Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Bu Edilgen Siyasetle Nereye?

21 Ocak 2021, 09:05 - Okunma: 946

Müslümanların dünya siyasetinde ve içinde bulundukları hale bakınca, egemen güçlerin uyguladıkları strateji ve planlamada maalesef edilgen bir pozisyon içerisinde figüran rolü üstlenmekten öteye geçemediğimizi görüyoruz.

Olayları, planları, senaryoyu bizim çizmemiz gerekir. Biz ana aktör olarak dünya siyasetinde rol almamız ve planları kuran ana etken olmamız gerekirken, yıllardır başkalarının kurduğu oyunda senaryoda figüran oluyoruz. Bundan kurtulmamız lazım.

Bizler mülkün sahibi ve her şeye gücü yeten ALLAH (CC) Teâla’nın kulları ve Hak din olan İslam’ın müntesipleri olduğumuzu unutarak, batıl ehli karşısında aşağılık kompleksi libasını giyip edilgen-etkisiz bir tavır takınıyoruz. Hâlbuki İman ehli olarak bizler her şeye gücü yeten, hiçbir şeye ihtiyacı olmayan, herkes ve her şeyin O’na muhtaç olduğu ALLAH’a bağlanmamızı yeterli görmüyor muyuz? ALLAH’u Teâla bizleri yeryüzüne varisler olarak yaratmadı m? O halde neden bu gerçekler karşısında silkinip bu kompleks ve edilgen siyaset tarzı ve tavrından kurtulmuyoruz?

"Gevşemeyin, üzülmeyin; eğer müminlerseniz üstün olan sizlersiniz!" -AI-i İmran: 139-

Bizim inancımız, dinimiz, dayanağımız (haşa) yetersiz mi ki? İslam düşmanı egemen güçlere karşı ezik bir hali kabullenmeye devam ediyoruz. Bu durumdan kurtulmamız için öncelikle kendi dinimizi, örfümüzü, tarih ve medeniyetimizi hakkıyla öğrenmeliyiz. İslam’ı bilmediğimiz için gün ışığından kendilerini mahrum ederek, gördükleri mum ışığını nimetten sayan budala insanların durumuna düşmekten sakınalım. İslam ve İslam’ın hakikatlerini bilmeyen insanlık, beşeri ideoloji ve batıl düzenleri nimet zannederek ona hizmet ediyor. Egemen güçlerde bu hakikatin ortaya çıkmaması için algı operasyonları ve dezenformasyon oyunlarıyla nesiller ile İslam’ın hakikatleri arasına duvar örüyorlar.

Müslüman olarak bizlerin onlardan korkacağımız veya çekineceğimiz hiçbir şey yoktur. Bizler İslam ümmetiyiz ve ALLAH’ın dinine mensubuz. Rabbimiz ALLAH’tır. Bize yol gösteren, koruyup kollayan ALLAH’tır. İslam düşmanları ve tapındıkları tüm güçleri ALLAH’ın emri karşısında bir hiç hükmündedir. Yeter ki bizler ALLAH’ın dinine sadık olalım…

Hal böyle olunca biz değil, onlar bizden korksun, onlar bize karşı ezik olsunlar, onlar bizden çekinsinler. Onların neyinden çekineceğiz ki?

Ümmet olarak bizler dünya üzerinde oynanan oyunlara, planlara, stratejilere karşı edilgen etkisiz eleman pozisyonundan sıyrılıp, plan kuran, senaryoyu yazan ana aktör olmalıyız. “Edilgen siyaseti” bırakıp “etken siyaseti” uygulamalıyız. Olaylarda yapılan planları bozan, kendi planını uygulayan, gündeme payanda olmaktan çıkıp, gündem belirleyen konuma gelmeliyiz. Toplumsal olaylarda süpürülen değil, süpüren pozisyonunda olmalıyız. Biz onlara göre değil, onlar bize göre strateji belirlemelidir. Biz imanımıza güvenip ALLAH’ın emir ve uyarılarına uyarsak; biz onlardan değil, onlar bizden korkacaklardır. Yeter ki, biz Hak ehli olmaya riayet edelim.

Müslümanların güçlü oldukları veya iktidara geldikleri yerlerde bile bu kompleksten kurtulamadıkları için muktedir olamıyorlar. Acaba karşı taraf ne der? diye hep bir “eziklik” ve “çekingenlik” ruh haline sahipler. Kendinden ve inancından emin olanlar neden başkalarına yaranmaya çalışsın ki?

Yeter artık! Edilgen değil, etken bir siyaset izleyerek olayları bizim yönetmemiz ve gündemi bizim belirlememiz gerekir. Yoksa günümüzde olduğu gibi yalanı bir strateji olarak benimseyen İslam düşmanları ve onların işbirlikçilerine cevap verme ile enerjimizi heba eder dururuz. Zaten egemen güçler yalan ve oyunlar ile bizleri suni ve sanal gündemlerle meşgul ederek, asli meselelerimize odaklanmamızı engellemeye çalıştıklarını unutmayalım ve onlara bu fırsatı vermeyelim.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
64 gün önce
162 gün önce
218 gün önce
281 gün önce
288 gün önce
498 gün önce
540 gün önce
603 gün önce
1008 gün önce
1142 gün önce
1156 gün önce
1212 gün önce
1268 gün önce
1288 gün önce
1303 gün önce
1322 gün önce
1364 gün önce
1380 gün önce
1400 gün önce
1407 gün önce
1438 gün önce
1443 gün önce
1510 gün önce
1659 gün önce
1792 gün önce
1965 gün önce
1988 gün önce
2017 gün önce
2202 gün önce
2331 gün önce
2353 gün önce
2477 gün önce
2544 gün önce
2570 gün önce
2601 gün önce
2743 gün önce
2780 gün önce
2885 gün önce
2908 gün önce
3138 gün önce
3207 gün önce
3328 gün önce
3487 gün önce
3489 gün önce
3546 gün önce
3564 gün önce
3567 gün önce
3588 gün önce
3622 gün önce
3677 gün önce
3686 gün önce
3759 gün önce
3877 gün önce
3852 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=