Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Ne Anlaşma Ne Ramazan Biliyorlar!

20 Mart 2025, 01:45 - Okunma: 607

Son yıllarda her üç aylar ve hususen Ramazan ayına girdiğimizde mutat bir şekilde ülkemizde İslam’a ve Müslümanlara yönelik saldırılar artıyor ve bizim bu manevi iklimden nasiplenmemiz engelleniyordu. Aynı şekilde terör rejimi de her yıl Ramazan ayında bilinçli olarak bir bahane ile Filistin’e saldırıyordu. Soykırım ortağı büyük şeytan ABD de geçmişte Ramazan ayında Irak’ı bombalamıştı.

Bu siyonist-emperyalist katiller sürüsü İslam’a ve Müslümanlara olan kinlerini özellikle Ramazan ayı ve bayram günlerinde katliamlara dönüştürüyorlar. 7 Ekim Aksa Tufanı Operasyonu’ndan bu yana saldırılarına ve vahşi katliamlarına devam ettiler. Geçen yıl Ramazan ayında bu saldırılarını artırıp yıldönümünü yâd ettiğimiz mazlum Halepçe katliamı gibi Gazze’de yeni yeni Halepçe katliamları yaşattılar ve yaşatıyorlar.

O gün Halepçe’de yaşanan vahşet, Gazze Şeridinde, Batı Şeria’da, Lübnan’da şimdi de Yemen’de yaşatılmak isteniyor. Halepçe o gün nasıl yalnızlığın, sahipsizliğin ve mazlumca katliama uğramanın sembolleştiği bir trajedi ise, bugün de Yemen’de yeni katliamlar ve trajediler yaşatılmak isteniyor.

19 Ocak’ta yürürlüğe giren ateşkese rağmen Gazze ve Batı Şeria’da saldırı ve katliamlarına devam eden israil terör örgütü (İTÖ), Gazze Şeridi’ne anlaşma gereği insani yardımların girmesi gerekirken engelliyor ve Gazze’de sivillerin toplu ölümüne zemin hazırlıyor. Ensarullah Hareketi, Gazze’ye insani yardımların engellenmesi halinde işgal gemilerinin geçişini engelleyecek operasyonlar başlatacakları uyarısında bulunmasının ardından baş katil, soykırım destekçisi ABD ve İngiltere kahraman Yemen halkına ve yönetimine yönelik hava saldırıları başlattı.

Kardeşlerimiz Gazze’de ölüm cenderesinde ve abluka altında gıda ve ilaca muhtaç durumda, çaresizlik içinde hayata tutunmaya çalışırken Yemen’in kahraman halkı ve yöneticileri Ekim 2023’ten beri canlarını ve ülkelerini tehlikeye atarak dünya müstekbirlerine karşı Gazze’ye destek olmayı lafta değil icraat ve eylemleriyle gösterdiler. İşgal gemilerine ve onlara destek olan ABD ve İngiltere’ye ait gemilerin İTÖ’ye girmelerine izin vermediler. Aden Körfezi ve Kızıldeniz’i İTÖ ve destekçilerine dar ettiler. Zaman zaman da İTÖ’ye füze saldırıları gerçekleştirdiler. Gazze’de katliam devam ettiği sürece desteklerine ne pahasına olursa olsun devam edeceklerini belirttiler ve ABD-İngiltere katillerinin saldırılarına rağmen bu duruşlarından asla taviz vermiyorlar.

Aslında İTÖ’nün saldırı ve yayılmacı planına baktığımızda Gazze Şeridi, Batı Şeria, Lübnan ve Suriye’den sonra Yemen’e saldıracağını bekliyorduk. Ancak saldırıyı İTÖ’den beklerken seçim öncesi “israilin en iyi dostu benim” diyen Trump, saldırıyı başlattı. Trump zaten, göreve gelir gelmez yeni katliamlar yapsın diye İTÖ’ye bir tonluk ağır bombalar dahil büyük askeri yardımları yapmadı mı?

Durum bu iken ümmetin haline bakıyoruz da içimiz kan ağlıyor. İlk günden beri Gazze direnişine destek veren Yemen halkının mezhebinden dolayı saldırıya sessiz kalanlar siz nasıl Allah’a hesap vereceksiniz? Yemen yönetimi ve halkı ilk günden beri elini değil, gövdesini taşın altına koyarken siz neden direnişe fiili destek vermediniz ey gafiller?

Bütün kıt imkanlarına rağmen İTÖ, ABD ve İngiltere şeytan üçlüsüne karşı Gazze’nin yanında duran ve geri adım atmayan Yemen’e her konuda destek olmak dinî ve insani bir sorumluluktur. Bunun ötesi İTÖ’ye destek olmaktır.

İnsanlık tarihine kara bir gün olarak geçen Halepçe katliamının üzerinden 37 yıl geçti ve hafızalardan silinmeyecek derin izler bıraktı. Mazlum Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen bu insanlık dışı katliamda ölenleri bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
80 gün önce
108 gün önce
150 gün önce
248 gün önce
304 gün önce
367 gün önce
374 gün önce
584 gün önce
626 gün önce
689 gün önce
1095 gün önce
1228 gün önce
1242 gün önce
1298 gün önce
1354 gün önce
1375 gün önce
1389 gün önce
1409 gün önce
1451 gün önce
1466 gün önce
1486 gün önce
1494 gün önce
1524 gün önce
1529 gün önce
1597 gün önce
1746 gün önce
1879 gün önce
2051 gün önce
2075 gün önce
2104 gün önce
2288 gün önce
2417 gün önce
2439 gün önce
2564 gün önce
2630 gün önce
2656 gün önce
2687 gün önce
2830 gün önce
2866 gün önce
2971 gün önce
2994 gün önce
3224 gün önce
3294 gün önce
3415 gün önce
3573 gün önce
3576 gün önce
3632 gün önce
3650 gün önce
3653 gün önce
3674 gün önce
3708 gün önce
3763 gün önce
3772 gün önce
3845 gün önce
3964 gün önce
3939 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=