Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

ABD’nin Suriye saldırısı ve Kerkük sorunu!

12 Nisan 2017, 20:22 - Okunma: 2746

Altı yıldır Suriye'de süren maskeli kirli savaş, tüm hızıyla devam ediyorken her gün yeni katliamlara uyanıyoruz.

 

Esed zaliminin geçtiğimiz hafta İdlib'e yaptığı kimyasal katliamı ve dünya kamuoyunda oluşan infiali sonrası ABD Suriye’nin Humus kenti yakınlarındaki Şayrat hava üssünü 59 Tomahawk füzeleriyle saldırı düzenledi.

Bu saldırı Türkiye’de olumlu karşılanırken, Rusya ve İran tarafından tepki ile karşılandı.

Aslına bakılırsa ABD saldırısı dünya kamuoyunun gözünü boyama amaçlı olduğu çok açık. Saldırı öncesi ABD’nin Rusya’ya haber verdiği ve tabiî ki Rusya’da Esed rejimine haber vererek orayı boşalttıkları herkesin malumu. Hal böyle olunca bu saldırının neyi Esed rejimini cezalandırma ve saldırıdan vazgeçirme sonucunu ortaya çıkaracaktır. Kaldı ki 48 saat sonra aynı askeri üs’ten Esed’in uçakları havalandı. Bu saldırı şekli tıpkı TSK savaş uçaklarının, “PKK kamplarını bombaladık bu kadar zayiat oldu” açıklamaları ile yıllarca halkı ve kamuoyunu aldattıkları gibi bir açıklama ve operasyon olarak görünüyor.

 

İşin bir başka garabet tarafı da bu göstermelik operasyona Türkiye’nin bütün makam ve kurumlarının sevinerek olumlu bulmalarıdır. Bu operasyonun danışıklı bir dövüş olduğu gün gibi ortada olmasına rağmen.

 

İster ABD, ister Rusya, isterse batılı emperyalist bir Avrupa ülkesinin Suriye topraklarına girmesi ve müdahalede bulunması ümmetin evladlarının kabul edebileceği bir düşünce ve vaziyet olamaz. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’nun dediği gibi; “Emperyalist devletler, Suriye’ye girdiğinde, asla ve asla Suriye’de yaşayan insanlardan veya oradaki gruplardan herhangi birinin menfaatini korumak için değil, mutlak surette oraya kendi menfaatlerini korumak için geldiler. Kimyasal saldırıda can veren bebek yaştaki masumların cansız bedenlerini gördüğü için, batının vicdanının harekete geçtiğini düşünenler çok fena yanılıyorlar. Onlar, bu kimyasal katliamda hayatını kaybeden masumlar gibi yüz binlercesini kendileri katlediyorlar ve katletmeye devam edecekler. Onlar, kendi menfaatleri ve özellikle Siyonizm’in güvenliği için bölgeyi istikrarsızlaştırmak istiyorlar.”

 

Suriye dışında birde Kerkük sorunu karşımıza çıktı. IKBY Başkanı Mesut Barzani’nin Türkiye ile ilişkileri bu kadar iyi olduğu bir dönemde; hem bayrak, hem Kerkük’ün Kürt bölgesine katılması ile ilgili referandum kararı alınması ne anlama geliyor? Barzani neden durup dururken Türkiye ile ilişkilerini bozsun. Anlaşılan o ki, Irak Kürdistanı’nda Talabani’nin partisi KYB, Goran hareketi ve PKK uzantılarının ortak bir tertibi ile Barzani zorlanarak bir oyunun içine çekildi. Tabi ABD, İsrail ve diğer bölge ülkeleri de bu oyunun içinde. Barzani bu sıkıntılı durumda iken maalesef Türkiye siyaseti de anlaşılmaz bir milliyetçilik refleksi ile eski fabrika ayarlarına dönerek sadece Türkmenleri sahiplenmesi ve Ümmet anlayışından uzaklaşması planın tam olarak tutmasına katkı sağladı.

 

Oysa bu sinsi planın görülerek aklıselimle bu kriz daha iyi yönetilebilirdi. Siyasetçilerimizin burada referandum sürecinin etkisiyle milliyetçilik dalgasına kapıldıklarını düşünerek, hüsnü niyetimizi koruyoruz. Yapılması gereken sadece Türkmenleri değil, Kürt ve Araplar dahil tüm Kerkük halkını kucaklayacak açıklamaların yapılması olmalıydı.

ALLAH (CC) tüm ümmeti milliyetçilik söylem ve fikirlerinden korusun ve ümmet ile kardeşlik anlayışına kavuştursun…

Selam ve dua ile…

Etiketler : ABD, Suriye, Kerkük, Mesut Barzani, pkk, kyb,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
47 gün önce
145 gün önce
201 gün önce
264 gün önce
271 gün önce
481 gün önce
523 gün önce
586 gün önce
991 gün önce
1125 gün önce
1139 gün önce
1195 gün önce
1251 gün önce
1271 gün önce
1286 gün önce
1305 gün önce
1347 gün önce
1362 gün önce
1382 gün önce
1390 gün önce
1420 gün önce
1426 gün önce
1493 gün önce
1642 gün önce
1775 gün önce
1948 gün önce
1971 gün önce
2000 gün önce
2184 gün önce
2314 gün önce
2335 gün önce
2460 gün önce
2527 gün önce
2553 gün önce
2584 gün önce
2726 gün önce
2763 gün önce
2868 gün önce
2891 gün önce
3121 gün önce
3190 gün önce
3311 gün önce
3469 gün önce
3472 gün önce
3528 gün önce
3546 gün önce
3549 gün önce
3570 gün önce
3604 gün önce
3659 gün önce
3668 gün önce
3741 gün önce
3860 gün önce
3835 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=