Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Fahiş kiralar ve trafik keşmekeşliği sorunu!

23 Ocak 2019, 15:08 - Okunma: 1566

Batman’da şehrin birçok önemli ve kangren olmuş sorunu çözüm bekleye dursun, bugünkü yazımızda iki konuya temas edeceğiz.

Öncelikle ülkemizde yaşanan ekonomik kriz, fiyat artışları, piyasadaki, durgunluk yanında birde kiralarda yaşanan astronomik fiyat artışları zaten zor durumda olan esnafı iyiden iyiye sıkıntıya gark ediyor. Esnaf nasıl iş yaparım diye düşünürken, artan maliyetler ve yüksek vergi meblağları yanında yılbaşı ile artan kira fiyatları ile beli bükülmüş vaziyette. Bu sıkıntılar altından kalkamayan birçok esnaf ya küçülmeye giderek personel sayısını azaltıyor veya kepenk kapatıyor. Her iki durumda da önce ilimizin, sonra ülkemizin ekonomisine ağır bir darbe inmiş oluyor. Sadece kepenk kapatan esnaf veya işten çıkarılan asgari ücretli zarar görmüyor, bir bütün olarak hepimiz zarar görüyoruz. Lakin bunun bilincinde olmayan toplum ve yöneticilerimiz sorunu çözme anlamında bir adım atmıyor.

Ekonomiyi yönetenler pembe tablo çizmesine çiziyor; lakin reel kesime, yani pazara ve piyasaya pembe renk pek uğramıyor. Hep hayaller kapkara kalıyor.

Kira konusunda muztarip olan sadece esnaf ve tacirler mi? Elbette değil. Meskenlerde kiracı olan dar gelirli, asgari ücretli, Merhum Özal’ın deyimiyle orta direk te yüksek ev kiralarından şikayetçi. Öyle ya asgari ücretli bir aile ayda 700-750 TL kira, artı diğer giderleri nasıl ödesin? Hoş; asgari ücrette kağıt üzerinde ödeniyor görünüyor. Gerçekte o ücretin altında maaş alınıyor. Dar gelirli olmak suç mu? Fakir olmak suç mu? Güzel bir yaşam hak etmiyorlar mı? Peki, bu şartlarda nasıl güzel bir hayat sürecekler. Maaşlarını hep ev kirası, elektrik, doğalgaz vs. ile bitirip aç mı kalsınlar? Sosyal hayatları hiç olmasın! Hiç hastalanmasınlar! Çocukları okula gitmesin bu mu yani? Biraz kendimizi onların yerine koyarak hemhal olalım da belki vicdan yaparız. Zaten zor şartlar altında olan bu kardeşlerimizin ev kiralarını fahiş şekilde yükselterek onlara bir darbede biz vurmayalım…

Batman’da Trafik keşmekeşliği

Batman’ın en önemli sorunlarından biri de ulaşım yani trafik sorunudur. Batman’da yaya olmak zor, araç sahibi olmak daha da zor. Bir yerden bir yere gitmek bu trafikte tam bir eziyete dönüşüyor. Bir yere mecbur kalmadıkça çıkmak istemiyorsunuz ve kendinizi adeta açık cezaevine hapsedilmiş hissediyorsunuz. Yeter artık çözün bu sorunu!

Bitmek bilmeyen kazı ve yol çalışmaları sürücüleri canından bezdirdi. Yollar adeta yap-boz oyun tahtasına döndü. Aynı yollar defalarca yapılıp bozuluyor. Halkın parası neden çöpe atılıyor yazık değil mi? Eziyeti de cabası.

Görüştüğümüz birçok sürücü kapanan cep aralık ve kavşaklar nedeniyle Batman trafiğinin ana artellere yönlendirildiğini, oralarda da park eden araçlar, yolların yetersizliği ve sinyalizasyonların çalışmaması yüzünden trafiğin tıkandığı ve akıcılıktan uzak olduğunu belirtiyorlar. Birde tek yön uygulamasının denetim yapılmadığından ters yöne girenler ve yanlış park eden araçlar nedeniyle maalesef fayda yerine zarar veriyor.

Yol çalışmaları ve kazılar artık bitirilsin de şehir bir nefes alsın. Aksi takdirde her gün kazalara ve kazalardan kaynaklı kavgalara şahid olacağız. Başka şehirlerde; şehri rahatlatacak projeler ve kalıcı yollar ile bu sorun kökten çözülürken, Batman’da neden çözülemiyor? Bu sorunu kim neden çözmek istemiyor?

Son olarak şehrin trafik yükünü omuzlayan Diyarbakır Caddesi’nin rahatlaması açısından uzun süredir güvenlik gerekçesiyle kapalı olan Valilik ve Emniyet Müdürlüğü arasındaki Adalet Caddesi’nin trafiğe açılması zamanının geldiğini düşünüyorum. Sayın Valimizden bu sorunu çözme noktasında adım atmasını bekliyoruz.

Selam ve dua ile….

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
279 gün önce
412 gün önce
426 gün önce
482 gün önce
538 gün önce
573 gün önce
593 gün önce
635 gün önce
650 gün önce
929 gün önce
1063 gün önce
1235 gün önce
1258 gün önce
1287 gün önce
1472 gün önce
1601 gün önce
1623 gün önce
1747 gün önce
1814 gün önce
1840 gün önce
1871 gün önce
2013 gün önce
2050 gün önce
2155 gün önce
2178 gün önce
2408 gün önce
2478 gün önce
2599 gün önce
2757 gün önce
2759 gün önce
2816 gün önce
2834 gün önce
2837 gün önce
2858 gün önce
2892 gün önce
2947 gün önce
2956 gün önce
3029 gün önce
3147 gün önce
3122 gün önce

RSS
© 2023 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=