası olmasın artık.

Propaganda yapan malum zihniyet yanlıları eleştirmedik ve istismar etmedik konu bırakmıyorlar. Geçenlerde konuştuğumuz bir başkası iğneden ipliğe yerel, merkezi hükümet ve toplumu eleştirme becerisini gösterdi. Anlattığı meselelerin eski yönetim zamanında daha fazla olduğunu örneklerle anlatmama rağmen, aynı şekilde konuşmaya devam etti. Esnafın ve halkın sorunlarıyla kimse ilgilenmiyor deyince, “İşte HÜDA PAR devamlı esnafı ziyaretedip sorunlarını soruyor ve yetkililere iletiyor” dediğimde konuşacak bir şey bulamadı. Ancak “sayılmaz” der gibi bir tavır takındı. Öyle ya onlara göre halkın temsilcisi ve sahibi onlardır. Onların dışında kim olursa olsun en iyi hizmeti yapsalar bile; onlar için bir değer ifade etmez. Bizler içinde bu sefil zihniyet sahipleri bir değer ifade etmiyor. Halka düşmanlık ve zulümden başka bir şey vermediler vermeyecekler.

Aynı propagandaları toplu taşıma araçlarında sinsi bir şekilde sürekli yapıyorlar. Bu propagandaya zemin verilmek istenmiyorsa vizyon ve altyapı çalışmaları bir an önce bitirilmelidir. Ayrıca bu propaganda sahiplerine anında cevap verecek, “sizi de gördük” diyecek bilinçli ve cesur yüreklere ihtiyaç vardır.  

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
55 gün önce
125 gün önce
223 gün önce
279 gün önce
342 gün önce
349 gün önce
559 gün önce
601 gün önce
664 gün önce
1070 gün önce
1203 gün önce
1217 gün önce
1274 gün önce
1329 gün önce
1350 gün önce
1365 gün önce
1384 gün önce
1426 gün önce
1441 gün önce
1461 gün önce
1469 gün önce
1499 gün önce
1504 gün önce
1572 gün önce
1721 gün önce
1854 gün önce
2026 gün önce
2050 gün önce
2079 gün önce
2263 gün önce
2392 gün önce
2414 gün önce
2539 gün önce
2606 gün önce
2632 gün önce
2662 gün önce
2805 gün önce
2841 gün önce
2946 gün önce
2969 gün önce
3199 gün önce
3269 gün önce
3390 gün önce
3548 gün önce
3551 gün önce
3607 gün önce
3625 gün önce
3628 gün önce
3649 gün önce
3683 gün önce
3738 gün önce
3747 gün önce
3820 gün önce
3939 gün önce
3914 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=