Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

35 yıl öncesine döndük!

03 Mart 2015, 18:10 - Okunma: 3239

Değerli okuyucular!

Geçtiğimiz günlerde bir ziyarete giderken binaya girmeden önce elektrik direğinin önünde durdum. Ziyarete beraber gittiğimiz arkadaşı yanıma çağırdım. “Gel, gel! Hatırlar mısın? İlkokula giderken ayakkabılarımız tamamen çamura bulanmış olurdu. Bizde bu yüzden ilk önce ayakkabılarımızı temizler gideceğimiz yere öyle girerdik. Bak şimdi aynen eski günlere dönmüşüz, gel de ayakkabımızın çamurunu temizleyip binaya öyle girelim.” dedim. Yaşları müsait olanlar 35 yıl öncesini hatırlarlar. O dönemde her evin ve binanın önünde ayakkabıdaki çamuru temizlemek için betona demir dikilirdi ki; gelen kişiler ayakkabılarındaki çamuru temizleyip öyle içeri girsinler.

Yine o dönemde Batman dışına çıktığımızda “Batman’ın neyi meşhurdur?” diye soranlara şöyle cevap verirdik: “Yazın tozu, kışın çamuru meşhurdur.”

Değerli Dostlar!

16 yıldır belediye yönetimleri asli görevleri olan şehre hizmet dışında başka işlerle uğraştıklarından dolayı maalesef o günlere geri döndük. Ataullah Hamidi ve özellikle merhum Başkan Salih Gök döneminden beri değişen başkanlara rağmen Batman halkı hizmet görmedi. Bunu Batmanlıların ekserisi görüyor ve söylüyor. Şimdi ilkokul ve ortaöğretim yıllarımıza geri döndük. Yine yazın tozun, kışın çamurun esiri olduk. Gelişen ve ilerleyen teknoloji ve büyüyen şehre rağmen bu kaderimiz değişmedi. Birde artan araç sayısı, yapılmayan temizlik ve bir türlü kapatılmayan çukurlar şehri iyice yaşanmaz hale getirdi. Herkes bu durumu ve hizmet yapılmadığını görmesine rağmen ne hikmetse; seçimlerde siyaset ön plana çıkıyor ve aynı kesim yine seçimi kazanıyor. Şimdiki Başkan Sabri Özdemir ve Eski Başkan vekili Serhat Temel de bunu kısmen de olsa açıklamalarıyla itiraf etmişlerdi. (1)

Yerel yönetimi 16 yıldır işgal edenler bu durumun hep böyle devam edeceğini mi düşünüyorlar acaba? -Doğrusu bunu merak ediyorum!- Ama şunu unutmasınlar! Bir gün bu halk “siyaset” ile gözlerine perde çekenlere gereken dersi verecektir. Halk elbet bir gün hizmetin “siyaset”e engel olmadığını görecektir. Yine halk başka şehirlerde yerel yönetimlerin halkına yaptığı hizmeti görecek ve yıllarca ezilen halkın en iyi hizmete layık olduğunu dillendirecektir. Hizmet etmeyenlere elbette “Edi bese”  diyecektir. Batı illerinde birçok belediye asfalt, temizlik gibi rutin belediye işlerini çoktan aşmış ve mega projelerle şehirlerini kalkındırırken, bizler hâla kapatılmayan çukurlar ve çamurla uğraşıyoruz.

Evet, eğer gerçekten halktan yana iseniz ve halkın iyiliğini düşünüyorsanız, bu “siyaset” edebiyatını bırakında halka en iyi hizmeti yapmaya çalışın. Yıllarca ezilen ve zulme maruz kalan bu halk en iyi hizmete layıktır. Bunu yapmak ne kimliğe ne de siyasete engel değildir. Batıdaki illere bakın! MHP’li bazı belediyeler kendi siyasi görüşlerini koruyarak ve bu yönde adım atmalarına rağmen, şehre ve halka hizmeti devam ettiriyorlar. Ve bu hizmeti parti görüşüne fayda vermek için de kullanıyor olabilirler. Yine CHP’li ve AK Partili belediyeler içinde durum aynıdır. Unutmayalım ki, kapatılan Refah Partisi, kazandığı belediyelerde yaptığı hizmetler ve atılım sonucu iktidara geldi.

Belediyeleri dar ideolojik kalıpların tekelinden çıkarın. İnsanlarımız artık dar ideolojik kalıpların kamplaştırdığı siyasete değil, kendisi ve evladları için yani geleceği için hizmet edecek ama bununla birlikte özünü koruyacak siyaseti tercih edecektir. Toplumun ve zamanın dinamikleri bunu zorlayacaktır. Halkına hizmet etmek isteyen partiler süreci ve zamanın ruhunu doğru okurlarsa kazanacaklardır. Aksi takdirde siyaset tarihinin çöplüğünde yerlerini alacaklardır. İnsanlık Tarihi, kendisine hizmet edenleri hep hayırla yâd etmiştir. Önemli olan müspet hizmetlerde ve eser bırakarak hayırla anılmaktır. “At ölür kalır semeri, yiğit ölür kalır eseri” sözünü unutmayalım…

Selam ve dua ile…

Dipnot:

1-(İsteyenler bu linklere bakabilirler:http://www.batman.bel.tr/GuncelDuyurular.aspx?t=TumHaberler&ID=711 vehttp://www.batmancagdas.com/roportajlar/es-baskanlik-kurtlerin-turkiye-siyasetine-kazandirdigi-bir-olgudur-h32083.html )

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
138 gün önce
166 gün önce
208 gün önce
306 gün önce
362 gün önce
425 gün önce
432 gün önce
642 gün önce
684 gün önce
747 gün önce
1153 gün önce
1286 gün önce
1300 gün önce
1356 gün önce
1412 gün önce
1433 gün önce
1447 gün önce
1467 gün önce
1509 gün önce
1524 gün önce
1544 gün önce
1551 gün önce
1582 gün önce
1587 gün önce
1655 gün önce
1803 gün önce
1937 gün önce
2109 gün önce
2132 gün önce
2161 gün önce
2346 gün önce
2475 gün önce
2497 gün önce
2621 gün önce
2688 gün önce
2714 gün önce
2745 gün önce
2887 gün önce
2924 gün önce
3029 gün önce
3052 gün önce
3282 gün önce
3352 gün önce
3473 gün önce
3631 gün önce
3633 gün önce
3690 gün önce
3708 gün önce
3711 gün önce
3732 gün önce
3766 gün önce
3821 gün önce
3830 gün önce
3903 gün önce
4021 gün önce
3996 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=