Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Umudumuzu Kırmayalım!

30 Aralık 2021, 09:05 - Okunma: 832

İslam dünyası ve 3. Dünya ülkelerini sömürme planlarını uygulayabilmenin yegâne yolunun Müslümanları İslam’dan uzaklaştırmak olduğunu çok iyi bilen İslam düşmanı batı emperyalizmi ve dünya siyonizmi bu amaçlarına ulaşmak için her yolu deniyorlar.

Bu amaçla çeşitli oyun ve tuzaklarla İslam toplumunu özellikle de gençlerimizi hedef alıyorlar. Bu oyunlardan birisi de “İslam ümmetinin umudunu kırma” operasyonudur. Sürekli olarak emirlerinde olan etki ajanları ve köle ruhlu işbirlikçileri marifetiyle umutsuzluk pompalıyorlar ve ümmetin yeşeren ümitlerini kırmaya çalışıyorlar. Bizlerde çoğunlukla bu oyunun farkına varmadan safiyane bir şekilde sürekli olarak menfi durumları gündeme getirip bunun düzeltilmesini istiyoruz. Lakin kazın ayağının aslında öyle olmadığını fark edemiyoruz. Tabi ki, başta “Kültür emperyalizmi” olmak üzere birçok alanda İslam’ı ortadan kaldırma planlarını uygulanmaya çalışan İslam düşmanları bu sinsi planlarından vazgeçmediler. Bu konuda yıkıcı faaliyetlerine aralıksız devam ediyorlar. Bu oyun ve hileleri göz ardı edemeyiz. Bunları akamete uğratmak için var gücümüzle çalışmalıyız.

Lakin oyunun farklı bir versiyonunun da, korku pompalama ve umudumuzu kırma olduğunun farkına varalım. Sürekli olarak “İslam ümmetinin bir araya gelmesinin mümkün olmadığı, bunun bir hayal olduğu” algısını işleyip bizleri inandırmaya çalışıyorlar. Aynı şekilde “İslam’ın hayata hâkim olmasının hayal olduğu ve bunun ‘Asrı Saadet’ döneminde kaldığı” algısını gündeme getiriyorlar. Gençlerimizin İslam’dan uzak oldukları, “deizm” vs. tehlikesine, toplumda namaz kılma oranının çok düşük olduğu gibi çeşitli konulara dikkat çekerek bizleri umutsuzluğa sevk ediyorlar. Aslında burada gençlerimizi yanlış yönlendirip öyle olmaları isteniyor. Bu şekilde umudumuzu kırıp toplumda ve ümmet coğrafyasında yaşanan uyanışın ve güzel çalışmaların halkın gündemine gelmesini istemiyorlar. Bu amaçla sürekli olarak olumsuz örnekleri medya aracılığıyla halkın gündemine getiriyorlar. Böylece İslam toplumunu istedikleri gibi yönlendirip sömürebileceklerini hesap ediyorlar.

Ümmet olarak tabi ki sorunlarımız çoktur lakin bu sorunları aşacak ve emperyalistleri yerle yeksan edecek inancımız ve irademiz tamdır. Yeter ki umudumuzu kırıp oyuna gelmeyelim. Yusuf 87’de buyrulduğu gibi ümitsizlik bizim kârımız olamaz. Eksiklerimizi sürekli gündeme getirerek, moralimizi bozmayalım. Eksiklileri hep birlikte giderelim ancak müsbet yönlerimizi ve yapılan faaliyetleri de yok saymayalım.

Bizleri ümitsizliğe düşürerek İslam’dan ve İslam davasından vazgeçmemizi ve kendilerine “kurşun asker” olmamızı sağlamaya çalışıyorlar. İslam’ın yaşanmasının, ümmetin bir araya gelmesi ve İslam’ın hakim olmasının bir ütopya olduğunu gençlerimize ve bizlere kabul ettirmeye çalışıyorlar ki, kendilerine köle yapsınlar. Bu amaçla önce kendi uydurdukları “Siyasal İslam” söylemini yaygınlaştırdılar. Sözde “Arap baharı” ve Mısır’da yapılan Sisi darbesi sonrası “Siyasal İslam devri bitti” diyerek Müslümanları umutsuzluğa gark etmek istediler. Bu söylemi bazı sözde muhafazakârlar eliyle dillendirdiler. Anlamadıkları ümmetin gençlerinin uyandığı ve böyle ucuz oyunlara gelmeyeceği gerçeğidir.

Ümmet olarak zor durumda da olsak, sıkıntılarımız da olsa; “İman varsa imkân vardır” sözünün gereği olarak, bunun geçici olduğu ve İslam güneşinin doğmasını kimsenin engelleyemeyeceğine inancımız tamdır. 

Yazımızı Bir ayet ve Bediüzzaman’ın sözü ile tamamlıyoruz:

“…Kâfirler istemeseler de Allah nûrunu tamamlayacaktır.” -Saff Suresi: 8- 

"Evet, Ümidvar Olunuz! Şu İstikbal İnkılabı İçinde En Yüksek Gür Sadâ, İslâm'ın Sadâsı Olacaktır!"

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
110 gün önce
138 gün önce
180 gün önce
278 gün önce
334 gün önce
397 gün önce
404 gün önce
614 gün önce
656 gün önce
719 gün önce
1125 gün önce
1258 gün önce
1272 gün önce
1328 gün önce
1384 gün önce
1405 gün önce
1419 gün önce
1439 gün önce
1481 gün önce
1496 gün önce
1516 gün önce
1523 gün önce
1554 gün önce
1559 gün önce
1627 gün önce
1775 gün önce
1909 gün önce
2081 gün önce
2105 gün önce
2133 gün önce
2318 gün önce
2447 gün önce
2469 gün önce
2593 gün önce
2660 gün önce
2686 gün önce
2717 gün önce
2859 gün önce
2896 gün önce
3001 gün önce
3024 gün önce
3254 gün önce
3324 gün önce
3445 gün önce
3603 gün önce
3605 gün önce
3662 gün önce
3680 gün önce
3683 gün önce
3704 gün önce
3738 gün önce
3793 gün önce
3802 gün önce
3875 gün önce
3993 gün önce
3968 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=