Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Uçak seferleri sorunumuz ne olacak?

23 Temmuz 2019, 13:27 - Okunma: 1369

Yaklaşık 3yıl önce yaşadığımız sorun verilen sözlere rağmen çözülmediği gibi, şehrimize gelen uçaklarda çeşitli saiklerle tek tek alınıyor.

Ulaşım ve iletişimin bu kadar önemli olduğu bir çağda, maalesef Batman üvey evlad muamelesi görmeye devam ediyor. Batman'ın nüfusu, gelişmişlik düzeyi, ekonomisi, ticareti ve girişimcilik ruhu göz önüne alındığında hava yollarının bütün bunların şah damarı mahiyetinde olduğunu anlatmamıza gerek yoktur sanırım.

Gerek Batman'a yatırım yapmak isteyen işadamları, gerekse Batmanlı esnaf ve işadamları, gerekse akademisyen ve doktorlar günü birlik uçakla gidip geldikleri herkesin malumudur. Ancak 9 yıldır faaliyette olan Batman Havalimanı, nüfus kitlesi ve yüksek yolcu kapasitesine rağmen uçak sayısı gittikçe azaltılıyor. Uçak sayısı şehir potansiyeline cevap vermiyor ve insanlarımız mağdur olmaya devam ediyor. Daha önce günde ortalama 7 uçağın kalktığı Batman’da, şu an sayı 3 uçağa düştü.

Bu sorun ve sıkıntılar artık çekilmeyecek noktaya geldiğinden 18 Temmuz Perşembe günü Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO)  öncülüğünde bir araya gelen STK ve oda temsilcileri ile iş adamları, basın açıklaması yaparak uçak seferlerinin artırılmasını ve bilet fiyatlarının düşürülmesini talep etti.

Önce Batman Havalimanında yapılacağı açıklanan basın açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanın izin vermemesi ile sessiz sedasız Batman Park AVM önünde yapıldı.

Batman Barosu, BATSO, Esnaf Odaları Birliği, Esnaf Kefalet, Emekliler derneği, ASKON gibi STK, meslek odaları temsilcileri ve işadamlarının katıldığı basın açıklamasını okuyan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, THY’nin Batman’da var olan uçak sefer sayısını son birkaç aydır düşürdüğünü belirterek, “Uçak fiyatlarının da tavan fiyat olan 352 TL’nin altında bulmak mümkün değildir. İlimizin yaklaşık 600 bin nüfusu var. Batman Havalimanını düzenli olarak kullanan Batman’a bağlı olmayan 4 tane büyük ilçe var. Bu ilçeler Bismil, Silvan, Midyat ve Kurtalan’dır. Bunların da nüfusunu göz önüne aldığımızda toplamda Batman Havalimanı bir milyon nüfusa hizmet sunmaktadır. Bu nedenle uçak seferlerinin artırılması çok haklı bir taleptir.” dedi.

Yaşanan mağduriyetin giderilmemesinden dolayı böylesi bir açıklama yaptıklarına vurgu yapan Demir, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ulaştırma Bakanı ve THY yöneticilerine haklı bir dille çağrımızı yapmaktayız. Batman Havalimanının hizmetleri güzel ancak hizmet eksikliklerinin giderilmesi gerekir. Bu hizmetler halkımızın ayağına getirilirse ve fiyatlar düşürülürse gidiş ve gelişler daha da kolaylaşacak. Halkımızın çoğu başka illere seyahat etmek amacıyla uçağa binmek için Diyarbakır’a gitmek zorunda kalmayacaklardır. Bunun yanı sıra uçak bilet fiyatlarının düşürülmesi, uçakların gitmediği İzmir, Antalya ve diğer bazı illere uçak tahsisinin yapılması, Ankara ve İstanbul’a da seferlerin çoğaltılması elzemdir.” diye konuştu.

Konunun sosyal medyada gündem olmasından sonra Diyarbakır, Trabzon gibi birçok ilde de aynı sorunun olduğunu belirtenler oldu.

BATSO öncülüğünde iki yıl önce Batman lobisi adı altında yaklaşık 20 STK ve meslek odası bir araya geldiği açıklanmıştı. O günden bugüne pek bir varlıklarını görmesek te, uçak seferleri sorunun da bir araya gelmeleri önemlidir. Lakin şehir açısından böyle önemli bir sorun karşısında beklediğimiz şekilde ses verilemedi. Başta siyasi partiler olmak üzere, ilin 5 vekili, belediye yönetimi ve halkın pek duyarlı davrandığını göremedik maalesef. Oysa böyle bir sorun karşısında şehrin bütün renkleriyle birlik olup gerekli mesajı vermesi gerekliydi. Burada her kesim elini taşın altına koymalı idi. Üzerimize düşeni yapmıyoruz, sonrada “Batman sahipsiz” diye feveran ediyoruz.

Batman dışındaki illerde siyasiler, ilin yöneticileri, STK’lar ve halk el ele vererek kenti kalkındırmak için MEGA projeler yaparken; Batman’da işin sadece gösterişi yapılır. Siyasilerimiz ve yöneticiler bir kurumun kendi rutin çalışma takviminde yer alan yatırım ve çalışmaları kendilerine mal ederek; “Batman’a şunu yaptık, bunu yaptık” diyorlar. Sonra o iş askıya alınınca da sesleri çıkmıyor. Uçak sefer sayıları artarken “biz yaptık” diyen siyasi ve yöneticiler, sefer sayıları düşünce ise, sessizliğe bürünüyorlar. Kimisi de basınla foto paylaşıp hava atmakla meşgul. Ancak iş yapmaya gelince ortada görünmüyorlar.

Sonuç olarak: Batman halkı olarak bir an önce uçak seferlerinin artmasını ve fiyatların revize edilmesini bekliyoruz. Bütün halk ve esnaf kan ağlıyor. Bizleri başka illere gitmeye mecbur ve muhtaç etmeyin. Batman böyle bir durumu hak etmiyor...

Selam ve dua ile...

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
72 gün önce
478 gün önce
611 gün önce
625 gün önce
682 gün önce
737 gün önce
773 gün önce
792 gün önce
834 gün önce
849 gün önce
1129 gün önce
1262 gün önce
1434 gün önce
1458 gün önce
1487 gün önce
1671 gün önce
1800 gün önce
1822 gün önce
1947 gün önce
2014 gün önce
2040 gün önce
2070 gün önce
2213 gün önce
2249 gün önce
2354 gün önce
2377 gün önce
2607 gün önce
2677 gün önce
2798 gün önce
2956 gün önce
2959 gün önce
3015 gün önce
3033 gün önce
3036 gün önce
3057 gün önce
3091 gün önce
3146 gün önce
3155 gün önce
3228 gün önce
3347 gün önce
3322 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=