Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Safları Sıklaştıralım!

13 Nisan 2023, 15:12 - Okunma: 316

Genelde bu sözü cemaatle namaz kılarken imamlarımızdan sünnete uyarak, “Safları sıklaştırın, safları sık ve düzgün yapalım, araya şeytan girmesin, Allah hepinize rahmetiyle muamele etsin” şeklinde duyarız. Dinin direği olan namaz da namazdaki saf düzeni de İslam’ın şiarları açısından son derece önemlidir. Namazda sağlanan saf düzeni bütün hayatımızda örnek olması açısından bir emsal teşkil eder. Ümmet olmamız, kardeş olmamız, birlik halinde olmamızı sembolize eder. Hayatın her alanını düzenleyen aziz dinimiz İslam, Müslümanların her konuda nizam, intizam içerisinde olmalarını, birlik ve dayanışma ruhuyla hareket etmelerini ve ihtilafa düşüp parçalanmamaları konusunda uyarmıştır.  (Al’i İmran: 103, Enfâl: 46 ayetleri gibi)

Müslümanlar olarak tarih boyunca ne zaman ki saflarımızı sıklaştırdık, vahdet ve dayanışma içerisinde hareket ettik ise zaferler elde ettik ne zaman ki ihtilaflara duçar olduk mağlubiyetler kaçınılmaz oldu.

Ümmet ve ülke olarak maalesef İslam düşmanları aramızdaki ihtilafları körükleyerek artırma ve bundan faydalanma yoluna gidiyor ve bizler safları sıklaştırmadığımız ve birlik halinde olmadığımız için sürekli darbe yiyoruz. Oysa bir olup Allah’ın dinine sımsıkı sarılırsak, Allah’ın yardımına mazhar olur ve hiçbir şer güç bize zarar vermeyecektir. (Mâide: 105’te buyrulduğu gibi)

Son yıllarda Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere saldırmayı gelenek haline getiren siyonist işgal güçleri, saldırılarına bu yıl da devam etti. Geçen hafta siyonist Yahudiler, Mısır'da kölelikten kurtarılan İsrailoğullarının göç hikâyesini anlatan “Pesah Bayramı” bahanesiyle Mescid-i Aksa'ya silahlı baskın düzenledi ve Kıble Mescidinde namaz kılan Müslümanlara saldırdılar. Filistinli Müslümanlar Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya kanları pahasına sahip çıkma adına akın ettiler. Filistin direnişi Gazze ve Lübnan’dan roketlerle Aksa saldırısına karşılık verdi. Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar ile bölgede başlayan gerilim, Gazze ve Lübnan'a düzenlenen füze saldırılarıyla daha da tırmandı. Ve halen baskınlar devam ediyor.

Siyonist terör devleti, karşısında onu engelleyecek caydırıcı bir “güç” görmediği sürece bu saldırı, baskın ve katliamlarına devam edecektir. Onlar ancak güçten anlar. Konuşmaktan, nasihatten anlamazlar.

İslam’a ve Müslümanlara yönelik saldırılar sadece Filistin’de ve Aksa’da değil şüphesiz. Ülkemizde de her fırsatı değerlendiren İslam düşmanları seçim sürecini de bahane ederek, saldırıyor ve bununla övünmekten geri durmuyorlar. Bunların tüm saldırı ve hakaretlerine karşılık Müslümanlar olarak bizler de basit ayrılık ve ihtilafları bir kenara bırakmalı, safları sıklaştırmalı, küfür ve zulüm cephesine karşı her alanda birlik halinde hareket etmeliyiz. Hiç kimse kendini bu sorumluluk ve görevden soyutlayamaz. Aksi halde yarın (Allah korusun) başımıza gelebilecek bela ve musibetlerden sorumlu olacaklardır. Nasıl ABD destekli 15 Temmuz darbe ve işgal girişimine karşı halk olarak bir bütün olarak bir “birlik ruhu” ile hareket ederek darbe ve işgali def ettiysek, aynı ruh ve inançla gerek seçimlerde gerekse öncesi ve sonrasında İslam’ı ve Müslümanları hedef alan tehditlere karşı koymalıyız. Yeni işgallerin, yeni 28 Şubatların, yeni darbelerin; camilerin kapatıldığı, Kur’an’a pranga vurulduğu ve her türlü baskıların olduğu yeni istibdat dönemlerini yaşamak istemiyorsak safları sıklaştırmamız, tehditleri bertaraf etmek için mücadeleyi büyütmemiz gerekir. Silahlı yapılan darbe ve işgal girişimini engellediğimiz gibi, “seçim” yoluyla yapılacak darbeyi de engellemeliyiz. Zaman ayrılık zamanı değil, birlik olma vaktidir. Tüm imkanlarımızı seferber etmeli ve her alanda İslam ve halk düşmanlarına karşı koymalı ve onların ülkeye hâkim olmalarına fırsat vermemeliyiz. Bunun için kimin elinden ne geliyorsa destek olmalıdır. Kimse kendini küçük görmemeli ve elinden geldiğini yapmaya çalışmalıdır. Gevşeklik gösterirsek yarın pişman olmamıza fırsat bile vermezler. Bunun için farklılıklarımızdan ziyade ortak noktalarımıza, ortak sorunlarımıza eğilip saflarımızı sıklaştıralım. Birlik olup kenetlendiğimiz sürece küfür cephesi yenilmeye mahkumdur.

“Şüphesiz Allah, kendi yolunda kurşunla kaynatılmış binalar gibi saf tutup savaşanları sever.” (Saff Suresi: 4)

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
71 gün önce
476 gün önce
610 gün önce
624 gün önce
680 gün önce
736 gün önce
771 gün önce
790 gün önce
832 gün önce
847 gün önce
1127 gün önce
1260 gün önce
1433 gün önce
1456 gün önce
1485 gün önce
1669 gün önce
1799 gün önce
1820 gün önce
1945 gün önce
2012 gün önce
2038 gün önce
2069 gün önce
2211 gün önce
2248 gün önce
2353 gün önce
2376 gün önce
2606 gün önce
2675 gün önce
2796 gün önce
2954 gün önce
2957 gün önce
3013 gün önce
3031 gün önce
3034 gün önce
3055 gün önce
3089 gün önce
3144 gün önce
3153 gün önce
3226 gün önce
3345 gün önce
3320 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=