Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Gazze ve İlahi Adalet!

16 Ocak 2025, 01:56 - Okunma: 402

Gazze Şeridi’nde 15 aydan fazla bir süredir büyük şeytan ABD ve emperyalist ülkelerin sınırsız desteğiyle israil terör örgütü (İTÖ) sivillere yönelik katliam ve soykırımını dünyanın gözü önünde artırarak devam ettiriyor. Gazze’de taş üstünde taş bırakmayan İTÖ, Batı Şeria’da cinayet, baskın ve alıkoymalara hız verdi. İTÖ’nün vahşi saldırıları ve sivillerin içinde bulunduğu zorlu ve ağır şartlar yetmezmiş gibi bir de ABD ve İTÖ’nün uşağı ve hainlikte zirve yapan Mahmud Abbas ve yönetimi özellikle Cenin’de mücahidlere yönelik sözde operasyonlar düzenliyor.

Gündemin Suriye, Ukrayna ve ABD-Çin gerilimine kaydığı bir dünya konjonktüründe İTÖ, bunu fırsat bilip Gazze’de insanlık dışı ve tarihte görülmemiş vahşeti artırarak yayılmacı stratejisini uyguluyor.

Filistinliler bu kadar ağır şartlar ve imtihan altındayken onlara bu vahşeti yaşatanlar ve buna sessiz kalanlar da gün yüzü görmeyeceklerdir. Geçen yıl soykırımın 4. Ayında “Gazze yanarsa siz de yanacaksınız!” başlıklı yazımda: “…İTÖ ve büyük şeytan ABD, Gazze’de mazlum sivillerin kanını döküp insanlık dışı vahşetlere devam ettikleri sürece dünyanın hiçbir yerinde rahat yüzü görmeyeceklerdir. İnsanlık vicdanı başta batı ülkeleri olmak üzere her yerde ayakta ve büyük gösterilerle vahşet ve soykırıma karşı ses yükseltmeye devam ediyorlar. Küresel intifada ve boykot ile de şah damarları kesilmeye devam edilecektir inşallah. Bunun dışında yukarıdaki ayetlerde (Âl’i İmran: 140-141) buyrulduğu gibi ‘yara’ bize dokunduğu gibi size de dokunacak ve hiçbir yerde hiçbir şekilde rahat yüzü görmeyeceksiniz. İslam coğrafyasını ve mazlum coğrafyaları kan gölüne çevirme planı yaparken yaktığınız ateş sizi yakacaktır…” demiştim.

Evet, soykırımın en büyük destekçisi ABD’nin, Gazze’de yaktığı soykırım ateşi şimdi kendi ülkesini yakıyor. Gazze’yi yakarsanız ilahi adalet tecelli eder ve mazlumların intikamını zalim despotlardan elbet alır. Dünya müstekbirlerinin Gazze’de mazlumların kanı üzerine kurduğu zulüm düzeni şüphesiz yıkılacaktır. Dünyanın her tarafında olan bütün kargaşa, kaos, iç savaş, çatışma ve terör olaylarını yapan/yaptıran ve besleyen ve dünya halklarının nefretini kazanan zulüm devleti, aldığı bu kadar ah ve bedduanın karşılıksız kalacağını mı düşünüyor? Milyonlarca insanın kanını döken, on milyonlarca insanı yurdundan eden, yeraltı ve yer üstü kaynağını sömüren emperyal güçlerin, kelimelerin anlatmakta yetersiz kaldığı işledikleri cürümleri yanlarına kâr mı kalacak?

Yaptıkları zulümler yetmemiş olacak ki, işgalci ABD'nin 20 Ocak’ta görevi devralacak başkanı Trump’ın, HAMAS'a yönelik "esirler bırakılmazsa dünyayı cehenneme çeviririm" tehdidi sonrası ülkesi cehenneme döndü. California eyaleti Los Angeles'ta 7 Ocak’ta başlayan ve şiddetli rüzgâr nedeniyle hızlıca yayılan yangınlarda 24 kişi hayatını kaybetti ve 38 bin dönümden fazla alan yanarken, yangınlarda en az 12 bin yapı tahrip oldu. Yangın karşısında aciz kalan ABD’nin aslında kâğıttan kaplan olduğu ortaya çıktı. Gözümüzde fazla büyütmemize gerek yokmuş.

ABD yönetimi ve elit kesimi o kadar zulme boyanmışlar ki, kalplerinde vicdan ve merhamet namına bir şey yok. Tek dertleri İTÖ’yü korumak ve bunun için dünyayı yakmaktan çekinmezler. Alın size bir örnek: ABD’li ünlü aktör James Woods Gazzeliler için, “Ateşkes yok, taviz yok, affetmek yok. Çocuklar dahil hepsini öldürün.” diyerek İTÖ’nün katliam ve soykırımını destekliyordu. Arş-ı Âla’yı titreten bu büyük vahşeti desteklersen sonra bunun yüzde biri bile olmayan bir azap gördüğünde ağlamayacaksın. Siz inanmasanız da sonuçta “İlahi Adalet” diye bir gerçek var. Adil ve Zuntikam olan Rabbimiz kimsenin hakkını kimseye bırakmaz. Vesselam…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
83 gün önce
111 gün önce
153 gün önce
251 gün önce
307 gün önce
370 gün önce
377 gün önce
587 gün önce
629 gün önce
692 gün önce
1097 gün önce
1231 gün önce
1245 gün önce
1301 gün önce
1357 gün önce
1377 gün önce
1392 gün önce
1411 gün önce
1453 gün önce
1469 gün önce
1489 gün önce
1496 gün önce
1527 gün önce
1532 gün önce
1599 gün önce
1748 gün önce
1881 gün önce
2054 gün önce
2077 gün önce
2106 gün önce
2290 gün önce
2420 gün önce
2442 gün önce
2566 gün önce
2633 gün önce
2659 gün önce
2690 gün önce
2832 gün önce
2869 gün önce
2974 gün önce
2997 gün önce
3227 gün önce
3296 gün önce
3417 gün önce
3576 gün önce
3578 gün önce
3634 gün önce
3652 gün önce
3655 gün önce
3676 gün önce
3711 gün önce
3766 gün önce
3775 gün önce
3847 gün önce
3966 gün önce
3941 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=