Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Dünya Bize Biz Birbirimize Düşmanız!

05 Aralık 2024, 00:41 - Okunma: 379

Sanırım 10 yıl önceydi Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan ayı temasını, “Dünya bize, biz birbirimize muhtacız” olarak belirlemişti. Bu afişi gördüğümde yanımdaki arkadaşlarıma bu afişteki tema ve mesaj güzel seçilmiş fakat doğrusu şöyle olmalıydı: “Dünya bize biz birbirimize düşmanız” demiştim. Bu söz maalesef hem ülkemiz hem de dünya Müslümanlarının durumunu özetliyordu.

Yaşanan olaylara ve ümmetin kahredici durumuna bakınca geçmişte söylediğim bu söz aklıma geldi. 14 aydır Gazze Şeridi’nde yaşanan soykırım ve Gazze halkının katil siyonistler karşısında yalnız bırakılması sonucu yaşanan vahşi katliamlara, açlık, ilaçsızlık, gıdasızlık ve soğuk havanın zorluğu eklendi. Kardeşlerimiz kadın, çocuk, sivil demeden ölümlerden ölüm beğenir durumdalar. Terör rejiminin Lübnan’ı işgal girişimi ve yaşanan katliamlardan sonra geçen hafta ateşkes anlaşması imzalandı. Ne var ki, hiçbir zaman sözünde durmayan siyonist terör çetesi sürekli olarak ateşkesi ihlal edip saldırılarına eski yoğunlukta olmasa da devam ediyor.

Dünya gündemi geçen hafta Ukrayna’ya kaymış ve nükleer savaş ve 3. Dünya savaşı çıkacak endişesi öne çıkarılmıştı fakat korkulan olmadı ve rutin çatışma ve tehditlerle savaş düşük yoğunlukla devam ediyor. Adamlar zamane Müslümanları mı ki, birbirleriyle savaşsınlar? Amiyane tabirle “İt iti ısırmaz” niye ısırsınlar ki? Amaçları aynı parçayı koparmaktır.

Lübnan’da ateşkes ilan edilip, Gazze’de de ateşkes umudu dillendirilmesi ile bölge biraz durulacak beklentisi oluştu. Ancak bu durum fazla sürmedi ve Suriye’de taşlar yerinden oynadı. Heyet Tahrir Eş-Şam öncülüğünde Suriye’deki muhalefet Esad rejimine karşı taarruza geçti ve Halep kent merkezi başta olmak üzere birçok önemli merkezi geri aldı. Şimdi gündem buraya kaydı ve TV’ler 24 saat Suriye cephesinden canlı yayın yapıp gelişmeleri aktarıyorlar. Her konuda olduğu gibi bu konuda da ortak bir görüş maalesef yoktur. Herkes kendi siyasi görüşü ve bulunduğu zaviyeden durumu anlamaya ve anlatmaya çalışıyor. Yani gördüğünü anlatmıyor, görmek istediği gibi bakıyor. Hal böyle olunca ortaya hakkaniyete dayalı görüşler tabi ki çıkmıyor. Olaya kavmi veya mezhepsel perspektiften değil, ümmet perspektifinden bakmalıyız. Şahsi ve grup çıkarlarını değil, ümmetin maslahatını öncelemeliyiz. Suriye’de son yaşananlar ile ilgili olumlu veya olumsuz yorum yapacak durumda değiliz. Her dakika farklı ve birbiriyle çelişen bilgiler geliyor. Güvenli bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olamayız. Tek duamız: son olayların ümmet için hayırlı olmasıdır. Tek derdimiz ümmet ve Aksa davası, ümmetin zarar görmemesi ve Gazze başta olmak üzere işgal altındaki İslam topraklarının kurtuluşa ermesidir. Böyle hassas durumlarda konuşma, yorum ve açıklamalara dikkat edilmeli ve fitneye yol açacak adımlardan kaçınılmalıdır.

Suriye iç savaşının başladığı ilk dönemde HÜDA PAR’ın yerinde çok önemli bir önerisi vardı: “Türkiye, İran, Mısır ve Suudi gibi bölge ülkeleri bir araya gelip sorunu çözmeli, emperyalist ülkeler dahil olursa fitne daha da büyüyecek…” Evet, bu öneri uygulansaydı sorun çoktan çözülmüştü. Çözüm bir yana sorun daha da büyüdü ve milyonlarca insanımız zarar gördü. Şimdi de samimi şekilde komşu ülkeler emperyalistleri bulaştırmadan sorunu çözmek için ivedilikle inisiyatif almalıdır. Aksi halde Müslüman kanı akmaya devam edecek.

Aksa Tufanından beri Müslümanların bir olup Gazze’ye yardıma gitmesini savunurken maalesef yeni bir ihtilafımız daha oldu. Herkes kendi siyasi, kavmi ve mezhebi önyargı ve görüşlerini bırakıp ümmet ve “Aksa Davası” etrafında birleşmeli. Aksi halde akan kan bizim, gülüp sevinenler emperyalist siyonistler olacaktır. Vesselam…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
124 gün önce
152 gün önce
194 gün önce
292 gün önce
348 gün önce
411 gün önce
418 gün önce
628 gün önce
670 gün önce
733 gün önce
1138 gün önce
1272 gün önce
1286 gün önce
1342 gün önce
1398 gün önce
1418 gün önce
1433 gün önce
1452 gün önce
1494 gün önce
1509 gün önce
1529 gün önce
1537 gün önce
1567 gün önce
1572 gün önce
1640 gün önce
1789 gün önce
1922 gün önce
2095 gün önce
2118 gün önce
2147 gün önce
2331 gün önce
2461 gün önce
2482 gün önce
2607 gün önce
2674 gün önce
2700 gün önce
2731 gün önce
2873 gün önce
2910 gün önce
3015 gün önce
3038 gün önce
3268 gün önce
3337 gün önce
3458 gün önce
3616 gün önce
3619 gün önce
3675 gün önce
3693 gün önce
3696 gün önce
3717 gün önce
3751 gün önce
3806 gün önce
3815 gün önce
3888 gün önce
4007 gün önce
3982 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=