Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Şimdi Değilse Ne Zaman?

23 Kasım 2023, 00:14 - Okunma: 174

7 Ekim’den beri işgalci terör şebekesinin Gazze’ye yönelik saldırılarında 45 günü geride bıraktık. Siyonist terör rejimi 7 Ekim’de nasıl bir darbe almışsa gözü dönmüşçesine sınır tanımadan vahşet ve soykırıma devam ediyor.

Dünyanın gözü önünde bu vahşet ve soykırım adım adım uygulanırken batılı devletler vahşete destek olurken BM ve İİT gibi kurumlar aciz ve çaresizce siyonistlerin durmasını bekliyor. DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus bile BM’de bu duruma isyan ederek, yaşanan vahşet ve insanlık dramı karşısında “BM’nin üyesi bir ülkeyi durduramıyorsa o halde BM niçin var?” diye sordu. Aynı şekilde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Arap Birliği ve 57 İslam ülkesi niçin var? diye sormamız lazım.

Geçen hafta da yazmıştım; İşgalci terör rejimi ara vermeden vahşet ve katliamlarına devam ederken, 57 İslam ülkesi yönetimi konuşmaktan ve kınamaktan öte bir şey yapmıyor. Sözde bazı İslam ülkesi yöneticileri de siyonistleri destekleyip HAMAS’ı kınamaktan geri durmuyorlar. Maalesef içimize sızmış ve kimliğini gizlemiş Şehid Seyyid Kutub’un deyimiyle “Esmer İngilizler” şimdi “israilliler” (desek daha doğru olacak) açıktan ve hiç utanmadan Gazze’de yaşanan soykırımı ve bebek katliamlarını görmezden gelip israili savunmaktan geri kalmıyorlar.

11 Kasım’da Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılan İİT zirvesinde alınan kararda, Türkiye, Endonezya, Nijerya, Ürdün, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’dan oluşan bir “Eylem Grubu” oluşturulmuştu. Vahşeti seyreden ve kendi elindeki gücü kullanmaktan aciz İİT ve üyesi ülke yönetimleri sözde Gazze’deki insanlık dramını durdurmak için bu hafta diplomatik temaslar için harekete geçiyor ve ilk ziyaretini Çin’e yapacak. İİT üyeleri! 13 binden fazla sivil hayatını kaybettikten sonra yapa yapa bu mu çözüm olarak aklınıza geldi? Peki, çözüm bu ise neden 45 gün beklediniz? Bunu yapacağınıza güçlerinizi birleştirip vahşeti durdursanız ya? En azından işgalcilerle ticari ve diplomatik ilişkilerinizi kesip israili ablukaya alarak onu hareket edemez noktaya getirebilirdiniz ancak sadece seyredip halklarınızı ve ümmeti oyalıyorsunuz?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan geçen hafta El Cezire’ye verdiği röportajda, “…Gazze'de şu anda güç kullanımına dayalı bir kuşatma var.​ Şimdi kuşatmayı kırmak için diplomatik yollara başvuruyoruz, bu yollar işe yaramazsa başka yollar da var." dedi. Bakan Fidan’ın söylediği “başka yolların” israili durduracak adımlar olmasını temenni ediyoruz. Siyonistler ancak güçten anlar ve karşılarında caydırıcı bir güç görmezlerse kesinlikle geri adım atmayacaklar.

Allah’tan Kassam Tugayları ve direniş grupları var da siyonistlere geçit vermiyor ve onlara anladıkları dilden en iyi cevabı veriyorlar. Yemen’deki Husileri de tebrik ederim. Yokluk içinde işgalcilere darbe vurdular. Yoksa uluslararası kurumlar ve İslam ülkeleri yönetimlerine kalsaydı ne Gazze ne de Gazze halkı diye bir şey kalmıştı.

Gazze’de yaşanan vahşet batı ülkeleri ve sözde “Batı değerleri” diye batıya tapanların hepsinin maskesini düşürdü. “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları” gününde bebek ve çocuk katliamına arka çıkmaya devam ediyorlar. Batı ülkelerinin insanlığa ihaneti ve İslam ülkelerinin gaflet ve acizliğine rağmen toplumlar, yaşanan vahşet karşısında uyandı ve özellikle batı ülkelerinde İslam ülkelerine nazaran çok daha duyarlı ve aktif bir şekilde gösteriler devam ediyor. Halklar uyandı ve yönetimlerine başkaldırıyorlar. Diğer taraftan da dünya çapında hem Filistin’e hem de İslam’a yöneliş başladı. Halkların bu samimi nümayişi küresel zulüm düzenini yerle bir edecektir inşallah. Yine Gazze'deki soykırıma karşı çoğu batı ülkelerinden gelen ülkemizden de katılımın olacağı bin civarında sivil tekne Gazze kıyısına giderek israile 'dur' diyecek.

Son olarak İslam ülkeleri yöneticilerine tekrar seslenelim! Sapkın siyonistlerin vahşetini durdurmak için ne zaman aktif olarak harekete geçeceksiniz? 75 Yıldır bu zulme seyirci kalmanız yetmedi mi? Daha kaç bebek, çocuk, kadının ölmesini bekleyeceksiniz? Şimdi değilse ne zaman? Neyi bekliyorsunuz? Ülkenizin işgalini mi?

Vesselam…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
80 gün önce
485 gün önce
619 gün önce
633 gün önce
689 gün önce
745 gün önce
780 gün önce
799 gün önce
841 gün önce
856 gün önce
1136 gün önce
1269 gün önce
1442 gün önce
1465 gün önce
1494 gün önce
1678 gün önce
1808 gün önce
1829 gün önce
1954 gün önce
2021 gün önce
2047 gün önce
2078 gün önce
2220 gün önce
2257 gün önce
2362 gün önce
2385 gün önce
2615 gün önce
2684 gün önce
2805 gün önce
2963 gün önce
2966 gün önce
3022 gün önce
3040 gün önce
3043 gün önce
3064 gün önce
3098 gün önce
3153 gün önce
3162 gün önce
3235 gün önce
3354 gün önce
3329 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=