Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Gazze ve Lübnan’a Odaklanalım!

28 Kasım 2024, 00:30 - Okunma: 305

Yaklaşık 14 aydır Gazze Şeridi başta olmak üzere Batı Şeria ve Lübnan’da terör rejimi ve destekçileri insanlık tarihinde görülmemiş şekilde her türlü vahşeti dünyanın gözüne sokarcasına devam ettiriyor.

Gazze ve Lübnan şehidler veriyor ve yıkım üstüne yıkıma ve katliamlara uğruyor ve bu konuda içimiz kan ağlıyor. Lakin bütün bu trajik tabloya rağmen akan mazlumların kanı, direnişin fedakârca mücadelesi ve halkın her türlü alçakça oyun ve vahşetlere rağmen kırılamayan iman ve iradesi dünyayı değiştiriyor ve değiştirecektir. Bu cümleden israil terör rejimini destekleyen veya sessiz kalan iktidarlar bu ahın sonucunda yıkılıyor yıkılacaktır. israil terör örgütü (İTÖ)’ne destek veren birçok ülkede iktidarlar değişti, değişiyor ve değişmeye devam edecektir. Mazlumların ahı elbette zulüm düzenlerini yıkacaktır. Bu zulüm dünya halklarının gözünü açtı. Artık dünyada kurulu “müesses nizam” dedikleri egemen güçlerin iktidarı sallanmaya başladı ve bu sürecin sonunda dünyada yeni güç dengesi ortaya çıkacaktır.

Gazze Şeridi ve Lübnan’da her gün her saat yeni yeni katliamalar yaşanırken, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), ABD ve destekçilerinin tüm baskılarına rağmen Gazze'de savaş suçu işledikleri gerekçesiyle siyonist işgal rejimi elebaşları Binyamin Netanyahu ve Yoav Gallant hakkında tutuklama kararı çıkardı. Bu karar sonrası birçok ülke karara uyacaklarını açıklarken, İTÖ’ye destek veren ABD ve bazı batılı ülkeler sert şekilde karşı çıktılar. Bu karar belki saldırıları durdurmayacak ancak siyonist katillerin dünyada rahat olamayacaklarını göstermesi açısından önemli bir adım ve dünya vicdanının zaferidir.

İTÖ’nün yayılmacı ve katliamcı politikası ve ateşin bölgeye yayılacağı dillendirilirken, geçen hafta ABD Başkanı Joe Biden’ın, ABD'ye ait balistik füzeleri kullanması için Ukrayna'ya izin vermesi ile Rusya-Ukrayna savaşı dünya gündeminde ilk sıraya yerleşti. Dünya diken üstünde, nükleer savaş çıkmasından endişe ediliyor. Bu savaşın büyümesi durumunda coğrafyamızda ve Avrupa’da etkilenmeyen hiçbir ülke kalmayacaktır. Gazze yansın diye ateşe benzin taşıyanlar, kardeşlerinin yardımına gitme yerine İTÖ’ye örtülü destek veren veya en azından sessiz kalanlar taraf olmak zorunda kalacaklar ve bu ateşten paylarını alacaklardır. Gazze ve Lübnan’da yaşanan soykırım ve insanlık dışı vahşet ve katliamlar yapılırken zulme ortak olursanız o ateş bir gün sizi de yakar.

Şimdi dünya gündeminde Ukrayna savaşına NATO’nun dahil olup olmayacağı konuşuluyor. Tabi ki bu durum ülkemizi de bölge ülkelerini de mutlaka etkileyecektir. Ne olursa olsun bizler asıl gündemimize odaklanalım ve gözümüzü bir an bile olsa Gazze, Lübnan, Batı Şeria ve direniş cephesinden ve mazlum sivillerden almayalım. Bütün dünyayı Gazze ve Lübnan’daki mazlum çocuk ve kadınların bırakın bir damla kanına, bir damla gözyaşına değişmeyiz. Mazlumları kurtarmayan dünya yıkılsın zaten. Bunu bizler değil, dünyaya kök salanlar düşünsün.

Kardeşlerimizi İslam’ın emrettiği ve meşru gördüğü her türlü imkân ve vasıta ile desteklemekten geri durmayalım. Kavli ve fiili dualarımızla onlarla olalım. Tahammül sınırlarını aşan bu vahşeti durdurmak için sadece elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyalım. Boykotu büyüterek ve kitlesel gösterilerle Gazze ve Lübnan halkı ve direnişinin yanında olduğumuzu gösterelim. Kardeşlerimizi abluka, açlık, gıda ve ilaçsızlık ile bombardıman altında maruz kaldıkları ölüm cenderesinden kurtarmak için var gücümüzle çalışalım. Gazze ve Lübnan halkı ve direnişi dünyanın gidişatını kanlarıyla ve yıkılmaz iradeleriyle değiştiriyorlar. Bizler de bu fedakârlık ve cihad safına layık olacak şekilde mücadeleden geri durmayalım.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
43 gün önce
113 gün önce
211 gün önce
267 gün önce
330 gün önce
337 gün önce
547 gün önce
589 gün önce
652 gün önce
1057 gün önce
1191 gün önce
1205 gün önce
1261 gün önce
1317 gün önce
1337 gün önce
1352 gün önce
1371 gün önce
1413 gün önce
1428 gün önce
1448 gün önce
1456 gün önce
1486 gün önce
1492 gün önce
1559 gün önce
1708 gün önce
1841 gün önce
2014 gün önce
2037 gün önce
2066 gün önce
2250 gün önce
2380 gün önce
2401 gün önce
2526 gün önce
2593 gün önce
2619 gün önce
2650 gün önce
2792 gün önce
2829 gün önce
2934 gün önce
2957 gün önce
3187 gün önce
3256 gün önce
3377 gün önce
3535 gün önce
3538 gün önce
3594 gün önce
3612 gün önce
3615 gün önce
3636 gün önce
3670 gün önce
3725 gün önce
3734 gün önce
3807 gün önce
3926 gün önce
3901 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=