Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Kudüs Kurtarılmadan Zafer Kazanmış Sayılmayız!

27 Mayıs 2021, 14:29 - Okunma: 1063

Siyonist terör devletinin Şeyh Cerrah Mahallesi ve Mescid-i Aksa saldırılarına karşı başta HAMAS ve İslami Cihad olmak üzere Gazze’deki direniş güçlerinin “Kudüs’ün Kılıcı” adıyla siyonist işgalcilere karşı 11 gün süren ve zaferle neticelenen şanlı direnişi ümmeti sevindirdi.

Bütün dünya emperyal güçlerini arkasına alan, “Demir Kubbe” ve teknolojik silahlarına güvenen siyonist işgal rejimi, Gazze’deki mücahidlerin direniş füzeleri karşısında ne yapacağını şaşırdı. Gazze’ye karadan girme tehdidinde bulunan siyonist çete, işgal ettikleri şehirleri bile korumaktan aciz bir hale düştü. Öyle ki sığınaklardan çıkamaz şekilde rezil-rüsva oldular. Dünya genelinde Müslüman halklar ve dünya halkları Filistin ve Gazze direnişine sahip çıktı. Böylece sadece cephe savaşında değil, medya ve dünyaya savaşın gerçeklerini duyurma konusunda da mağlup olduklarını itiraf etmek zorunda kaldılar. (Bu çorbada bir tuzumuz olduysa ne mutlu bize...)

Filistin direnişi sonucunda: 66'sı çocuk, 39'u kadın ve 17'si yaşlı olmak üzere 253 kişi şehid olurken, bin 950 kişi de yaralandı. Başta Gazze olmak üzere en az 2 bin bina ve 4 cami tamamen yıkıldı, 15 bin bina ise kullanılamaz hale geldi.

11 Günlük “Kudüs’ün Kılıcı Savaşı” bize bir daha gösterdi ki, işgal rejimi laftan değil, güçten ve silahtan anlar. Eğer karşılarında Filistin direnişini bu denli güçlü görmezseler idi, hiçbir kutsal ve ahlaka sahip olmadıklarından büyük katliamlar yapacaklardı. Şuna inanın ki, eğer işgal rejimi yenilmeseydi başta büyük şeytan Amerika ve siyonist çete yandaşı batı devletleri ile  “bir-leş-miş milletler” barış istemeyecek ve kukla Sisi’yi devreye sokmayacaklardı. 

Başta HAMAS ve İslami Cihad Hareketi olmak üzere direniş cephesi yaptıkları açıklamalar ile içimizi ferahlatıyorlar. Cihad ve direnişin bitmediğini ve direnişin geri çekilmeyeceğini ve direnişin Kudüs’e doğru yoluna devam edeceğini söyleyerek, kararlılıklarını belirtiyorlar.

Şimdi yaraları sarma zamanıdır. Dünyanın farklı ülkelerinde ve ülkemizde Gazze ve Filistin için yardım kampanyaları düzenleniyor ve destek etkinlikleri devam ediyor. İşgal rejimini ve her taraftaki yandaşlarını kudurtan bu destek her yönüyle artarak devam etmelidir. Cihad ve mücadelen geri adım atılmamalıdır. Kardeşlerimizin yalnız olmadığını her platformda göstermeliyiz. Sadece lafla değil, her konuda destek olmayız. Bu manada “Selahaddin nerede?” çağrılarına kulak vermeliyiz. Hepimiz birer Selahaddin olmalıyız. Bir kurtarıcı bekleme hastalığından ve beklentisinden kurtulmalıyız. O kurtarıcı fert ve ümmet olarak bizler olmalıyız. Selahaddin’i örnek alarak onun mücadelesi ve oluşturduğu “Kudüs şuuru” bilincini kuşanmalı ve günümüzde uygulamalıyız. Kısacası onun yaptıklarını yapmalıyız. O yaptıkları ile bize yol gösterdi. Tarihte örnek bir Müslüman lider ve komutan olarak görevini hakkıyla ifa etti. Şimdi sıra bizde. Kurtarıcı beklemeyelim, bizler birer Selahaddin olmaya bakalım.

Bunun için öncelikle fert ve toplum olarak Kudüs şuurunu kuşanalım. Kudüs meselesi sürekli gündemimiz olmalıdır. İslam’a, ilim ve ibadete bağlı şuurlu nesiller yetiştirmeliyiz. Maddi ve manevi kalkınma ile adaletin tesisini sağlamalıyız. Medreseler, ilim ve eğitim kurumlarımızın ıslah edilmesi ve Kudüs şuuru ile ümmetin birliği ruhuna sahip olmasını sağlamalıyız. İlim, medeniyet ve teknolojimizi geliştirerek bu mefkûreyi taşıyacak konuma getirmeye çalışmalıyız. Müslüman fert ve toplumlar Kudüs şuuruyla yetişmiş nesiller eliyle yüceldikten sonra ordu ve diğer devlet kurumları güçlendirilmelidir. Bu şuurla yetişen nesiller ve güçlenen toplum ve devlet yapımız ile İslam dünyasında hem siyasi, hem de askeri birlik sağlanmış olur.  Bunları fert, toplum ve devletler olarak yapar isek, Kudüs ve Mescid-i Aksa siyonistlerden tamamen temizlenir ve yeryüzüne adalet ve İslam güneşi hâkim olur inşallah.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
30 gün önce
100 gün önce
198 gün önce
254 gün önce
317 gün önce
324 gün önce
534 gün önce
576 gün önce
639 gün önce
1045 gün önce
1178 gün önce
1192 gün önce
1248 gün önce
1304 gün önce
1325 gün önce
1339 gün önce
1359 gün önce
1401 gün önce
1416 gün önce
1436 gün önce
1444 gün önce
1474 gün önce
1479 gün önce
1547 gün önce
1696 gün önce
1829 gün önce
2001 gün önce
2025 gün önce
2053 gün önce
2238 gün önce
2367 gün önce
2389 gün önce
2514 gün önce
2580 gün önce
2606 gün önce
2637 gün önce
2780 gün önce
2816 gün önce
2921 gün önce
2944 gün önce
3174 gün önce
3244 gün önce
3365 gün önce
3523 gün önce
3526 gün önce
3582 gün önce
3600 gün önce
3603 gün önce
3624 gün önce
3658 gün önce
3713 gün önce
3722 gün önce
3795 gün önce
3914 gün önce
3889 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=