Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Dizilerde ne mesaj verilmek isteniyor?

11 Ekim 2017, 20:23 - Okunma: 2768

Son dönemlerde “Algı operasyonu” tabiri sıkça kullanılıyor. Küfrün geçmişten bu yana kullandığı bu kara propaganda silahı günümüzde güncellenerek “Algı Operasyonu” adını aldı ve nesiller fark ettirilmeden; dostuna, dinine, medeniyetine ve tarihine düşman, düşmanlarına dost nazarıyla bakar hale getiriliyor.

Eski Yeşilçam filmlerini hatırlarsanız dindar insanlar, imam karakterleri hep aşağılanır, “sahtekar, üç kağıtçı ve iğreti” modelle topluma ve nesillere gösterilip zihinlere nakşedildi. Bunun etkisini fark edelim veya etmeyelim; dindar, sakallı, sarıklı ve cübbeli biri veya çarşaflı bir kadın görüldüğünde çocukların ve nesillerin korkması ve ürkmesi amaçlandı. Ve bu oyunla nesiller dinden uzaklaştırıldı. Öte yandan aynı çevreler papaz, rahibe vb. kişileri ile içki içen İslami yaşantıdan uzak kişileri ise “temiz kalpli, iyi ve örnek insanlar şeklinde rol model olarak gösterdiler. Maalesef yıllarca bunda başarılı oldular.

Cami ve Kur’an kursları denildiğinde elinde sopa olan ve falaka resimleri ile çocuklarımızı Kur’an okumaktan, camiye gitmekten ve İslam’ı öğrenmekten men ettiler.

Şimdi bunlar biraz aşıldı ancak artarak sinsice bazen de arsız bir şekilde açıktan yapılıyor. Bazen “İmam nikah kıyamaz” derler. Bazen “camiler boş, yenisine ne gerek var” Bazen de “cami, Kur’an kursu yerine okul yapalım” derler. Bizim saf Müslümanlarda bu laflara kanarlar. Oysa amaç İslam’ın önünü kesmek için ortaya konulan projenin uygulanmasından başka bir şey değildir. Unutmayalım ki, 10–15 saniyede oluşan bir önyargıyı yıllarca kıramazsınız.

Şimdi muhafazakar hükümete rağmen gerek okul kitaplarında (müfredat değişmesine rağmen) gerekse gazete ve TV’lerde alabildiğince algı operasyonları ile nesillerimiz İslam’dan uzaklaştırılmak isteniyor.

Çok izlenen ve başlı başına bir sektör haline gelen TV dizilerine baktığımızda dikkatimizi çeken en önemli  mesele bilinçli bir şekilde İslam’ın yaşamdan çekilmesi konusudur. Diğer kanal ve programlarını anlatmaya gerek yok. Muhafazakar medya ve hükümet bağlı TRT’de yayınlanan “seksenler, hangimiz sevmedik vb” dizilere baktığımızda; koskoca bir mahalleyi anlatıyorlar fakat nedense mahallede dindar bir insan bile yok. Peki,  hangi mahallede veya ailede başörtülü ve namaz kılan kimse yok? Ama bilerek bunlar es geçiliyor ve  “Laik, seküler” anlayışa uygun tipler makul ve makbul vatandaş ve iyi kalpli, namuslu vatandaşlar olarak topluma sunuluyor. Bununla ne demek isteniyor; Ha demek ki, iyi insan olmak için namaz kılmak veya ALLAH’a kul olmaya gerek yok. İbadete ve başını örtmeye de gerek yok. Zaten dine de hiç gerek yok…(Haşa)

Peki, diğer dizileri geçelim de belli bir amaçla çekilen tarihi diziler baktığımız da: Diriliş Ertuğrul, Sultan Abdulhamit dönemini anlatan Payitaht dizisinde bile günümüz seküler din anlayışına uygun olarak tarihi şahsiyetler ne halde gösteriliyor. Kadınların bilinçli bir şekilde tesettürleri arabeskleştiriliyor. Aynen İslam öncesi Mekke kadınlarının tesettürü şeklinde seyirciye sunuluyor. Bununla da nesillerimize, ‘bakın böylede örtünseniz olur deniyor.’

Ya okul kitaplarında örtülü ve sakallı olan dindar kişilerin sadece yaşlı dede ve nineler olarak gösterilmesine ne demeli? Tıpkı 1930’lı yıllardan beri uygulanan namaz kılan ve dindar olanlar, toplumun en alt tabakasıdır. Kariyeri ve toplumda konum sahibi olmayan kişiler ancak namaz kılar imajı gibi. Öyle ya onlara göre anca müstahdemler namaz kılar, hizmetçiler başını örter, seçkinler hep dine karşı olur. 

Çok şükür bugünler geçti. Artık amirlerde, bakanlarda, başbakanlar da, cumhurbaşkanları da namaz kılan bir toplum haline geldik. Lakin bazı noktalarda zihniyetimiz maalesef halen değişmedi.

Bize düşen küfrün sinsi oyunlarına karşı uyanık olmak ve İslam’ın hattından ayrılmamaktır.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
99 gün önce
127 gün önce
169 gün önce
267 gün önce
323 gün önce
386 gün önce
393 gün önce
603 gün önce
645 gün önce
708 gün önce
1114 gün önce
1247 gün önce
1261 gün önce
1317 gün önce
1373 gün önce
1394 gün önce
1408 gün önce
1428 gün önce
1470 gün önce
1485 gün önce
1505 gün önce
1513 gün önce
1543 gün önce
1548 gün önce
1616 gün önce
1765 gün önce
1898 gün önce
2070 gün önce
2094 gün önce
2123 gün önce
2307 gün önce
2436 gün önce
2458 gün önce
2583 gün önce
2649 gün önce
2675 gün önce
2706 gün önce
2849 gün önce
2885 gün önce
2990 gün önce
3013 gün önce
3243 gün önce
3313 gün önce
3434 gün önce
3592 gün önce
3595 gün önce
3651 gün önce
3669 gün önce
3672 gün önce
3693 gün önce
3727 gün önce
3782 gün önce
3791 gün önce
3864 gün önce
3983 gün önce
3958 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=