Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Camiler Çocuklarımızla Şenlensin!

30 Haziran 2022, 00:35 - Okunma: 498

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında tam kapanmadan dolayı yaz Kur’an Kursları açılamadı. Geçen yıl da koronavirüs tedbirleri doğrultusunda tedbirler gözetilerek ancak 5 Temmuz da açılabilmişti. Bu yıl “Haydi! Koş Gel, Camiler Seninle Güzel” mottosuyla başlatılan Yaz Kur’an Kursları, camilerde ve Kur’an kurslarında 27 Haziran Pazartesi (dün) itibariyle başladı ve 26 Ağustos’ta da sona erecek. Konuyla ilgili Diyanet’ten yapılan açıklamada şöyle denildi;

“Milyonlarca çocuk ve genç Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere İslam’ın temel inanç esaslarını, ibadetleri ve Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) hayatını öğrenecek. Ayrıca kurslara katılacak çocukların dini yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri için gerekli dua ve sureleri ezberlemeleri ve Kur’an-ı Kerim’i meali ile birlikte okuma alışkanlığı kazanmaları amacıyla etkinliklerle dersler işlenecek.”

Evet, İslam’ın en belirgin şiarı olan camilerde çocuk sesleri ve cıvıltıları yoksa geleceğimizden ve neslimizden emin olamayız. O yüzden çocuklarımız, yeğenlerimiz, torunlarımız, kardeşlerimiz kim varsa Yaz Kur’an kurslarına yazdırıp devam etmelerini sağlamalıyız. Çocuklarımız bu kurslara giderek yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i, Peygamber efendimizin hayatı ve sünnetini öğrenecekler. Çocuklarımızı camiye göndererek hem İslam’ı öğrenmelerini hem de ibadet alışkanlığını kazanmalarını sağlamayız. Aynı zamanda sosyalleşerek; TV, internet ve cep-mobil esaretinden kurtulmalarını sağlamalıyız.

Çocuklarımızın kurslara ve camiye gelmeleri ve alışmaları konusunda ailelere büyük iş düşüyor. Onları cami ile tanıştırmalı ve camiyi sevdirmeliyiz. Bunun için tabi ki öncelikle camiye düzenli gitmemiz, cami usul ve erkânına riayet etmemiz gerekir.

Bir de özellikle yaşlılarımız, camiye gelen çocuklara şefkatle davranarak, camiyi ve dinimizi sevdirmelidirler. Yoksa gürültü yapıyorlar diye onlara kızarak onları camiden uzaklaştırma hatasına düşersek, büyük vebal altında kalacağımızı unutmayalım.

Önceki hafta hutbede de denildiği gibi:

“…Allah Teâlâ’nın bizlere emanet ettiği en kıymetli nimetlerden biri de çocuklarımızdır. Onlar gözümüzün nuru, gönlümüzün süruru, ailemizin neşesi ve geleceğimizin teminatıdır. Fani olan insanın gök kubbe altında bırakabileceği en değerli ve en anlamlı eseridir çocuklar…

Evet, nasıl ki anne-babanın çocukları üzerinde hakları varsa çocukların da ebeveynleri üzerinde hakları vardır. Çocuklarımızın yeme, içme ve barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamak temel görevimizdir. Bununla birlikte saf ve temiz bir fıtratla dünyaya gelen yavrularımızı Allah’a kulluk bilinci ve ibadet aşkıyla büyütmek, iyi bir insan ve güzel bir Müslüman olarak yetiştirmek de bizim sorumluluğumuzdur…

‘Haydi Koş gel, Camiler Seninle Güzel’ şiarıyla camilerimiz göz aydınlığı yavrularımızla bir kez daha şenlenecek. Çocuklarımız Kur’an’ın anlam dünyasıyla buluşacak, İslam ahlak ve terbiyesini gönüllerine nakşedecek inşallah. Bütün anne-babaları çocuklarımızı sevgiyle bu önemli faaliyetimize teşvik etmeye ve hocalarımıza destek olmaya davet ediyoruz.”

Yaz Kur’an Kurslarına ilişkin açıklama yapan Kur’an Nesli Platformu da, ebeveynlere çocuklarını yaz dönemini faydalı geçirebilmeleri için camilere göndermeye çağırdı.

Kur’an Nesli Platformu açıklamasında: “Çocuklarımızın okuldan uzak kaldıkları bu yaz dönemini faydalı bir şekilde geçirebilmesi için tüm anne babaları, çocuklarını camilere göndermeye davet ediyoruz. Sorumluluk sahibi herkesin de bu konuda daha fazla duyarlılık göstermesi ve yürütülen çalışmaların tatil dönemi ile sınırlı kalmayıp yılın tümüne yayılması ve hatta okul müfredatına da yerleştirilmesi için çaba sarf etmesi gerektiğine inanıyoruz.” Denildi.

Yaz kurslarını bir nimet ve fırsat olarak görmeli ve çocuklarımızı, kardeş ve yeğenlerimizi şevkle camilere yönlendirmeliyiz. Camiler önceki yıllarda olduğu gibi çocuklarla şenlenmeli ve çocuklara sevdirilmelidir. Çocukların olmadığı camiler mahzun ve ruhsuz bir yapıdan farksız olmayacaktır. Yaz Kur’an Kursları çocuklara camiyi sevdirmek için büyük bir fırsattır. Peygamberimiz bir hadisi şeriflerinde "Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerimi öğrenen ve öğretendir" buyuruyor. ALLAH’ın kitabını öğrenmek, İslam’ın esas inançlarını bilmek, her Müslümanın temel görevidir. Günümüzde, ahlaksızlık ve her türlü gayrı meşru kötülüklerin yaygınlaştığı bir dönemde anne ve babalar olarak çocuklarımıza sahip çıkmak, onları en güzel bir şekilde yetiştirmek, Peygamberimizin hayatını öğretmek, İslam’ı, Kur’an’ı ve camiyi çocuklarımıza sevdirmek zorundayız. Bunun için yaz Kur’an kurslarını çocuklarımızın dünya ve ahiret saadeti için ganimet ve fırsat bilelim.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
72 gün önce
477 gün önce
611 gün önce
625 gün önce
681 gün önce
737 gün önce
772 gün önce
791 gün önce
834 gün önce
849 gün önce
1128 gün önce
1261 gün önce
1434 gün önce
1457 gün önce
1486 gün önce
1671 gün önce
1800 gün önce
1822 gün önce
1946 gün önce
2013 gün önce
2039 gün önce
2070 gün önce
2212 gün önce
2249 gün önce
2354 gün önce
2377 gün önce
2607 gün önce
2676 gün önce
2797 gün önce
2956 gün önce
2958 gün önce
3015 gün önce
3033 gün önce
3036 gün önce
3057 gün önce
3091 gün önce
3146 gün önce
3155 gün önce
3228 gün önce
3346 gün önce
3321 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=