Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

İhanetin adı: 28 Şubat! (2)

01 Mart 2016, 13:07 - Okunma: 3367

28 Şubat, on yıllarca süren İslami faaliyetlerin, İslami çalışmaların sonucunda bir yerlere gelmiş, toplumda bir konum elde etmiş dindarların tüm kazanımlarını kaba kuvvetle, baskıyla ve tehditle ellerinden alınma sürecidir. Bu süreç zarfında dindarlar adeta linç edilmek istenmiş, İslami yaşam tarzına savaş ilan edilmiş, Türkiye halkları 1940'lı milli şeflerin karanlık dönemlerine götürülmek istenmiştir. Süreçle birlikte dinden ve maneviyattan uzak, başıboş, içki ve uyuşturucu bataklığında boğulan, ahlaksız ve saygısız nesillerin çığ gibi artmasının yolu açıldı. Amerika, İsrail  ve Avrupa destekli ordu ve bürokrasi eliyle yürütülen bu süreç, Türkiye halkının dindarlaşmasının önüne geçmek, Türkiye'nin İslam'la kucaklaşmasını engellemek içindi.

Bu dava kasıtlı bir şekilde sulandırıldı ve derinlemesine bir soruşturma yapılmadı. Darbe davası sadece askerlerle sınırlı tutularak, iş dünyası, üniversite ve medya ayağına hiç dokunulmadı. Bu süreçten sadece asker değil, aynı zamanda darbeye manşetleri ve köşe yazarlarıyla destek veren medyanın, sermayesi ile destek veren 5’li çete ve TÜSİAD’ın, süreçte verdiği yüzlerce hukuksuz kararıyla yargı da sorumludur. Askeri sorumlular, medya, yargı ve sermaye ayağı ve batırılan bankaların hesabı sorulmadan darbeyle hesaplaşılamayacaktır.

Bir taraftan 28 Şubat darbesi sözde yargılanırken, diğer taraftan bu darbe sürecinde brifinglerle yargılattığı insanların halen tutuklu olmaları ciddi bir çelişki ve kandırmacanın boyutunu göstermesi açısından ciddiyetsiz ve trajikomik bir durumdur.

Okul ve kamu kurumlarından dini değerlerin tasfiyesinin hedeflendiğini 28 Şubat, İmam Hatip Liseleri, İlahiyat Fakülteleri, Kur'an Kursları, cami, dernek ve vakıflar üzerinde bir karabasan gibi çökme hareketi oldu. 28 Şubat Post Modern Darbesi; bir kısım generallerin ve onların güdümündeki beşli çeteyi oluşturan sendika ağaları, medya kartelleri, sermaye patronları ve despot bürokratların illegal olarak ülkemizin geleceğine ipotek koyma hareketidir. Bu ihanetin adı olan darbenin, ülkemiz tarihine kara bir leke olarak geçen darbelerden biri olarak anılacaktır. Mahşeri vicdanda mahkum edilen 28 Şubat’ın mağdur ettiği insanlarımıza gasp edilen hakları derhal iade edilmelidir.

28 Şubat darbesini planlayanlar, bu sürecin en az bin yıl süreceğini iddia etmişlerdi. 28 Şubat darbesi belki bin yıl sürmedi ama etkileri halen devam etmektedir. Çünkü o dönemde çıkarılan bazı yönetmelikler, yasalar ve anlayış kalıpları maalesef yürürlükte kalmaya devam etmektedir. Özellikle haksız yargılama ve cezaların tekrar gözden geçirilmesi ve adaletin bu konuda tesis edilmesi gerekiyor. Kanaatimizce zihniyet açısından 28 Şubat devam etmektedir. Çünkü 28 Şubat sahip olduğu zihniyeti mevcut sistemden alıyordu. Mevcut sistemin de en büyük dayanağı, vatandaşı değil devleti merkez alan mevcut anayasadır. 
Haklarını yemeyelim; Hükümet, 28 Şubat döneminde meslekten ihraç edilen ve görevden atılanların sigorta primlerinin karşılanması, göreve iade edilmeleri gibi, 10 bin kişiyi ilgilendiren bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Ancak bu düzenleme mağduriyetleri gidermeyecek ve yaşanan zulümleri ortadan kaldırmayacaktır.

Devlet aklı ve kamuoyu, mahşeri vicdanda mahkum edilen 28 Şubat darbesiyle mutlaka yüzleşmelidir. 28 Şubat’ın mağdur ettiği  insanlarımıza derhal hakları iade edilmeli ve cezaevinde olanlar için bu haksız esarete derhal son verilmelidir.

Toplum mühendisliğine soyununlar ve halkı İslam'dan uzaklaştırmak isteyen zorba zalimler! bir kez daha mağlup oldunuz. Bin yıl dediğiniz darbe de tarihteki tüm zalim despotlar gibi lanetle anılıyor. Zalimler her zaman mağlup olmaya mahkumdurlar.

Tarihte Hiç bir zorba ceberrut iktidar İslamın nurunu söndüremedi ve sizlerde bu nuru kaldıramadınız. Mağlup oldunuz ve şeytanın ardından cehenneme sürükleneceksiniz. Selam olsun aziz İslamın yolunu sürdürenlere ve bu uğurda bedel ödemekten çekinmeyen iman ehline...

"...Siz mutlaka yenileceksiniz ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz..." -Al'i İmran Suresi: 12-

"...Ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler hoş görmese de Allah nurunu tamamlayacaktır." -Saff Suresi: 8-

Selam ve dua ile...

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
71 gün önce
141 gün önce
239 gün önce
295 gün önce
358 gün önce
365 gün önce
575 gün önce
617 gün önce
680 gün önce
1085 gün önce
1219 gün önce
1233 gün önce
1289 gün önce
1345 gün önce
1365 gün önce
1380 gün önce
1399 gün önce
1441 gün önce
1456 gün önce
1476 gün önce
1484 gün önce
1514 gün önce
1519 gün önce
1587 gün önce
1736 gün önce
1869 gün önce
2042 gün önce
2065 gün önce
2094 gün önce
2278 gün önce
2408 gün önce
2429 gün önce
2554 gün önce
2621 gün önce
2647 gün önce
2678 gün önce
2820 gün önce
2857 gün önce
2962 gün önce
2985 gün önce
3215 gün önce
3284 gün önce
3405 gün önce
3563 gün önce
3566 gün önce
3622 gün önce
3640 gün önce
3643 gün önce
3664 gün önce
3698 gün önce
3753 gün önce
3762 gün önce
3835 gün önce
3954 gün önce
3929 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=