Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Orman Yangını Ve Fitne Ateşi

06 Ağustos 2021, 00:24 - Okunma: 879

Son zamanlarda ülke genelinde çıkan afetlerle uğraşıyoruz. Önceki hafta Rize ve Artvin'deki sel felaketlerinin yaraları sarılmadan, 38 ilde yaşanan orman yangınlarının acısını yaşarken, Van ve Hakkâri’de yeniden sel felaketi yaşandı. Bu acılar yetmezmiş gibi Konya'da yaşanan vahşette 7 kişilik aile katledildi.
Bu yıl yaşanan kuraklık, sıcak hava, mevsimsel nedenler, dikkatsizlik gibi nedenlere ek olarak bazı bölgelerde sabotaj sonucu çıkan yangınlar söndürülmeye çalışılıyor. Sabotaj ile ilgili gözaltı ve tutuklamalar oldu.

Ülke olarak uzun bir süredir Covid-19 salgını sıkıntısı ile boğuşurken, bir taraftan sel felaketleri, diğer taraftan devasa orman yangınlarının acısı yetmezmiş gibi Konya’da vahim katliam yaşandı.
Bütün bu acılar yaşanırken yanan her ağaç, gerek insan gerekse hayvan olsun kaybettiğimiz her can karşısında yüreğimiz kan ağlıyor. Bu acıları hafifletmeye çalışan başta orman işçileri ve itfaiyeciler olmak üzere ülkenin dört bir yanından yangın bölgesine giden tüm ekiplere herkesin sahip çıkıp yardımcı olması gerekirken tartışmaları, çalışmaları baltalamaya yönelik açıklama ve algı operasyonlarını ibretle izliyoruz.

Bizler yangın ve sel bölgelerinden uzak olmamız hasebiyle yaşananları gözyaşlarıyla izleyip dua ediyoruz. Sel ve yangın söndürme çalışmalarında yardım etmek varken, gecesini gündüze katan fedakâr orman işçileri, itfaiyeciler, resmi kurum ve STK çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozacak şekilde dezenformasyon ve algı operasyonlarının esiri olanlar; kendinize gelin! Yeter artık. Destek olmuyorsanız, bari sessiz kalıp köstek olmayın.
Yangın ve sel felaketleri karşısında yapılanlarda elbette yanlışlık ve eksiklikler vardır ve olacaktır. Şimdi bunlarla zaman harcama ve çalışmaları aksatma lüksümüz yoktur. Şu an iyi niyetli olan, memleketini ve halkını düşünen herkes yangını söndürme çabası içinde olmalıdır. Cenaze yerdeyken sorunlar konuşulmaz önce cenaze kaldırılır, taziye sonrası sorunlar konuşulur. Biraz insan olmayı deneyin.
Felaket sonrası olan sorun ve eksiklikler tabi ki gündeme getirilip bir daha ki muhtemel felakette bunun önüne geçilmesi sağlanabilir. Ancak bunları yapmayıp çalışmaları engellemeye matuf çaba içerisinde olmanın iyi niyetle bağdaşır yanı yoktur. Bunun adı “muhalefet” değil "düşmanlıktır"
Birde medya ve habercilik sorunumuz var. Haberci olay ve sorunlar karşısında toplumu bilinçlendirme adına ayna görevi yapar. Sorunların çözümüne öncülük eder. Ne yalakalık, ne de düşmanlık yapar. Olayları toplumu infial, kaos ve kargaşaya sevk etmeden yapıcı bir üslupla verir. Sorunları, eksiklikleri de çözüm adına gündeme getirir. Ne yalakalık yapıp sorunların üzerini örter ne de felaket tellallığına soyunur.

Önceki akşam orman yangınlarıyla ilgili son bilgileri veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yangınlarla 16 su atar uçak, 9 İHA, 51 helikopter 805 arazöz ve tanker, 150 iş makinası ve yaklaşık 5 bin 200 personel ile mücadelemizi sürdürüyoruz." dedi. Pakdemirli, 38 ilde çıkan 163 yangından 152 tanesini söndürdüklerini ve Muğla, Antalya, Isparta, Uşak, Denizli ve Balıkesir olmak üzere 6 ilde 11 noktada yangınla mücadele devam ettiklerini ve yurt dışından gelenlerle amfibik uçak sayısının 3'ten 6'ya, helikopterlerin 45'ten 57'ye çıktığını, 9 tanker uçağıyla toplam 72 hava aracına ulaşıldığını belirtti.

Son söz olarak: orman yangını söner, sel, deprem, korona gibi felaketlere çözüm bulunur bulunmasına, lakin ülkemizde halkına ve değerlerine düşman kesimlerin içlerinde olan ve yaydıkları fitne ateşi ve fesat yangınına çözüm bulunamaz. 

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
46 gün önce
116 gün önce
214 gün önce
270 gün önce
333 gün önce
340 gün önce
550 gün önce
592 gün önce
655 gün önce
1060 gün önce
1194 gün önce
1208 gün önce
1264 gün önce
1320 gün önce
1340 gün önce
1355 gün önce
1374 gün önce
1416 gün önce
1431 gün önce
1451 gün önce
1459 gün önce
1489 gün önce
1495 gün önce
1562 gün önce
1711 gün önce
1844 gün önce
2017 gün önce
2040 gün önce
2069 gün önce
2253 gün önce
2383 gün önce
2404 gün önce
2529 gün önce
2596 gün önce
2622 gün önce
2653 gün önce
2795 gün önce
2832 gün önce
2937 gün önce
2960 gün önce
3190 gün önce
3259 gün önce
3380 gün önce
3538 gün önce
3541 gün önce
3597 gün önce
3615 gün önce
3618 gün önce
3639 gün önce
3673 gün önce
3728 gün önce
3737 gün önce
3810 gün önce
3929 gün önce
3904 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=