Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Tüm Darbecilere Karşı Çıkmalıyız!

01 Eylül 2016, 19:56 - Okunma: 3585

15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşananlar sonrası TV'lerde boy gösterenler eliyle yeni bir oyunla karşı karşıyayız.

Bu zevat, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra Ergenekon ve balyozcu diye adlandırılan 28 Şubatçı Kemalist darbecileri temize çıkarmaya ve 'onlar görevde olsalardı bu darbe girişimi olmazdı diyerek; algı operasyonları ile toplumu ve devleti yönetenleri etkileyerek boşluktan faydalanmak istiyorlar.

Oysa Hareket Ordusu ile Sultan 2.Abdulhamid Han'ın tahttan indirilmesinden bu yana İttihat ve Terakkiciler ve devamları olan Laikçi Kemalistler bu darbeci geleneği sürdürdü. Bunları saymaya kalksak kitap yazmamız gerekecek. Ancak 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997, 27 Nisan E-Muhtıra darbe girişimleri halen etkileri yaşanan ve toplumun unutmadığı darbelerdir.

-2002 yılında Ak Parti iktidara geldikten sonra AK Parti iktidarına bir şey yaptırmamak adına bu güçler; ordu, basın, üniversiteler üzerinden hükümeti eli kolu bağlı hareket etmez noktaya getirmek için açıktan çalışmadılar mı?

-Başörtüsü özgürlüğü konusu olunca koro halinde, 'yapabiliyorsanız yapın' diyerek tehdit etmediler mi?

-Darbe planı ve defalarca Başbakan Erdoğan'a yönelik suikast planları ortaya çıkarılmadı mı?

-Üniversite rektörleri Genelkurmayda toplanıp 'arkanızdayız direnin' denilmedi mi?

-2007 yılında kutlu doğum etkinliğinde ilahi okuyan başörtülü kız çocukları var diye, 27 Nisan E-Muhtırası verilmedi mi?

-Cumhuriyet mitingleri tertip edilerek Hükümet düşürülmeye çalışılmadı mı?

-Bütün bunlarla hükümet durdurulamayınca Ak Parti'ye kapatma davası açılmadı mı?

Değerli dostlar! Yapılanlar elbette bunlardan ibaret değil.

Bu oyuna karşı uyanık olmamız, dost veya darbe karşıtı gibi görünenlere karşı Cumhurbaşkanı ve Hükümetin uyanık olması lazım. Unutmayalım ki; bu şekilde fırsat kullanarak boşluktan faydalanıp yer kapmaya çalışanlara dikkat edilmezse, ALLAH (CC) korusun Mısır'da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin yaptığı hataya düşerek darbecileri kendi elimizle işbaşına getirmiş oluruz.

Görebildiğimiz kadarıyla Cumhurbaşkanı ve Hükümet yetkilileri TSK ve Harp okulları sistem ve yapısını tamamen değiştirmek yolunda önemli adımlar atıyorlar. Buna tavizsiz bir şekilde devam etmelidirler. Çünkü bu yapı aynı tornadan çıkmış gibi darbeci üretmeye devam ediyor. Bunun için bu yapının mutlaka değiştirilmesi elzemdir. Hükümetin doğru yolda olduğunu bu darbeci Kemalist damarın ve Kemalist darbeci çevrelerin feveranlarından anlıyoruz.

Savcı Sayan'ın bir TV programında dediği gibi, 15 Temmuz gecesi halkın üzerine tank sürenler ile 28 Şubat'ta Sincan'da tank sürenler arasında hiçbir fark yoktur.

Evet, ikisi de halkın ve halk iradesinin düşmanıdırlar. Bütün darbecilere karşı çıkalım. Ha FETÖ ha ETÖ, ha Ergenekon ha Fergenekon, ha FETÖ'cü ha NATO'cu fark etmez hepside aynı şekilde halk ve hakikat düşmanı ve emperyalistlerin kuklasıdırlar.

Bizlere düşen kendi irademize sahip çıkarak, oynanan oyunlara karşı uyanık olmaktır. Sureti haktan görünüp bir darbeciye karşı çıkarken, kendini sütten çıkmış ak kaşık ve kurtarıcı gibi göstermeye çalışan darbeci sahtekarlara karşı uyanık olalım.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu darbeyi Atatürkçü subayların önlediğini NTV canlı yayınında söyledi. Aynı şekilde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç'ta 15 Temmuz'da laik eğitimin önemini iyice anladık mealinde açıklama yaptı. Bu açıklamalara çocuklar bile güler. 'Zırva tevil götürmez' sözünü hatırlatarak, konuyu "Alın Laikliğinizi başınıza çalın" yazıma havale ediyorum.

" Ey inananlar, kendinize dikkat edin. Siz doğru yolda olduğunuz takdirde doğru yoldan sapanlar size zarar veremezler..." -Maide: 105-

Değerli dostlar! Aslında bizim kurtarıcılara ihtiyacımız yoktur. ALLAH'ın ve Peygamberinin bizlere gösterdiği yolu takip ettiğimizde hiç kimse bizi aldatamayacak ve bizi yolumuzdan saptıramayacaktır. ALLAH bizi kurtarıcılardan kurtarsın... Wesselam...

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan ural
3412 gün önce
Güzel yazı ...
Yazarın Diğer Yazıları
92 gün önce
120 gün önce
162 gün önce
260 gün önce
316 gün önce
379 gün önce
386 gün önce
596 gün önce
638 gün önce
701 gün önce
1107 gün önce
1240 gün önce
1254 gün önce
1310 gün önce
1366 gün önce
1387 gün önce
1401 gün önce
1421 gün önce
1463 gün önce
1478 gün önce
1498 gün önce
1505 gün önce
1536 gün önce
1541 gün önce
1609 gün önce
1757 gün önce
1890 gün önce
2063 gün önce
2086 gün önce
2115 gün önce
2300 gün önce
2429 gün önce
2451 gün önce
2575 gün önce
2642 gün önce
2668 gün önce
2699 gün önce
2841 gün önce
2878 gün önce
2983 gün önce
3006 gün önce
3236 gün önce
3305 gün önce
3426 gün önce
3585 gün önce
3587 gün önce
3644 gün önce
3662 gün önce
3665 gün önce
3686 gün önce
3720 gün önce
3775 gün önce
3784 gün önce
3857 gün önce
3975 gün önce
3950 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=