Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

İslam Kardeşliğini Kuşanalım!

14 Kasım 2021, 21:34 - Okunma: 1023

Ümmet olarak içinde bulunduğumuz dağınıklık, parçalanmışlık ve perişanlığa baktığımızda içimiz kan ağlıyor. Bölgemiz ve İslam coğrafyasına baktığımızda maalesef Müslümanların birbirlerini dinleme, tahammül etme, katlanma, sabretme ve dayanışma konusunda imtihanı geçemediğini görüyoruz.

Müslümanlar olarak İslam çizgisi ve “ümmet bilinci” fikriyatından uzaklaştığımızdan İslam kardeşliğini tesis edemiyoruz.

"Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkup sakının umulur ki esirgenirsiniz" -El-Hucurat: 10- Ayeti kerimesinde ALLAH'u Teâlâ'nın sadece müminleri kardeş ilan ettiği gerçeğini neden görmüyoruz? Müslümanların birbirlerine kardeş olmaları, birbirlerini korumaları, birbirlerine destek olmaları, sadece birbirlerini dost edinmeleri ile ilgili yüzlerce ayet ve hadisi şerif varken bunların hiç birini neden dikkate almıyoruz ve birbirimize neden kardeşlik nazarıyla bakmıyoruz?

Emperyalist güçler ve dünya siyonizmi, kukla ve uşakları ile İslam’ı ve Müslümanları ortadan kaldırma adına her türlü oyun, hile ve baskı argümanını kullanma yoluna giderken, biz neden birlik halinde olamıyoruz? Bütün şer güçleri bize, biz de birbirimize düşmanlık yapmaktan neden geri durmuyoruz?

Oysa İslam’ı hakkıyla idrak edersek, kafir ve zalimlere karşı Al-i İmran 103’te buyrulduğu gibi ALLAH’ın dinine-kitabına sımsıkı sarılırsak kim bizlerle baş edebilir ki? Uyduruk ihtilafları terk ederek; bir binanın tuğlaları, bir vücudun azaları şeklinde birlik ve dayanışma içerisinde olursak, şeytan ve şeytanın avanesi bizlerle baş edemez. Ancak ayette uyarılmamıza rağmen günümüzde olduğu gibi birbirimizle çekişip ayrılırsak gücümüz kuvvetimiz gider ve böyle darmadağın oluruz. 

Asrı Saadet dönemi ve sonraki dönemleri incelediğimizde Müslümanların her türlü sıkıntı ve saldırıları iman ve imandan aldıkları İslam kardeşliği şuuruyla birbirlerine sarılmaları ile üstesinden geldiklerini görüyoruz.  Hucurat 10’da kardeşlik sadece Müminlere hasrediliyor. Mümin olmayanların kardeş olamayacakları gibi, müminlerin de İslam düşmanları ile hangi amaç ve menfaat için olursa olsun kardeşlik ve dostluk kuramayacakları benzeri birçok ayette belirtilmiştir.

Müslümanlar olarak bizler kendi şahsi, bölgesel ve sözde “milli çıkarları” bir tarafa bırakarak “ümmet bilinci” ile kardeşlik hukuku çerçevesinde hareket etmeliyiz. Müslümanları bırakıp İslam düşmanı oluşum ve devletleri dost edinemeyiz. Al-i İmran 128 gibi birçok ayette yasaklanmasına rağmen aksini yaptığımızda; ALLAH’ın yardım ve rahmetinden mahrum kalıp, İslam düşmanlarının esiri ve oyuncağı durumuna düşeriz.

İmani şuur ve İslam kardeşliği bilincinden uzaklaştığımız için Müslüman kişi ve toplumların yaptıkları en küçük hataya tahammül etmiyor, ALLAH’u Teâlâ’nın kat’i yasak emrine rağmen İslam düşmanlarının yaptıkları çirkeflik ve inancımızın köküne olan düşmanlıklarını ise görmezden gelebiliyoruz. Sonra da ALLAH’tan yardım ve muvaffakiyet bekliyoruz.

Önce kendimize çeki düzen verip şuurlu bir iman ile İslam’a sarılmamız ve Müslüman kardeşlerimize kardeşlik hakikati nazarıyla bakmalıyız. Birbirimize destek ve kol kanat germeliyiz ki, ALLAH’tan yardım ve rahmetini isteyebilelim. Kâfir ve zalimlere boyun eğerek, onlarla işbirliği yaparak ve Müslüman kardeşlerimize düşman nazarıyla bakarsak, İslam’a hizmet değil ancak emperyalistlerin kuklası olduğumuzu bilelim.

Müslümanlar olarak bizlere kurulan tuzakları boşa çıkarmak adına, bize bildirilen emir ve uyarıları dikkate almamız ve bilinçli bir şekilde hareket etmemiz gerekir. İslam kardeşliği ve “ümmet bilinci”ni kuşanırsak hiç kimse bizleri mağlup edemeyecektir. ALLAH’ın yardımına mazhar olanlara hile ve desiseler sökmez. ALLAH’ın yardım ve rahmetine layık olanları mağlup edecek hiçbir güç yoktur Wesselam…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
105 gün önce
133 gün önce
175 gün önce
273 gün önce
329 gün önce
392 gün önce
399 gün önce
609 gün önce
651 gün önce
714 gün önce
1120 gün önce
1253 gün önce
1267 gün önce
1323 gün önce
1379 gün önce
1400 gün önce
1414 gün önce
1434 gün önce
1476 gün önce
1491 gün önce
1511 gün önce
1519 gün önce
1549 gün önce
1554 gün önce
1622 gün önce
1771 gün önce
1904 gün önce
2076 gün önce
2100 gün önce
2129 gün önce
2313 gün önce
2442 gün önce
2464 gün önce
2589 gün önce
2655 gün önce
2681 gün önce
2712 gün önce
2855 gün önce
2891 gün önce
2996 gün önce
3019 gün önce
3249 gün önce
3319 gün önce
3440 gün önce
3598 gün önce
3601 gün önce
3657 gün önce
3675 gün önce
3678 gün önce
3699 gün önce
3733 gün önce
3788 gün önce
3797 gün önce
3870 gün önce
3989 gün önce
3964 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=