Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Vali sahada kurumlar nerede?

01 Şubat 2017, 10:32 - Okunma: 3105

Cumhurbaşkanının tek başına FETÖ ve diğer alanlarda mücadele ettiği kanaati ülke genelinde yaygın durumda ve bu kanaat halende devam ediyor.

 

Batman’a baktığımızda aynı kaderi sanki ilimizin en yüksek mülki amiri olan Vali Ahmet Deniz’de yaşıyor. Vali Deniz, gerek Batman okuyor kampanyası olsun, gerek sigara ile mücadele konusunda maalesef yalnız olduğu görülüyor.

Mesela Vali Deniz, bu hizmet ve mücadeleyi yaparken ona bağlı olan kurumları gören var mı? Vali tek başına eğitime el atıyor ve  “Batman Her Yerde Okuyor” kampanyasını yaygınlaştırmaya çalışırken ilgili kurum ne yapıyor acaba? Nasıl bir destek sunuyor bu kampanyaya bilgisi olan var mı? Biz basın mensubu olarak bilgi sahibi değiliz. Bilgi sahibi olan varsa bizi de bilgilendirse seviniriz.

 

Dumansız hava sahası diye bakanlığın geçmişte iddialı bir şekilde başlattığı kampanyayı devam ettiren valiye ilgili kurumun destek çıkıp bir faaliyet yaptığını gören var mı?

Birde vali halk ve esnaf bir araya gelmeye özel önem verirken kurumlar nerede? Halkın valiyi görüp tanıdığı kadar kurum müdür ve amirlerini biliyorlar mı?

Kurum müdür ve amirlerinden basının haberi yoksa halkın nasıl haberi olacak?

15 Temmuz darbe girişimi sürecinden sonra kendi kabuklarına çekilmiş gibi bir halleri var. Ne basınla nede halkla bir araya gelme ve bilgi verme gibi bir icraatları yok.

Valilik ve vali basınla bir araya geliyor ve basına bilgi veriyor da bu kurumlar neden bundan istiğna ediyorlar. Anlamak mümkün değil.

 

Yahu arkadaş! Bu ilin en yüksek mülki amiri kim? Vali değil mi? Siz kendinizi validen büyük mü görüyorsunuz da; ne basını nede halkı takıyorsunuz?

 

Birçok kurum basına bilgi vermek yerine kendi web sitelerinde paylaşım yaptıklarını söylüyorlar. Valilik basına mail atıyor ama bu beyler kendilerini “la yus’el” gördüklerinden basına bilgi vermiyorlar.

Peki, basın bilgi almaz ise halkı nasıl bilgilendirecek. Halk nasıl devlet kurumlarının icraatlarından haberdar olacak ve sizi denetleyecek?

Birde kurumlarımıza çöken “siyasi vesayet şebekeleri” sorunumuz var. Batman’da tabir yerindeyse siyasi bir aktörün yakınının bilgisi dışında yaprak kıpırdamıyor. Devlet kurumları bloke edilmiş durumda. Mesela müteahhitseniz ve bir kurumdan mal veya hizmet alımı ihalesini prosedüre uygun olarak aldınız ve sözleşmeyi imzaladınız. Artık işe başlama ve elemanlarını alma zamanı diyorsanız, çok fena yanılıyorsunuz. Malum kişinin onayı olmadan veya onun verdiği liste dışında hiçbir müteahhit kendi elamanını alamıyor. Israr edince de ihale bir şekilde iptal edilip başkasına veriliyor.

 

Geçenlerde bir gazeteci arkadaşımızın yanına gelen bir müteahhit başından geçenleri ayrıntılı olarak arkadaşa anlatıp: “basın olarak bunu yazın” diyor. Arkadaşta, “kamera önünde bunu anlat ismini yazıp haber yapayım” deyince şahıs çekinip “siz yazın” diyor.

 

Beyler! Basın kimsenin “Donkişot”u değildir. Siz böyle korkmaya ve sessiz kalmaya devam ettiğiniz sürece bu zillet vaziyetini hak edersiniz.

 

Ey kendilerini memleketin sahibi gören siyaset şebekeleri! Aklınızı başınıza devşirin de halka sıkıntı çıkarmak yerine, hizmet etmeyi tercih edin. Düne kadar kendilerini ülkenin ve bölgenin sahibi görenlerin nasıl rezil- rüsva oldukları gerçeğinden ibret alın da, kimsenin ahını almayın… Wesselam…  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
21 gün önce
238 gün önce
280 gün önce
343 gün önce
748 gün önce
882 gün önce
896 gün önce
952 gün önce
1008 gün önce
1028 gün önce
1043 gün önce
1062 gün önce
1104 gün önce
1119 gün önce
1139 gün önce
1147 gün önce
1177 gün önce
1182 gün önce
1250 gün önce
1399 gün önce
1532 gün önce
1705 gün önce
1728 gün önce
1757 gün önce
1941 gün önce
2071 gün önce
2092 gün önce
2217 gün önce
2284 gün önce
2310 gün önce
2341 gün önce
2483 gün önce
2520 gün önce
2625 gün önce
2648 gün önce
2878 gün önce
2947 gün önce
3068 gün önce
3226 gün önce
3229 gün önce
3285 gün önce
3303 gün önce
3306 gün önce
3327 gün önce
3361 gün önce
3416 gün önce
3425 gün önce
3498 gün önce
3617 gün önce
3592 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=