Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Her şeye rağmen bayram sevincini yaşayalım!

24 Mayıs 2020, 16:31 - Okunma: 3965

Ramazan ayında olduğu gibi Ramazan Bayramında da;

 

Saf tutulmayan camiler mahzun,

Hutbe okunmayan minberler mahzun,

Lebbeyk seslerinin yükselmediği Kâbe mahzun,

Müminlerin ziyaretinden mahrum kalan Mescid-i Nebevi mahzun,

Siyonist zalimlerin esareti altında inleyen Mescid-i Aksa mahzun,

Ramazan ve bayramı idrak edemeyen ümmet mahzun… mahzun… mahzun…

Evet, on bir ayın sultanı Ramazan ayının sonuna geldik. Rahmeti, bereketi, mağfireti ve kurtuluşu barındıran bu rahmet mevsimini korona salgını nedeniyle buruk bir şekilde geçirdik. Bu Ramazanda bir ilk olarak camilerden, cuma hutbesi, Teravih ve mukabele sünneti ve bir arada iftar yapmaktan mahrum kaldık. Ramazan ayını koronadan dolayı ömrümüzde ilk defa camisiz, cemaatsiz, hüzün dolu bir Ramazan geçirdik.

Bu sıkıntılı ortam yetmezmiş gibi birde çarşamba günü İzmir’de Karşıyaka, Konak, Çiğli, Buca gibi birçok ilçesindeki camilerin minarelerinden İtalyan partizan marşı “Çav Bella” çalınması rezalet ve alçaklığına ne diyeceğiz şimdi?

İzmir Müftülüğü, “…ilimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır.” Açıklamasında bulundu. Bir gün sonra yine aynı rezalet yaşandı. Sonunda İzmir Müftülüğü, merkezi sistemi geçici olarak kapatma kararı aldı.

Tamam, soruşturma ve suç duyurusunda bulunuyorsunuz; yalnız bunlardan bir şey çıkmıyor. Bunu yapanlara kâr kalıyor. Bunu yapan alçak ve şerefsizler yakalanıp en ağır cezayı almalıdırlar.

Şimdi de önümüzdeki pazar günü, salgından dolayı ilk kez ‘sokağa çıkma kısıtlaması’ ile bayramları bayram yapan ziyaretleşmeden mahrum bir şekilde Ramazan Bayramı’nı evimizde idrak edeceğiz. İslam'ın en önemli şiarlarından biri olan Ramazan Bayramı’na ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu salgından dolayı buruk yaşıyoruz. Bu sıkıntılı süreçten bir an evvel kurtularak, özgür bayramlara kavuşmak için yüce Rabbimize yakarışta bulunalım.

Bütün sıkıntılara rağmen bayrama ulaşmanın sevincini yaşayalım ve bu sevinci herkesle paylaşalım. Aile büyüklerimiz, akraba, dost ve yakınlarımızı koronadan dolayı ziyaret edemezsek te, genelde malayani işlerle vaktimizi harcadığımız telefonla arayıp bayramlarını tebrik edelim ve sıla-i rahim sünnetini yerine getirelim.

Ramazan ayının manevi atmosferinden, feyz ve bereketinden inşallah yeterince faydalanmışızdır. Bir sonraki Ramazana dua edelim de, sıkıntısız bir süreçte ve ibadetlerden mahrum olmadan yaşayalım. Bu süreçte edindiğimiz tecrübe ve mecburide olsa hayatımızın muhasebesini yaparak güzel bir tefekkür etme imkânı elde ettik. Bundan sonraki hayatımıza yaşadığımız bu sıkıntılı süreçten gerekli dersi alarak, hayatımıza yön vermeliyiz. Eğer Ramazandaki kazanımlarımız hayatımızın kalanında devam ettiremezsek, ibadetlerle, güzel alışkanlıklarla, hayatımızın her anını her safhasını tanzim etmezsek huzura eremeyiz, ahirette de kurtulamayız.

Ramazan Bayramı’nın halkımıza, İslam âlemine ve insanlığa salgından kurtulma ve hayırlar getirmesini yüce ALLAH’tan diliyorum. Bayramın Ümmetin birlik ve dirliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur ve selamet sahiline ulaşmasına ve hidayetine vesile olmasını dilerim.

Selam ve dua ile hayırlı bayramlar…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
124 gün önce
152 gün önce
194 gün önce
292 gün önce
348 gün önce
411 gün önce
418 gün önce
628 gün önce
670 gün önce
733 gün önce
1138 gün önce
1272 gün önce
1286 gün önce
1342 gün önce
1398 gün önce
1418 gün önce
1433 gün önce
1452 gün önce
1494 gün önce
1509 gün önce
1529 gün önce
1537 gün önce
1567 gün önce
1572 gün önce
1640 gün önce
1789 gün önce
1922 gün önce
2095 gün önce
2118 gün önce
2147 gün önce
2331 gün önce
2461 gün önce
2482 gün önce
2607 gün önce
2674 gün önce
2700 gün önce
2730 gün önce
2873 gün önce
2910 gün önce
3015 gün önce
3038 gün önce
3268 gün önce
3337 gün önce
3458 gün önce
3616 gün önce
3619 gün önce
3675 gün önce
3693 gün önce
3696 gün önce
3717 gün önce
3751 gün önce
3806 gün önce
3815 gün önce
3888 gün önce
4007 gün önce
3982 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=