Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Gazze’ye destek ve boykota devam!

30 Ocak 2025, 01:23 - Okunma: 214

Gazze Şeridinde 7 Ekim Aksa Tufanı’ndan sonra sivillere yönelik başlayan soykırım savaşı 471 gün sonra sağlanan ateşkes ve esir takası anlaşması ile ara verilmesine rağmen yer yer israil terör örgütü (İTÖ)’nün alçakça saldırıları oluyor.

Yaşanan esir takası sırasında İTÖ ve destekçilerini şoka uğratan HAMAS ve kahraman mücahidlerin göğsümüzü kabartan görüntü ve organizesi ile direnişin dimdik ayakta olduğunu ve şehid vermekle direnişin bitmeyeceğini ve daha da güçlendiğini dünyaya gösterdi.

Esir takası sırasında yaşanan görkemli sahneler dünya Müslümanlarına, mazlum halklara ve Gazze halkını ve davasını ilk günden beri gönülden destekleyen “dünya vicdanı”na büyük bir moral oldu. Bunun devam etmesi gerekiyor. Bunun için inşallah Gazze her zamankinden daha çok desteklenmeli ve gündemde tutulmalıdır. Nasıl olsa savaş durdu deyip ötelenmemelidir. Gazze halkı ve direnişin her zamankinden daha fazla sahip çıkılmaya ihtiyacı vardır. İnşallah yaşananlar Gazze direnişinin moral ve psikolojik üstünlüğü ele geçirdiğinin göstergesidir. Bunun kalıcı bir zafere dönüşmesi için Gazze direnişi ve halkı her şekilde desteklenmeli ve gündem edilmeye devam edilmelidir.

Öte yandan yaşananlar İTÖ’yü moralman çökertecek, birbirlerine düşmelerine ve birbirlerini suçlamalarına yol açtı, açacaktır. Bundan sonra inşallah hızla İTÖ çöküş sürecine girecek ve sonunu görecektir. Tabi bunun için öncelikle İTÖ ve destekçisi ABD ve emperyalist güçlerin her türlü ihanet ve saldırılarına karşı direniş ve dünya Müslümanları olarak teyakuzda olmalı ve hazırlıklı olmalıyız. İnşallah Şeyh Ahmed Yasin’in “2027 yılında israil diye bir varlığın olmayacağı” şeklindeki müjdesinin yakında gerçekleşeceğini göreceğiz. Zaten Gazze halkı ve direnişinin Allah’ın yardımı ile zaferi elde edeceği ve siyonist işgalcilerin mağlup olacağı konusunda hiçbir zaman şüphemiz olmadı, olmayacaktır. Yeter ki bizler üzerimize düşeni yapalım.

Esir takası konusunda dikkatimi çeken bir nokta da şudur: Serbest bırakılan siyonist bir esire karşılık 50 Müslüman esirin serbest bırakılması genelde kamuoyunda sevinçli bir haber ve olay olarak algılanıyor. Çok sayıda Müslüman özgür olacağı için olumlu ve hoş karşılanıyor. Ben bu konuda farklı düşünüyorum. Siyonist esirler yani Yahudilerin canı Müslümanlardan çok mu kıymetlidir ki, bire karşı 50 esir serbest bırakılıyor. Bu konuda tersi olması veya en azından bire bir olmalıdır.

Gazze direnişi ve halkına desteğimize devam etmemiz gerektiği gibi bir diğer önemli konu da işgalcilere ait ürünlere ve işgalci katilleri destekleyen firmaların can damarını kesmek amacıyla başlatılan “boykot” silahına sarılmaya devam etmeli ve boykotu daha da büyütmeliyiz. ‘Nasıl olsa ateşkes sağlandı’ diye bu konuda kesinlikle bir atalet içinde olmamalıyız. Boykotu bir kültür, bir hayat metodu olarak devam ettirmeliyiz. Soykırım savaşı bitse bile bu boykotu sürekli hale getirmeli ve her gün daha da yaygınlaştırmalı ve büyütmeliyiz.

Gazze’nin yeniden ayağa kalkabilmesi için maddi ve manevi destek ve yardımlar artarak devam etmeli ve en önemlisi de İslam ülkeleri ve Müslümanların askeri caydırıcı bir güç oluşturarak İTÖ’nün bir daha Gazze, Batı Şeria, Lübnan ve diğer bölgelere saldırma planı yapması engellenmelidir.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
50 gün önce
148 gün önce
204 gün önce
267 gün önce
274 gün önce
484 gün önce
526 gün önce
589 gün önce
994 gün önce
1128 gün önce
1142 gün önce
1198 gün önce
1254 gün önce
1274 gün önce
1289 gün önce
1308 gün önce
1350 gün önce
1365 gün önce
1385 gün önce
1393 gün önce
1423 gün önce
1428 gün önce
1496 gün önce
1645 gün önce
1778 gün önce
1951 gün önce
1974 gün önce
2003 gün önce
2187 gün önce
2317 gün önce
2338 gün önce
2463 gün önce
2530 gün önce
2556 gün önce
2587 gün önce
2729 gün önce
2766 gün önce
2871 gün önce
2894 gün önce
3124 gün önce
3193 gün önce
3314 gün önce
3472 gün önce
3475 gün önce
3531 gün önce
3549 gün önce
3552 gün önce
3573 gün önce
3607 gün önce
3662 gün önce
3671 gün önce
3744 gün önce
3863 gün önce
3838 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=