Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

35 yıl öncesine döndük!

03 Mart 2015, 18:10 - Okunma: 3193

Değerli okuyucular!

Geçtiğimiz günlerde bir ziyarete giderken binaya girmeden önce elektrik direğinin önünde durdum. Ziyarete beraber gittiğimiz arkadaşı yanıma çağırdım. “Gel, gel! Hatırlar mısın? İlkokula giderken ayakkabılarımız tamamen çamura bulanmış olurdu. Bizde bu yüzden ilk önce ayakkabılarımızı temizler gideceğimiz yere öyle girerdik. Bak şimdi aynen eski günlere dönmüşüz, gel de ayakkabımızın çamurunu temizleyip binaya öyle girelim.” dedim. Yaşları müsait olanlar 35 yıl öncesini hatırlarlar. O dönemde her evin ve binanın önünde ayakkabıdaki çamuru temizlemek için betona demir dikilirdi ki; gelen kişiler ayakkabılarındaki çamuru temizleyip öyle içeri girsinler.

Yine o dönemde Batman dışına çıktığımızda “Batman’ın neyi meşhurdur?” diye soranlara şöyle cevap verirdik: “Yazın tozu, kışın çamuru meşhurdur.”

Değerli Dostlar!

16 yıldır belediye yönetimleri asli görevleri olan şehre hizmet dışında başka işlerle uğraştıklarından dolayı maalesef o günlere geri döndük. Ataullah Hamidi ve özellikle merhum Başkan Salih Gök döneminden beri değişen başkanlara rağmen Batman halkı hizmet görmedi. Bunu Batmanlıların ekserisi görüyor ve söylüyor. Şimdi ilkokul ve ortaöğretim yıllarımıza geri döndük. Yine yazın tozun, kışın çamurun esiri olduk. Gelişen ve ilerleyen teknoloji ve büyüyen şehre rağmen bu kaderimiz değişmedi. Birde artan araç sayısı, yapılmayan temizlik ve bir türlü kapatılmayan çukurlar şehri iyice yaşanmaz hale getirdi. Herkes bu durumu ve hizmet yapılmadığını görmesine rağmen ne hikmetse; seçimlerde siyaset ön plana çıkıyor ve aynı kesim yine seçimi kazanıyor. Şimdiki Başkan Sabri Özdemir ve Eski Başkan vekili Serhat Temel de bunu kısmen de olsa açıklamalarıyla itiraf etmişlerdi. (1)

Yerel yönetimi 16 yıldır işgal edenler bu durumun hep böyle devam edeceğini mi düşünüyorlar acaba? -Doğrusu bunu merak ediyorum!- Ama şunu unutmasınlar! Bir gün bu halk “siyaset” ile gözlerine perde çekenlere gereken dersi verecektir. Halk elbet bir gün hizmetin “siyaset”e engel olmadığını görecektir. Yine halk başka şehirlerde yerel yönetimlerin halkına yaptığı hizmeti görecek ve yıllarca ezilen halkın en iyi hizmete layık olduğunu dillendirecektir. Hizmet etmeyenlere elbette “Edi bese”  diyecektir. Batı illerinde birçok belediye asfalt, temizlik gibi rutin belediye işlerini çoktan aşmış ve mega projelerle şehirlerini kalkındırırken, bizler hâla kapatılmayan çukurlar ve çamurla uğraşıyoruz.

Evet, eğer gerçekten halktan yana iseniz ve halkın iyiliğini düşünüyorsanız, bu “siyaset” edebiyatını bırakında halka en iyi hizmeti yapmaya çalışın. Yıllarca ezilen ve zulme maruz kalan bu halk en iyi hizmete layıktır. Bunu yapmak ne kimliğe ne de siyasete engel değildir. Batıdaki illere bakın! MHP’li bazı belediyeler kendi siyasi görüşlerini koruyarak ve bu yönde adım atmalarına rağmen, şehre ve halka hizmeti devam ettiriyorlar. Ve bu hizmeti parti görüşüne fayda vermek için de kullanıyor olabilirler. Yine CHP’li ve AK Partili belediyeler içinde durum aynıdır. Unutmayalım ki, kapatılan Refah Partisi, kazandığı belediyelerde yaptığı hizmetler ve atılım sonucu iktidara geldi.

Belediyeleri dar ideolojik kalıpların tekelinden çıkarın. İnsanlarımız artık dar ideolojik kalıpların kamplaştırdığı siyasete değil, kendisi ve evladları için yani geleceği için hizmet edecek ama bununla birlikte özünü koruyacak siyaseti tercih edecektir. Toplumun ve zamanın dinamikleri bunu zorlayacaktır. Halkına hizmet etmek isteyen partiler süreci ve zamanın ruhunu doğru okurlarsa kazanacaklardır. Aksi takdirde siyaset tarihinin çöplüğünde yerlerini alacaklardır. İnsanlık Tarihi, kendisine hizmet edenleri hep hayırla yâd etmiştir. Önemli olan müspet hizmetlerde ve eser bırakarak hayırla anılmaktır. “At ölür kalır semeri, yiğit ölür kalır eseri” sözünü unutmayalım…

Selam ve dua ile…

Dipnot:

1-(İsteyenler bu linklere bakabilirler:http://www.batman.bel.tr/GuncelDuyurular.aspx?t=TumHaberler&ID=711 vehttp://www.batmancagdas.com/roportajlar/es-baskanlik-kurtlerin-turkiye-siyasetine-kazandirdigi-bir-olgudur-h32083.html )

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
63 gün önce
133 gün önce
231 gün önce
287 gün önce
350 gün önce
357 gün önce
567 gün önce
609 gün önce
672 gün önce
1077 gün önce
1211 gün önce
1225 gün önce
1281 gün önce
1337 gün önce
1357 gün önce
1372 gün önce
1391 gün önce
1433 gün önce
1448 gün önce
1468 gün önce
1476 gün önce
1506 gün önce
1511 gün önce
1579 gün önce
1728 gün önce
1861 gün önce
2034 gün önce
2057 gün önce
2086 gün önce
2270 gün önce
2400 gün önce
2421 gün önce
2546 gün önce
2613 gün önce
2639 gün önce
2670 gün önce
2812 gün önce
2849 gün önce
2954 gün önce
2977 gün önce
3207 gün önce
3276 gün önce
3397 gün önce
3555 gün önce
3558 gün önce
3614 gün önce
3632 gün önce
3635 gün önce
3656 gün önce
3690 gün önce
3745 gün önce
3754 gün önce
3827 gün önce
3946 gün önce
3921 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=