Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

İman davası için seçilmiş halk, Filistin!

29 Ağustos 2024, 00:59 - Okunma: 406

Siyonist işgal rejiminin sistematik katliam, işgal ve zulümlerine karşı direniş güçlerinin başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonundan bu yana, israil Terör Örgütü (İTÖ), sivillere yönelik soykırım, vahşi saldırı ve katliamlarına her gün, her saat yenilerini ekliyor.

10 aydan fazla bir süredir devam eden katliam sürecinde İTÖ; Kassam, Kudüs Tugayları ve diğer direniş grubu mücahidleri karşısında varlık gösteremeyip (her ne kadar kayıplarını gizlese de) verdiği ağır kayıplar karşısında sivillere daha fazla saldırıyor. Sivillerin barındığı yerlere bilinçli ve planlı olarak saldırılar düzenliyor. Hastaneler, camiler, kiliseler ve BM’nin okul ve tesisleri ile sözde “güvenli bölge” dediği yerlere sivilleri çekip orada göz göre göre katliamlar düzenliyor. Hiçbir kutsalı ve kırmızı çizgisi olmayan İTÖ, insanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş alçakça, vahşi katliamlar ve soykırıma ABD ve batının sınırsız desteği ve koruması altında imza atıyor.

ABD ve batılı emperyalist ülkelerin açık desteğine rağmen direniş cephesi çok şükür ilk günkü gibi dimdik ayakta ve İTÖ ve destekçilerine karşı kahramanca direnişini sürdürüyor. İTÖ ve destekçileri sivil halka yönelik katliamların yanı sıra suikastlarla direniş liderlerini şehid ederek direnişi yıkacaklarını hesap ediyorlar. Oysa en değerlilerini, liderlerini, azizlerini şehid veren bir halkı yenemeyeceklerini anlamıyorlar. Liderlerini mütemadiyen şehid veren bir halk, bir hareket hiçbir zaman yıkılmaz. Bunu imandan nasipsiz vahşi yaratıklar nereden anlayacaklar? Filistin halkı özellikle de Gazze halkı gösterdiği teslimiyet, dirayet, mücadele ruhu, direnişe verdiği destek ve iradesi ile ahir zamanda iman davası için seçilmiş bir halk olduğunu defaatle ispatlamıştır.

HAMAS'ın, dünyanın çeşitli bölgelerindeki Müslümanları ve insan hakları savunucularını, 23 Ağustos Cuma günü gösteri yapma çağrısında bulunması üzerine, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de birçok şehirde eylemler ve protestolar düzenlendi. Dünya vicdanı İTÖ’nün vahşetine karşı ilk günden bu yana, sesini yükseltmeye ve devletler ile uluslararası kurumları harekete geçirmeye zorluyor. Buna rağmen İTÖ ve destekçilerinin esiri olan devletler ve kurumlar, bu kadar zulüm ve vahşeti görmezden gelmeye devam ediyorlar. Yaşanan mezalim ve soykırıma rağmen siyonist işgal rejimine destek olan, onlarla ticari, ekonomik ve askeri iş birliği içinde olup destek olan ülkelere özellikle de halkı Müslüman olan ülkelere yazıklar olsun. Elbette bu yaptıklarının utancını ve cezasını dünyada da ahirette de çekeceklerdir.

Halklar olarak direnişe tüm imkanlarımızla desteğimizi artırmalı ve direnişi gündemde tutmaya devam etmeliyiz. Aynı şekilde boykot silahını elimizden düşürmemeliyiz. Bütün yaşanan bu zulümlere rağmen hayatında en ufak bir değişiklik yapmayan ve boykot ürünlerini alan ve satanları vicdana davet etmeliyiz. Zulme engel olmayıp, sessiz kaldığımızda bunun hesabını ağır bir şekilde vereceğimizi iyi anlatmalıyız.

İstanbul’da yapılan protestolarda konuşan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik’in dediği gibi; gerçekten direniş cephesini desteklemekten, onlarla beraber olmaktan şeref duyuyoruz. Onlarla olmaktan daha büyük bir şeref ve onları yalnız bırakmaktan daha büyük bir zillet yoktur.

Dünya kamuoyu bir aydır İTÖ’nün geçen ay işlediği Fuad Şükür ve İsmail Heniyye suikastlarına karşı yapılacak misillemelere odaklanmışken, İTÖ de “Şüyuu Vukuundan Beter” misali bir aydır “acaba ne yapacaklar?” diye korku içinde bekliyor. Psikolojik harp tekniklerini çok iyi uygulayan direniş cephesi adına Lübnan Hizbullahı, önceki gece misillemenin ilk aşaması olan “Erbain Operasyonu”nu gerçekleştirdi. Devamının gelmesini ve dünya halkları ile mazlumların gönüllerini ferahlatacak şekilde İTÖ ve hamilerinin yerle yeksan olmalarını temenni ediyoruz. Vesselam…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
106 gün önce
134 gün önce
176 gün önce
274 gün önce
330 gün önce
393 gün önce
400 gün önce
610 gün önce
652 gün önce
715 gün önce
1121 gün önce
1254 gün önce
1268 gün önce
1324 gün önce
1380 gün önce
1401 gün önce
1415 gün önce
1435 gün önce
1477 gün önce
1492 gün önce
1512 gün önce
1519 gün önce
1550 gün önce
1555 gün önce
1623 gün önce
1771 gün önce
1905 gün önce
2077 gün önce
2100 gün önce
2129 gün önce
2314 gün önce
2443 gün önce
2465 gün önce
2589 gün önce
2656 gün önce
2682 gün önce
2713 gün önce
2855 gün önce
2892 gün önce
2997 gün önce
3020 gün önce
3250 gün önce
3320 gün önce
3441 gün önce
3599 gün önce
3601 gün önce
3658 gün önce
3676 gün önce
3679 gün önce
3700 gün önce
3734 gün önce
3789 gün önce
3798 gün önce
3871 gün önce
3989 gün önce
3964 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=