Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Batman’da Mevlid-i Nebi coşkusu

17 Nisan 2019, 22:42 - Okunma: 1629

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü Allah'ın Habibi, Resullerin serveri ve insanların en sevileni, güllerin ve gönüllerin sultanı Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) mübarek viladetinin 1448. yıldönümü münasebetiyle Batman Mevlid Alanı’nda sıcak havaya rağmen görkemli bir program düzenledi.

14 Nisan Pazar günü Batman’da “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" adlı büyük mevlid mitingi düzenledi.

Mevlid-i Nebi etkinliği hazırlıkları kapsamında her yıl olduğu gibi platform yetkili ve gönüllüleri canla başla çalıştılar. Binden fazla erkek ve kadın görevlinin olduğu etkinlik öncesi günlerce en ince ayrıntısına kadar her şeyin hazırlığı yapıldı.

2004 yılından beri yapılan etkinlikler 2009 yılından beri Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından açık alanda düzenlenen "Mevlid-i Nebi" etkinliğinde on binlerce Peygamber sevdalısı buluştu. Mevlid alanında Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere 4 dilde “Mevlide hoş geldiniz” yazılı afişle katılımcılar karşılandı.

Sıcak havaya rağmen Peygamber sevdasını defalarca ispatlayan Batmanlılar, yaşlısıyla genciyle kadınıyla erkeğiyle 7’den 70’e herkes sabahın erken saatlerinden itibaren tekbir ve salâvatlarla etkinliğin yapılacağı Batman Mevlid alanına akın etti.

Mevlid alanına gelen elleri öpülesi yaşlıların ve engelli kardeşlerin Peygamber aşkıyla her zorluğu göze almaları ve gençlerin heyecan ve aşkları görülmeye değerdi.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı üyeleri tarafından halk, kentin 20 noktasından yüzlerce araçla etkinlik alanına taşındı.

Etkinlik alanında kurulan çadırlarda halka açık kermes düzenleyen Peygamber Sevdalıları, Peygamber aşığı halkın büyük ilgisiyle karşılaştı. Ayrıca halka ücretsiz dağıtılmak üzere alana pet şişe su taşınması dikkat çekti.

Rehber TV canlı olarak yayınladığı etkinliği, çok sayıda basın mensubu takip ederken, mevlid alanında kurulan sağlık çadırlarında 2 ambulans, 8 doktor, 30 sağlık memuru ve 25 hemşire sağlık personelinden oluşan sağlık ekibi de hazır bulundu. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Etkinliğe; HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Genel Başkan Yardımcıları ile il ve ilçe teşkilatları tam kadro katıldı. Etkinliğe ayrıca çok sayıda âlim, kanaat önderi ile STK temsilcileri katıldı.

Meydanı dolduran on binlerce Peygamber sevdalısında, okunan mevlitte özellikle Peygamber Efendimizin babasının vefatını anlatan bölümde duygu seli oluştu. 

Programda Kürdçe bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı ve Kur’an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, Peygamber efendimizin adalet yönüne değindi. Şimşek, bugün yeryüzünde büyük bir buhran yaşanan insanlık âleminin ancak Peygamberimizle huzur bulabileceğini söyledi.

“Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliğinin mesajını içeren 10 maddelik metni okuyan Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Sınavı Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan, “Peygamber ahlakı; İslam’ın şiar ve sembol değerlerine sahip çıkmayı gerektirir. Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir, Kudüs de İslam yurdu olup Müslümanların yolunu gözlemektedir. Peygamber ahlakı; İslam kardeşliğini önceler. Bu kardeşlik, Müslüman bireyden ümmet inşa etme anlayışını esas alır. Her türlü İslam dışı anlayışlar, kavmiyetçilik ve milliyetçilik cahiliye adetlerindendir. Peygamber adaleti; ümmeti bir bütün olarak kabul eder ve dokunulmazlık altına alır.” sözleri etkinliği özetledi.

İTTİHADUL ULEMA üyesi Ömer Çelik ise konuşmasında, Peygamber efendimizin ahlak yönünü ve örnekliğini ele aldı.

Gençler ilahiler eşliğinde, halay çekerek güzel görüntüler oluşturdular. Okunan ilahi ve marşlar eşliğinde getirilen tekbirler ve okunan salavatlarla programda heyecan adeta doruğu çıktı.

Mevlid alanında hiçbir parti veya derneğin, siyasi veya etnik bir tarafın kimliğini çağrıştıracak bayrak, afiş vs. yoktu. Alana “Tevhid” bayrağı hakimdi. Müslümanları bir araya getiren bayrak ve Peygamberin şahsi manevisi alana hakimdi.

Peygamber Sevdalıları Mevlidhanlarının okuduğu 1467 yılında Hüseyin Batei’nin yazdığı mesnevi (Kürtçe mevlid) ile alanda duygusal bir atmosfer oluştu. Özellikle yaşlıların mevlid okunurken kendilerini tutamayıp ağladıkları görüldü. Peygamberimiz (SAV)’in babası Hz.Abdullah’ın vefatının annesi Hz.Amine’nin dilinden anlatıldığı bölümde duygusal atmosfer doruğa çıktı. 

Program sonrası Mevlid etkinliğine Batman halkının yoğun katılımından dolayı teşekkür mesajı yayımlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, halkın Peygambere olan sevdasını bir kez daha ispatladığına vurgu yapılarak teşekkür edildi.

Sonuç olarak; Mevlid-i Nebi etkinliğine Peygamberimizin Medine’ye hicret ederken onu karşılamak için Medine dışına çıkan Medineli Ashabın içinde bulunduğu aşk, heyecan ve coşku ile sanki şehrimize geliyor ve onu karşılıyormuşuz gibi; o heyecanla mevlid alanını dolduran ve sıcak havaya alandan ayrılmayarak, Batman ve çevre halkı her zaman olduğu gibi Peygamberine olan muhabbetini gösterdi.

Son olarak etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü’nü mükemmel organizasyonu için tebrik ediyoruz. Emeği geçen tüm görevli ve yetkilileri tebrik ediyor, ALLAH (CC) hayırlarını kabul etsin temennimizi sunuyoruz.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
78 gün önce
484 gün önce
617 gün önce
631 gün önce
687 gün önce
743 gün önce
778 gün önce
798 gün önce
840 gün önce
855 gün önce
1134 gün önce
1267 gün önce
1440 gün önce
1463 gün önce
1492 gün önce
1677 gün önce
1806 gün önce
1828 gün önce
1952 gün önce
2019 gün önce
2045 gün önce
2076 gün önce
2218 gün önce
2255 gün önce
2360 gün önce
2383 gün önce
2613 gün önce
2682 gün önce
2803 gün önce
2962 gün önce
2964 gün önce
3021 gün önce
3039 gün önce
3042 gün önce
3063 gün önce
3097 gün önce
3152 gün önce
3161 gün önce
3234 gün önce
3352 gün önce
3327 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=