Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Tepkisiz Ümmet olduk!

24 Ağustos 2023, 02:28 - Okunma: 630

Son zamanlarda artan bir şekilde İslam’a, İslam’ın şiarlarına ve mukaddes değerlerine yönelik saldırılar devam ediyor. Hiçbir dönemde olmadığı kadar İslam ve Müslümanlar en ağır saldırı ve hakaretlere maruz kalıyorlar. Geçmişte olması bir yana, tahayyülü bile kıyamet gelir denilen ne varsa; o suçlar ve saldırılar zamanla ve alıştıra alıştıra gerçekleştirildi ve gerçekleştirilmeye devam ediliyor.

Geçmişte aziz peygamberimize ve aziz kitabımıza yönelik en ufak bir sözü kabul etmeyen duyarlı ve zinde ümmet, maalesef tüm unsurlarıyla zamanla tepkisiz bir hale dönüştürüldü.

Emperyalistler yaklaşık üç yüzyıldır bütün güçleriyle ümmeti parçalamak, birbirine düşürmek ve aramıza derin ayrılıklar koymak üzere kurguladıkları strateji çerçevesinde uyguladıkları plan ve projelerinin acı sonucu ile karşı karşıyayız.

Kardeş olan ümmet arasına kavmi, mezhepsel ve itikadi anlamda öyle fitne ve ayrılık tohumları ektiler ki, Müslümanlar birbirlerine kardeş olduklarını unutup, batılı emperyalistlerin tuzağıyla birbirleriyle savaşmaya ve birbirlerine düşman gözüyle bakmaya başladılar.

Yıllarca İslam coğrafyası işgal edilip talan edildi ancak ümmet sessiz kaldı. “Canım size ne? Onlar falan mezhepten” veya “onlar başka ülkedir bize ne?” gibi fikirleri ümmet coğrafyasında ilmek ilmek işlediler ve ümmeti ümmet yapan kardeşlik ve birlik bağını kopardılar. Bu düşünceyi “bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” şeklinde ata sözü diye bize bir hayat tarzı olarak kabul ettirildi. Böylece Haktan ayrılmayan, gördüğü münkeri eliyle veya diliyle ortadan kaldıran, nerede ve hangi şartta olursa olsun Hakkı haykıran ümmetin evlatları; duyarsız, umarsız ve nemelazımcı bir hale evrildi.

Mescid-i Aksa işgal edilince “Araplar savaşsın onların sorunu biz niye savaşalım?” denildi. Çeçenlere savaş açıldı. 28 Şubat medyası, “Vahhabi militanlar” diye Çeçen cihadını karaladı. 1990 yılında Ermenistan Azerilere yönelik katliam yaptı. Dönemin ülke yöneticileri; “Onlar Şii’dir İran onlara yardım etsin” deme gafletini gösterdi. Örnekleri çoğaltabiliriz… Ümmetin birliğini kırmak için bize bunu söyleyenler, ümmetin diğer unsurlarına da bizimle ilgili aynı argümanı kullandılar.

Batılı emperyalistler ve Dünya Siyonizm’i İslam’a karşı planlarını devreye koymadan önce etki ajanları marifetiyle bunu ortaya atıyorlar, halkın ve ümmetin tepkisini ölçüyorlar sonra da olmaz yapılamaz denilen ne varsa adım adım uyguluyorlar. İlk başta büyük bir tepki varken sonradan bu tepkilerin sönükleştiğini fark edip planlarını uyguluyorlar. Hatırlayın Hindistan asıllı İngiliz Yazar Salman Rüşdi adlı şeytan, Peygamber efendimiz ve pak âl’ini hedef alan paçavrası sonrası ümmet ayağa kalkmış ve İmam Humeyni ölüm fetvası verdiği için dünya çalkalanmıştı. Sonradan 2006 yılında Peygamber efendimizin karikatürü alçakça yayınladı yine dünya çapında eylemler ve tepkiler oldu. Son yıllarda Avrupa ülkelerinde devlet gözetimi ve desteğiyle Kur’an yakma olayları oluyor bir tepki, iki tepki sonra duruyoruz. Biz duruyoruz lakin İslam düşmanları durmuyor. Bilinçli olarak bunu bir plan dairesinde artırarak yapıyorlar ve böylece bu saldırılar “vaka-i adiye” ye dönüşüyor ve kanıksamaya başlıyoruz.

Hazreti Ömer’e “Haktan ayrılırsan seni kılıçlarımızla düzeltiriz” diyen ümmet, yüzyıllardır zihnimize enjekte edilen düşmanca fikirler ve planlar ile böyle tepkisiz bir hale getirildi.

Kendi kendimize soralım: İslam düşmanlarının yapmadığı hangi düşmanlık ve saldırı kaldı?

Aynı şekilde toplumumuzda geçmişte yapılmaya cesaret edilmeyen hangi fahşiyat ve çirkeflik kaldı yapılmayan?

Öyle ki artık İslam düşmanları Müslüman erkek ve kadınlara İslam kimliği ve tesettüründen dolayı açıkça saldırabiliyor. Neyse ki bizi umutlandıran son saldırılarda gençlerin ve toplumun bu utanmaz-arlanmaz, beyinleri fosilleşmiş İslam düşmanı “kokonalara” hak ettikleri şekilde hadlerini bildirmeleridir. Bu ruhun ümmetin geneline yayılmasını ve ümmetin silkinmesine ve ayağa kalkmasına vesile olmasını temenni ediyoruz.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
142 gün önce
170 gün önce
212 gün önce
310 gün önce
366 gün önce
429 gün önce
436 gün önce
646 gün önce
688 gün önce
751 gün önce
1157 gün önce
1290 gün önce
1304 gün önce
1360 gün önce
1416 gün önce
1437 gün önce
1451 gün önce
1471 gün önce
1513 gün önce
1528 gün önce
1548 gün önce
1555 gün önce
1586 gün önce
1591 gün önce
1659 gün önce
1807 gün önce
1941 gün önce
2113 gün önce
2136 gün önce
2165 gün önce
2350 gün önce
2479 gün önce
2501 gün önce
2625 gün önce
2692 gün önce
2718 gün önce
2749 gün önce
2891 gün önce
2928 gün önce
3033 gün önce
3056 gün önce
3286 gün önce
3356 gün önce
3477 gün önce
3635 gün önce
3637 gün önce
3694 gün önce
3712 gün önce
3715 gün önce
3736 gün önce
3770 gün önce
3825 gün önce
3834 gün önce
3907 gün önce
4025 gün önce
4000 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=